Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Ολλανδία: Συλλήψεις ακτιβιστών που προσπάθησαν να σταματήσουν ρωσικό δεξαμενόπλοιο

Στη σύλληψη δεκάδων ακτιβιστών της Greenpeace προχώρησαν οι αρχές της Ολλανδίας προκειμένου να τους εμποδίσουν να «αναχαιτίσουν» ρωσικό δεξαμενόπλοιο που κατευθυνόταν προς το λιμάνι του Ρότερνταμ μεταφέροντας το πρώτο φορτίο πετρελαίου από την Αρκτική. Οι περισσότεροι...
αφέθηκαν ελεύθεροι λίγες ώρες αργότερα. Η οργάνωση είχε στείλει δύο πλοία, καθώς και ένα στολίσκο από φουσκωτά σκάφη, ενώ αλεξιπτωτιστές και άλλοι ακτιβιστές βρίσκονταν σε ετοιμότητα στις ακτές. «Αρκετοί ακτιβιστές σκαρφάλωσαν σε φράχτη για να αποτρέψουν τον ελλιμενισμό του [ρωσικού] πλοίου και αρκετοί άλλοι επέβαιναν σε μικρά σκάφη, επίσης επιχειρώντας να εμποδίσουν το δεξαμενόπλοιο.
Ορισμένοι συνελήφθησαν - περίπου 30», διευκρίνισε σε δηλώσεις του στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ο εκπρόσωπος της ολλανδικής αστυνομίας Ρόλαντ Έκερς. Νωρίτερα, οι ακτιβιστές είχαν κατορθώσει να γράψουν με σπρέι πάνω στο ρωσικό τάνκερ «όχι πετρέλαιο από την Αρκτική». «Ο καπετάνιος συνελήφθη και το πλοίο οδηγείται αλλού», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.