Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

"Δίκτυο γνωριμιών στην ΕΛ.ΑΣ" από τον απαγωγέα του 26χρονου Μάριου Παπαγεωργίου


Ο οργανωτής της απαγωγής του 26χρονου Μάριου Παπαγεωργίου είχε δημιουργήσει «δίκτυο υψηλών επαφών» στην ΕΛ.ΑΣ με άγνωστο στόχο.
Ανώτεροι αξιωματικοί της Αστυνομίας, ορισμένοι από τους οποίους είχαν κατηγορηθεί και για σοβαρές υποθέσεις
διαφθοράς, φέρεται να ανήκαν στο προσωπικό περιβάλλον του... 71χρονου Πέτρου Μιχαλεάκου που κατηγορείται ως ο «εγκέφαλος» της αρπαγής του νεαρού οπτομέτρη, στις αρχές Αυγούστου. Το εύρημα αυτό δημιουργεί νέα δεδομένα στην έρευνα των δικαστικών και αστυνομικών αρχών, στην προσπάθεια να ανακαλυφθεί που βρίσκεται ο άτυχος νεαρός, ποιοι είναι οι συνεργοί του 71χρονου και ποιο ήταν το άγνωστο κρησφύγετό τους.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, η Ασφάλεια Αττικής έχει εξερευνήσει ακατοίκητο διαμέρισμα στην οδό Αλκαμένους, στον Αγιο Παντελεήμονα, για το οποίο υπήρξαν ορισμένες ενδείξεις ότι ίσως είχε χρησιμοποιηθεί από τους απαγωγείς. Ακόμη ερευνάται εάν ο 71χρονος είχε οργανώσει στο παρελθόν και άλλες ληστείες. Παράλληλα έχει δημιουργηθεί ένας νέος κύκλος υπόπτων με βάση σειρά νέων δεδομένων που έχουν προκύψει για την υπόθεση.

Στις 9 Αυγούστου 2012 ο 26χρονος, ενώ βρισκόταν με τη μητέρα του στο Διακοφτό Αχαΐας, είχε αναχωρήσει για την Αθήνα όπου είχε συναντήσει τον 71χρονο οικογενειακό φίλο του Πέτρο Μιχαλεάκο, που κατηγορείται ως οργανωτής της απαγωγής. Την επόμενη ημέρα ένας 57χρονος φίλος του Μιχαλεάκου τηλεφώνησε στην μητέρα του 26χρονου, αναφέροντας πως έχουν απαγάγει το γιο της και απαίτησε λύτρα 620.000 ευρώ, προκειμένου να τον αφήσουν ελεύθερο, απειλώντας παράλληλα για τη ζωή του. Οι «επαφές» απαγωγέων με τη μητέρα του Παπαγεωργίου συνεχίστηκαν μέχρι τις 17 Αυγούστου 2012 και από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει κανένα ίχνος ζωής του Μάριου Παπαγεωργίου.

Σύμφωνα με σειρά μαρτυρικών καταθέσεων που δόθηκαν για την υπόθεση, ο Πέτρος Μιχαλεάκος αναφερόταν συχνά σε «υψηλές γνωριμίες» που είχε στην ΕΛ.ΑΣ. Οι αξιωματικοί που διερευνούσαν την υπόθεση γνώριζαν ότι οι δύο γιοι του υπηρετούσαν στην ΕΛ.ΑΣ, όμως θεωρούσαν τις υπόλοιπες αναφορές του για υψηλές γνωριμίες, «αβάσιμες και λόγια εντυπωσιασμού». Τα νεώτερα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί αλλάζουν την εικόνα αυτή...

Ο Πέτρος Μιχαλεάκος ήταν συγγενής με τον γνωστό αντιστράτηγο της ΕΛ.ΑΣ Νίκωνα Αρκουδέα (διετέλεσε αρχηγός της Αστυνομίας την περίοδο 1986-1988, απεβίωσε το 2005) ο οποίος εν αγνοία του φαίνεται να «βοήθησε» στη δικτύωση του 71χρονου στην ΕΛ.ΑΣ. Ετσι λοιπόν, σύντομα, ο οργανωτής της απαγωγής του Μάριου Παπαγεωργίου δημιούργησε συγγενική σχέση με αξιωματικό της Ασφάλειας Αττικής που αργότερα φυλακίσθηκε για σοβαρή υπόθεση διαφθοράς και σήμερα συνεργάζεται με γνωστό επιχειρηματία.

Η συγκεκριμένη γνωριμία «μπαίνει στο μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να συνεκτιμηθεί στην υπόθεση Παπαγεωργίου. Ακόμη διαπιστώθηκε ότι ο Πέτρος Μιχαλεάκος φρόντισε να αποκτήσει προσωπικές σχέσεις με άλλους, τουλάχιστον τέσσερις, ανώτερους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ που υπηρετούσαν σε διάφορες αστυνομικές υπηρεσίες της Αττικής. Εντυπωσιακό είναι το στοιχείο ότι λίγους μήνες πριν την απαγωγή του Μάριου Παπαγεωργίου, ο Μιχαλεάκος είχε θεαθεί στην Βούλα, έξω από την κατοικία εν ενεργεία αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ, στον οποίο υποστήριζε ότι «του προσφέρει υπηρεσίες security». Τέλος, από περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι συγγενικό πρόσωπο του Πέτρου Μιχαλεάκου είχε υπηρετήσει επί σειρά ετών και στην ΕΥΠ.
Δικαστικές και αστυνομικές αρχές ερευνούν ακόμη πληροφορίες ότι ο Π. Μιχαλεάκος πιθανόν να είχε οργανώσει προ μερικών ετών και τη ληστεία επιχειρηματία που ασχολείτο με δερμάτινα είδη. Ο 71χρονος είχε προσφερθεί τότε να συνοδεύσει -ως ιδιωτικός αστυνομικός- τον έμπορο σε μια τράπεζα προκειμένου να παραλάβει μεγάλο χρηματικό ποσό. Ομως, μετά την έξοδο από την τράπεζα, άγνωστος επιτέθηκε στον επιχειρηματία και του άρπαξε τα χρήματα. Οι υπόνοιες είχαν εστιασθεί τότε στο πρόσωπο του Μιχαλεάκου χωρίς όμως καμία συνέχεια.
Την ίδια ώρα αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ και δικαστικοί διερευνούν και άλλες πτυχές της υπόθεσης σε σχέση με τις τελευταίες κινήσεις του Μάριου Παπαγεωργίου και των απαγωγέων του. Στο μικροσκόπιο των ερευνητών της υπόθεσης μπήκε άδειο διαμέρισμα στην οδό Αλκαμένους που ανήκε στην οικογένεια Μιχαλεάκου και για το οποίο ερευνήθηκε αν μεταφέρθηκε εκεί ο άτυχος 26χρονος. Ακόμη κλήθηκαν για κατάθεση υπάλληλοι εταιρείας αυτοκινήτων από τον Αλιμο που είχαν καθημερινή επαφή με τον 71χρονο, όπως και αλλά πρόσωπα από το προσωπικό περιβάλλον του.

ΠΗΓΗ: parapolitika.gr