Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Ξανά στη μεγάλη οθόνη ο Γκοτζίλα σε τρισδιάστατη έκδοση

Εξήντα χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση στους ιαπωνικούς κινηματογράφους (1954) και δέκα μετά την τελευταία του εμφάνιση στη μεγάλη οθόνη, το θρυλικό τέρας «Γκοτζίλα» επιστρέφει με μία υπερπαραγωγή σε...
σκηνοθεσία του Γκάρεθ Έντουαρντς, δίνοντας χαρά στους φανατικούς θαυμαστές του.
Πιο ψηλός από ποτέ, ο νέος Γκοτζίλα -φαίνεται διπλάσιος από τους ουρανοξύστες-σαρώνει τα πάντα στο περασμα του, συμβολίζοντας την εκδίκηση της φύσης κατά των ασυνείδητων ανθρώπων.
Στην νέα τρισδιάστατη εκδοχή του Έντουαρντς, το κινηματογραφικό τέρας μεταφέρεται στις Η.Π.Α και συγκεκριμένα στη Χονολουλού, στο Λας Βέγκας και στο Σαν Φρανσίσκο, στις μεγαλουπόλεις που φαίνονται τόσο μικρές μπροστά του. «Προσπαθήσαμε να κάνουμε κάτι περισσότερο από μία απλή ταινία που μιλά για ένα τέρας» είπε ο σκηνοθέτης της φιλόδοξης παραγωγής, Γκάρεθ Εντουαρντς, και συνέχισε: «Επειδή η πρώτη ταινία είναι ουσιαστικά μία μεταφορά της Χοροσίμα και του Ναγκασάκι και μία πολύ σοβαρή προσπάθεια, κάτι αντίστοιχο προσπαθήσαμε να κάνουμε και εμείς. Στην πρώτη ταινία του 54΄, του Ιάπωνα σκηνοθέτη Ισίρο Χόντα, ο Γκοτζίλα ήταν δημιούργημα των τοξικών αποβλήτων, στη νέα του εκδοχή τρέφεται από την πυρηνική ενέργεια. Έτσι, τα έθνη με πυρηνικά όπλα να γίνονται οι πρώτοι στόχοι του. «Δεν μπορείς να έχεις πυρηνικά όπλα. Δεν μπορείς. Αλλά εμείς μπορούμε και έχουμε. Και εάν ένα τέτοιο πλάσμα υπήρχε; Και άλλα παρόμοια που έλκονται από την ακτινοβολία; Τότε οι όροι στο παιχνίδι θα αντιστρέφονταν και εμείς απεγνωσμένοι θα προσπαθούσαμε να τα ξεφορτωθούμε!». Με σαφές οικολογικό μήνυμα, η νέα ταινία «Γκοτζίλα» ξεφεύγει από το μοτίβο της καταστροφής και εστιάζει στις ανθρώπινες σχέσεις και στη συμφιλίωση.
Στην ταινία πρωταγωνιστούν ο Ααρον Τέιλορ Τζόνσον, ο Κεν Γουατανάμπε, η Ελίζαμπεθ Ολσεν, η Ζιλιέτ Μπινός και Σάλι Χόκινς. Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 16 Μαίου.