Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Τέρμα στο πάρτι των "εθνικών προμηθευτών" και των γραφειοκρατών - υπαλλήλων τους


Μόνο συγχαρητήρια αξίζουν στην προσπάθεια του υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Θανάση Σκορδά να "μαζέψει" τις δαπάνες στον τομέα ευθύνης του και     μάλιστα στο ναρκοθετημένο πεδίο των κρατικών προμηθειών όπου λιμνάζουν μια σειρά από γνωστά πράσινα (αλλά και γαλάζια)...
αρπακτικά.
Ο υφυπουργός με τις χθεσινές του ανακοινώσεις ουσιαστικά ξεκαθάρισε προς πάσα κατεύθυνση πως "και οι ελέγχοντες μετατρέπονται σε ελεγχόμενους".
Από τις λεπτομέρειες των δράσεων που ο κ. Σκορδάς εξήγγειλε είναι η υποχρεωτική δήλωση των προδιαγραφών σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή όσων προμηθειών ξεπερνούν το όριο των 120 χιλ. ευρώ, οι υποβολές εκθέσεων αναγκαιότητας, σκοπιμότητας και ωριμότητας των φορέων ώστε να υπάρχει πλήρης κατόπτευση, η απαγόρευση της γενικής αναγραφής ειδών (πχ. υλικά διάφορα, γενικά είδη ιματισμού κλπ που δημιουργούν συγχύσεις και που ευθύνονται για απώλειες πολλών κρατικών χρημάτων) κ.ά.
Πάντως προς τα τέλη Αυγούστου θα πρέπει η αγορά να περιμένει κι άλλες στοχευμένες δράσεις του υφυπουργού, με στόχο την πάταξη των στρεβλώσεων. Δράσεις που θα δημιουργήσουν μεγάλη συζήτηση. Κι αυτό διότι νέο δόγμα της κυβέρνησης Σαμαρά στην εποπτεία της αγοράς είναι ένα: Φουλ επίθεση προς πάσα κατεύθυνση.