Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Πάνος Παναγιωτόπουλος: Δεν θα θιγεί το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων


Τη διαβεβαίωση ότι το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων δεν θα θιγεί από τις περικοπές που γίνονται στο πλαίσιο των εθνικών προσπαθειών για την ανάκαμψη της οικονομίας, επανέλαβε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Από τα Χανιά, όπου βρίσκεται στο πλαίσιο επίσκεψής του σε στρατιωτικές μονάδες της περιοχής, ο κ. Παναγιωτόπουλος επισήμανε ότι....
το υπουργείο Εθνικής Άμυνας «συνεισφέρει ενεργά» στην προσπάθεια της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού «για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε το δημόσιο χρέος, να ελαχιστοποιήσουμε τα ελλείμματα της ελληνικής οικονομίας και να μπορέσουμε να παραμείνει η Ελλάδα στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ και της ευρωζώνης».

Σημείωσε επίσης ότι έχουν υπάρξει «δραστικές περικοπές» στον προϋπολογισμό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Περικοπές που πριν από κάποια χρόνια θα ήταν ίσως «αδιανότητες». Πρόσθεσε πάντως ότι αυτές έγιναν «για να μην υπάρξει ανάγκη να περικοπούν εκ νέου συντάξεις και μισθοί και να μπορέσει η χώρα να ανακάμψει και να βγει από την κρίση».

«Οι περικοπές γίνονται υπό δύο προϋποθέσεις: ότι δεν πειράζουμε και δεν πρόκειται να πειράξουμε το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και την επιχειρησιακή ετοιμότητά τους, που είναι πάνω από όλα και πριν από όλα. Μια δεύτερη προϋπόθεση, ότι δεν πρέπει να υπάρξουν άλλες περικοπές στους μισθούς των ανδρών και γυναικών που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις», διευκρίνισε.