Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Ιταλία: Θλιβερά επεισόδια πριν τον τελικό

Τρομερά επεισόδια διαδραματίστηκαν πριν τον τελικό του κυπέλλου Ιταλίας, ανάμεσα στη Νάπολι και στην Φιορεντίνα με έναν οπαδό των «παρτενοπέι» να πυροβολείται και να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο της Ρώμης. Πόλεμος επικράτησε στους δρόμους της...
πρωτεύουσας πριν την έναρξη του τελικού που ήταν προγραμματισμένος να γίνει στο «Ολίμπικο». Οπαδός της Νάπολι, σύμφωνα με τις μαρτυρίες πυροβολήθηκε στο στήθος, ενώ άλλοι δύο τραυματίστηκαν στα χέρια και στο κεφάλι. Ο ένας απ’ αυτούς είναι αστυνομικός, ο οποίος δέχτηκε επίθεση με πυροβολισμούς από χούλιγκανς, ωστόσο, δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.
Όπως μεταδίδει η «Gazzeta dello Sport» οι τρεις άντρες περικυκλώθηκαν στο αυτοκίνητό τους από οπαδούς – πιθανότατα της Ρόμα- που άρχισαν να πυροβολούν, ενώ η αστυνομία βρήκε τα όπλα λίγο παρακάτω.  Τα έκτροπα ξεκίνησαν αρκετή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα, μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, ενώ όταν  παρενέβη η αστυνομία η κατάσταση ξέφυγε εντελώς.
Ως εκ τούτου ο τελικός που ήταν προγραμματισμένος να ξεκινήσει στις 21:45 δεν άρχισε, λόγω των θλιβερών γεγονότων. Μετά απ' όλα αυτά λοιπόν -και κατόπιν 35 λεπτών με έντονες διαβουλεύσεις ανάμεσα στους ανθρώπους των δυο ομάδων, των Αρχών και αξιοματούχων της ιταλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου- αποφασίστηκε να ξεκινήσει το παιχνίδι.