Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Η Νάπολι πήρε το Κύπελλο στον «τελικό της ντροπής»

Η Νάπολι είναι από σήμερα η νέα Κυπελλούχος Ιταλίας, καθώς στον τελικό που διεξήχθη στο «Ολίμπικο» της Ρώμης επιβλήθηκε με 3-1 της Φιορεντίνα. Τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας κάνουν λόγο για «τελικό της ντροπής», καθώς αρκετή ώρα πριν απο...
την έναρξή του σημειώθηκαν φοβερά επεισόδια στους δρόμους της «αιώνιας πόλης», ανάμεσα σε οπαδούς των δύο ομάδων, αλλά και των αστυνομικών δυνάμεων. Τα έκτροπα είχαν θλιβερό απολογισμό έναν οπαδό της Νάπολι να τραυματίζεται πολύ σοβαρά στο στήθος από πυροβολισμό που δέχθηκε, ενώ υπάρχουν κι άλλοι τρεις τραυματίες, ένας εξ αυτών ήταν αστυνομικός.
Ο τελικός ξεκίνησε με καθυστέρηση περίπου μίας ώρας κι αφού προηγήθηκαν διαβουλεύσεις μεταξύ των ανθρώπων των δύο ομάδων και των αρχών. 
Στο αγωνιστικό κομμάτι η Νάπολι ήταν ανώτερη στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο πέτυχε και τα δύο γκολ που της χάρισαν το τρόπαιο με τον Ινσίνιε στο 11΄  και 17΄. Ο Βάργκας, λίγο πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, μείωσε για τους «βιόλα» σε 1-2, χωρίς, ωστόσο, να καταφέρουν να πετύχουν την ανατροπή.
Οι «παρτενοπέι» τελείωσαν το ματς με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του Ινλέρ στο 79΄ με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Παρ' όλα αυτά βρήκαν την ευκαιρία σε μία από τις λιγοστές επιθέσεις που έβγαλαν στα τελευταία λεπτά να πετύχουν και τρίτο γκολ με τον Μέρτενς και να «κλειδώσουν» την επιτυχία τους, γεγονός που πανηγυρίστηκε έξαλλα από το Ράφα Μπενίτεθ και τους συνεργάτες του.