Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Από οξύ πνευμονικό οίδημα ο θάνατος του Μιχάλη Ασλάνη

Δεν επιβεβαιώθηκε ούτε απορρίφθηκε από τη νεκροτομή στη σορό του Μιχάλη Ασλάνη το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας.

Ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης διαπίστωσε ότι ο θάνατος του γνωστού σχεδιαστή μόδας προήλθε από οξύ πνευμονικό οίδημα, το οποίο μπορεί να προκλήθηκε είτε από παθολογικά αίτια είτε από χρήση χαπιών.

Ο κ. Μπουζιάνης απέκλεσε πάντως το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας και εξήγησε ότι η ακριβής αιτία του θανάτου θα αποσαφηνιστεί με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, τα οποία αναμένονται σε έναν μήνα.

Η είδηση έπεσε σαν βόμβα στον χώρο της μόδας. Ο σχεδιαστής για τον οποίο όλοι είχαν να πουν μια καλή κουβέντα άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στο σπίτι του. Η διευθύντρια του ατελιέ που είχε κλειδιά, τον βρήκε πεσμένο δίπλα στο κρεβάτι του γύρω στις δύο το μεσημέρι. Στο δωμάτιό του βρέθηκαν αντικαταθλιπτικά χάπια, παυσίπονα ακόμη και βιταμίνες. 

Συγκλονισμένοι παραμένουν συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες του Μιχάλη Ασλάνη, οι οποίοι ακόμη δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι «έφυγε» τόσο ξαφνικά. 

Όλα δείχνουν πως ο γνωστός σχεδιαστής αυτοκτόνησε, καθώς δίπλα του βρέθηκαν πολλά μη συνταγογραφημένα χάπια.

Ο Μιχάλης Ασλάνης βρέθηκε νεκρός τη Δευτέρα το μεσημέρι μέσα στο διαμέρισμά του στο Κολωνάκι από συνεργάτες του. Ο ίδιος το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, αλλά και προβλήματα υγείας, καθώς είχε πίεση και σάκχαρο. Στο σπίτι του, βρέθηκαν όπως έγραψε και το newpost και ιδιόχειρες σημειώσεις, αλλά και το ημερολόγιό του, στο οποίο κατέγραφε τα προβλήματά του.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δηλώσει οι αδελφές του, η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή, στον τόπο που γεννήθηκε, τη Χαλκίδα.