Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Κ. Αρβανιτόπουλος: Οι πρυτάνεις ευθύνονται για όσα γίνονται στα ΑΕΙ


Οι πρυτανικές αρχές έχουν την ευθύνη για αυτά που συμβαίνουν εντός των Πανεπιστημίων. Εάν δεν μπορούν να τα αντιμετωπίσουν, πρέπει να καλούν τις εισαγγελικές αρχές και την αστυνομία, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84.
Όπως ανέφερε, η Πολιτεία κατήργησε το άσυλο με το νόμο 4009, συνεπώς, οι όποιες πράξεις παραβατικότητας ή εγκληματικότητας παρατηρούνται εντός των...
πανεπιστημίων, πρέπει να αντιμετωπίζονται από το κράτος με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζονται στο υπόλοιπο της επικράτειας.
«Δεν μπορεί κάποια γκρουπούσκουλα ή οποιοσδήποτε έχει στο μυαλό του κάτι, να παρακωλύουν την εκπαιδευτική διαδικασία, να ζημιώνουν τον φορολογούμενο με αυτές τις ενέργειες», πρόσθεσε.
Όπως είπε, υπήρχε αυτό το ταμπού, ότι δεν μπορούσαμε να αγγίξουμε τα Πανεπιστήμια, ενώ η έννοια του ασύλου δεν ήταν αυτή. Το άσυλο, συνέχισε, ίσχυε για να υπάρχει ελευθερία έκφρασης, ελευθερία ιδεών και σκέψης, όχι ελεύθερη διακίνηση εγκληματικότητας.
Αναφερόμενος τέλος στο θέμα των μεταγραφών, ο υπουργός ανέφερε ότι θα υπάρξει τροπολογία και για τους φετινούς εισακτέους που θα επιτρέπει την μεταγραφή βάσει οικονομικών, εισοδηματικών, κοινωνικών κριτηρίων καθώς και βάσει των επιδόσεών τους, σε ένα ποσοστό το οποίο δεν θα υπερβεί το 10% - 15%.
Πηγή: ΑΜΠΕ