Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Τύμπανα πολέμου στη Μέση Ανατολή-Ήχησαν οι σειρήνες στην Ιερουσαλήμ-Προσκλητήριο εφέδρων από το Ισραήλ-Επίθεση με πυραύλους από την παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς


Σειρήνες πολέμου στην Ιερουσαλήμ - Αυξάνονται οι νεκροί στη ΓάζαΕπί ποδός πολέμου τίθεται πλέον και επίσημα το Ισραήλ, με την κινητοποίηση 75.000 εφέδρων στρατιωτών, σημάδι ότι ετοιμάζεται χερσαία επιχείρηση ακόμη και εντός της Λωρίδας της Γάζας, την οποία ελέγχει η Χαμάς. Πύραυλος Κασάμ «προσγειώθηκε» για πρώτη φορά σήμερα σε περιοχή της Ιερουσαλήμ,...
χωρίς ευτυχώς να προκαλέσει θύματα ή μεγάλες ζημιές...Η ισραηλινή δημόσια τηλεόραση ανακοίνωσε ότι "το μικρό υπουργικό συμβούλιο (9 βασικοί υπουργοί) ενέκρινε ήδη να κινητοποιηθούν, άμεσα, συνολικώς 75 χιλιάδες έφεδροι". "Τούτο προοιωνίζεται και χερσαίες επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα Γάζας", αναφέρουν στο πρακτορείο Reuters πολιτικοί παρατηρητές.Η στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς εξαπέλυσε το απόγευμα πύραυλο Qassam προς την Ιερουσαλήμ, λίγα λεπτά αφού ήχησαν οι αντιαεροπορικές σειρήνες στην πόλη και γύρω από αυτήν. Ο πύραυλος προσγειώθηκε έξω από την πόλη και η ισραηλινή υπηρεσία άμεσης βοήθειας ανέφερε ότι δεν υπάρχουν θύματα.Ο πύραυλος έπληξε μια μη κατοικημένη περιοχή του εβραϊκού οικισμού Γκους Ετζιόν στη Δυτική Οχθη, κοντά στην Ιερουσαλήμ, χωρίς να υπάρξουν τραυματίες ή σημαντικές υλικές ζημιές, όπως ανακοίνωσε η Λούμπα Σάμρι, εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν στη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας συμφώνησαν ότι η παρούσα βία μεταξύ Ισραηλινών-Παλαιστινίων "υπονομεύει την προοπτική μιάς βιώσιμης ειρήνης", εκφράζοντας επίσης "ανησυχία για τους αμάχους - και στις δύο πλευρές", όπως προκύπτει από την γραπτή ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.
Είναι η πρώτη φορά στη ιστορία της ισραηλινοπαλαιστινιακής σύρραξης που μια ρουκέτα πέφτει τόσο κοντά στην Ιερουσαλήμ, που βρίσκεται 65 χιλιόμετρα μακριά από τη Λωρίδα της Γάζας.