Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Βόλεϊ: Πρωταθλητής Ελλάδας ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός «καθάρισε» τη σειρά των τελικών με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και κατάκτησε το πρωτάθλημα στην Α1 βόλεϊ ανδρών. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 3-0 σετ (24-26, 29-31, 16-25) στον Έβρο, πέτυχαν την 3η διαδοχική τους νίκη επί των Ακριτών και πανηγύρισαν τον τίτλο για δεύτερη διαδοχική σεζόν. Τα δύο πρώτα σετ ήταν...
θρίλερ, όπως ακριβώς και οι πρώτες αναμετρήσεις ανάμεσα στις δύο ομάδες στο κλειστό του Ρέντη, όπου κρίθηκαν στο τάι μπρέικ. Με τη ψυχολογία στα ύψη οι Πειραιώτες κατάφεραν να προηγηθούν με 2-0...στις λεπτομέρειες και στο τρίτο σετ να κάνουν προπόνηση. 'Έτσι μετά το Κύπελλο η ομάδα του Δημήτρη Καζάζη πανηγύρισε κι εφέτος το νταμπλ, αποδεικνύοντας ότι εντός των συνόρων παραμένει το «αφεντικό».
Για τον Ολυμπιακό ήταν ο 27ος τίτλος στην ιστορία του. Η απογοήτευση για τους γηπεδούχους ήταν μεγάλη και «σημαδεύτηκε» από το «αντίο» του Γρηγόρη Σιδηρόπουλου, που καταχειροκροτήθηκε στο τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του, μετά από 31 χρόνια στα γήπεδα και αποχώρησε απ' τον αγωνιστικό χώρο με δάκρυα στα μάτια.