Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

«Κυκλοφοριακό κομφούζιο» στην Αττική λόγω καταιγίδας

Προβλήματα με την κίνηση των οχημάτων στην Αθήνα, λόγω της καταρρακτώδους βροχής, ενώ χαλαζόπτωση σημειώθηκε στα νότια προάστια της Αττικής.

Μέχρι στιγμής πάντως, η Πυροσβεστική δεν έχει δεχθεί κλήσεις ούτε για απεγκλωβισμούς, ούτε για κοπές δέντρων. Καταιγίδα πλήττει από το πρωί και το νομό Θεσσαλονίκης. Η κίνηση των οχημάτων σε κεντρικούς δρόμους του πολεοδομικού συγκροτήματος διεξάγεται με χαμηλές ταχύτητες λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης, η οποία κατά τόπους συνοδεύεται και από χαλάζι.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Για έντονη επιδείνωση των καιρικών φαινομένων σε όλη τη χώρα προειδοποιεί η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία Στην Αττική, θα εκδηλωθούν καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς κελσίου. Την Παρασκευή τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα περιοριστούν στη Θράκη, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα και σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Απαγορευτικό για τα ιπτάμενα δελφίνια στον Αργοσαρωνικό

Απαγορεύτηκε ο απόπλους των ιπτάμενων δελφινιών για Αργοσαρωνικό, λόγω των ισχυρών ανέμων. Δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια με ανοικτού τύπου πλοία, στην πορθμειακή γραμμή Πρίνου- Θάσου- Καβάλας.