Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Αντώνη, άσε το Ευαγγέλιο κι άρπαξε τώρα το...φραγγέλιο!

Αντώνη Σαμαρά, δε νομίζεις ότι ήλθε η ώρα να αφήσεις το Ευαγγέλιο και τις ευχές για "Καλή Παναγιά" και να αρπάξεις το φραγγέλιο, όπως έκανε ο καλός μας Χριστούλης με τους Γραμματείς και Φαρισαίους της εποχής Του; 
Συμπληρώθηκαν δύο μήνες από τη νέα διακυβέρνηση. Και είναι αλήθεια ότι ο ελληνικός λαός "δεν σου έλυσε τα χέρια", όπως σωστά ζητούσες. Και σου επέβαλε την αναγκαστική συγκυβέρνηση με τους κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη, που δεν περιορίζονται-βέβαια-στο γενικό πλαίσιο αρχών, αλλά επιδιώκουν να κρατήσουν και τις δικές τους εσωκομματικές ισορροπίες...

Ωστόσο, είναι προφανές ότι με διαρκείς διαβουλεύσεις και ανανεώσεις "εγκρίσεων", δουλειά δεν γίνεται!
Και δεν γίνεται δουλειά, επειδή μέσα στο "σύστημα" έχουν ταμπουρωθεί πρόσωπα και μηχανισμοί του παρελθόντος, εκλεκτοί της πάσης φύσεως διαπλοκής, τα διάφορα καλόπαιδα των νταβαντζήδων της πολιτικής και οικονομικής νομεγκλατούρας, των φορέων και των ιδρυμάτων. Θεσιθήρες που βολεύτηκαν στο παρελθόν και θέλουν πάση θυσία (επειδή έχουν "απλώσει τον τραχανά") να παραμείνουν στις θέσεις κλειδιά εξασφαλίζοντας "δι΄ εαυτούς και αλλήλους" το παρόν και, φυσικά, το μέλλον. 

Αυτά τα θρασίμια του πνευματικού και κοινωνικού απόπατου, μάχονται για να μην αλλάξει ο "μαχαλάς". Αγωνίζονται να μη χαλάσει η "πιάτσα". Το θέλουν και οι ίδιοι, το θέλουν και οι "πάτρωνες" που μετείχαν και θέλουν να εξακολουθήσουν το μεγάλο φαγοπότι!
Στο χέρι σου, λοιπόν, είναι να αφήσεις Ιστορία. Να τολμήσεις τις αλλαγές σε πρόσωπα, δομές και καταστάσεις, αγνοώντας τις όποιες παρεμβάσεις και πιέσεις.  Να αντιληφθείς ότι σου ροκανίζουν το χρόνο και την προοπτική μιάς μακριάς και εθνικής διακυβέρνησης. Κάντο τώρα, γιατί αύριο, μεθαύριο, θα είναι για όλους μας αργά!