Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Στο "κόκκινο" έβαλε ο εισαγγελέας δημοσιογράφο (αριστερού προφίλ) της πρωϊνής ζώνης της ΝΕΤ!-Είναι στη λίστα...Φοροφυγάδων!

(Ποιος είναι άραγε ο φοροφυγάς δημοσιογράφος αριστερού προφιλ της πρωινής ζώνης της ΝΕΤ; Πάντως ο Κουβαράς δεν είναι... μάλλον είναι ο άλλος που μας "τελείωσε" και το επίθετό του αρχίζει από "Α". Στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής "οι επαναστάτες" του γλυκού νερού έχουν φρικάρει από την αποκάλυψη του συντρόφου, ο οποίος βρίσκεται στο "Κόκκινο" της λίστας του εισαγγελέα και μάλιστα για κακουργηματικό αδίκημα! Και να σκεφτεί κανείς ότι ο "τύπος" αυτός του έντονου αριστερού προφίλ, το έπαιζε αρωγός των αδικημένων και των φτωχών του Λαού, χωςρίς ωστόσο να δίνει δεκάρα για τους συμβασιούχους συναδέλφους του των οποίων έληξαν οι συμβάσεις στην κρατική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση. Και όχι μόνο αυτό: Έβαζε και κάποιους να δίνουν "αγώνα" για την αποκατάστασή του...Στην υπόθεση αναμένονται εξελίξεις...)

Ονόματα υπεράνω υποψίας περιλαμβάνονται στη γνωστή πλέον και ως «λίστα Νικολούδη» και αφορά 335 περιπτώσεις που ο έλεγχος του Πόθεν Εσχες έδειξε μαύρο χρήμα και φοροδιαφυγή.

Τα στοιχεία προέκυψαν μετά από εξονυχιστικούς ελέγχους που έκανε η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και τα οποία ήδη ο επικεφαλής της Αρχής και αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Παναγιώτης Νικολούδης έχει προωθήσει ήδη τον σχετικό κατάλογο στις Αρχές.

Τον κατάλογο αποκάλυψε το Εθνος της Κυριακής και αποτυπώνει τον χάρτη της διαφθοράς στην Ελλάδα καθώς περιλαμβάνονται 335 πρόσωπα και είναι:
γενικοί και ειδικοί γραμματείς
δημοτικές αρχές
εισηγητές επενδυτικών σχεδίων
επιβλέποντες μηχανικοί
μέλη Αρχών και Επιτροπών
περιφερειάρχες
Ιατροί διευθυντές ΕΣΥ
Δημοσιογράφοι
Πρόεδροι και στελέχη ΝΠΔΔ/ΝΠΙΔ
Σωφρονιστικοί υπάλληλοι
Μέτοχοι και εταίροι ΜΜΕ κλπ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Εθνους στη λίστα περιλαμβάνονται ονόματα που καίνε και προωπα υπεράνω πάσης υποψίας:
Δημοσιογράφος, συνεργάτης του πρακτορείου Reuters που δεν εργάζεται σε ελληνικό ΜΜΕ και συνυπογράφει συχνά άρθρα για τη διαφάνεια!
Επικεφαλής ασφαλιστικού οργανισμού
Δημοσιογράφος της πρωινής ζώνης της κρατικής τηλεόρασης με έντονα αριστερό προφίλ
Διευθυντικό στέλεχος εφημερίδας ιδιαίτερα μικρής κυκλοφορίας που σηκώνει σταθερά την αντιμνημονιακή σημαία
Δύο αθλητικοί δημοσιογράφοι
Δύο δημοσιογράφοι τηλεοπτικού σταθμού
Πρώην πρόεδρος ΠΑΕ της βόρειας Ελλάδας και ένας πρόεδρος σε ΠΑΕ της νότιας Ελλάδας
Προβεβελημένος εφοπλιστής που έχει σχέση και με τον τραπεζικό τομέα
Για τα ευρήματα που περιλαμβάνονται στην Εκθεση θα πρέπει τώρα να υπάρξει συνεργασία με τους αρμόδιους δικαστικούς λειτουργούς στο πλαίσιο της καταπολέμησης της διαφθοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όσοι περιλαμβάνονται στη λίστα Νικολούδη θα κληθούν να δώσουν έγγραφες εξηγήσεις σχετικά με την περιουσιακή τους κατάσταση, θα ελεγχθούν οι μισθολογικές τους καταστάσεις, οι καταθέσεις τους σε τράπεζες της Ελλάδας και του εξωτερικού, εμβάσματα, κινητή και ακίνητη περιουσία, μετοχές ή ομόλογα, καθώς και η οικονομική κατάσταση συγγενικών τους προσώπων.

iefimerida.gr


Αθώοι οι αστυνομικοί των Ζωνιανών...

Αθώους έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου τους τρεις πρώην αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος για την αποτυχημένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στις 5 Νοεμβρίου 2007 στα Ζωνιανά και είχε ως αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του ειδικού φρουρού, Στάθη Λαζαρίδη και τον ελαφρύ δύο ακόμα συναδέλφων του.
Οι δικαστές αποδέχθηκαν πλήρως την πρόταση του εισαγγελέα, ο οποίος νωρίτερα είχε προτείνει την απαλλαγή των τριών πρώην αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος με σκοπό τη βλάβη του κράτους και το όφελος του συλληφθέντα, καθώς είχε εκτιμήσει ότι από τις πράξεις τους δεν προκύπτει δόλος.
Ο εισαγγελέας ωστόσο ανέφερε ότι θα μπορούσε να στοιχειοθετηθεί η κατηγορία της έκθεσης των αστυνομικών που συμμετείχαν σε κίνδυνο, όμως δεν είναι δυνατή η μεταβολή της κατηγορίας. Στις απολογίες τους οι τρεις πρώην αξιωματικοί αρνήθηκαν ότι ενήργησαν με δόλο.


Κέρδη για το Μαξίμου από τη μάχη της Βουλής

Ικανοποίηση σε Μαξίμου για την έκβαση της χθεσινής συζήτησης. «Αποδείχθηκε η ανεπάρκεια θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ», λένε συνεργάτες του Πρωθυπουργού.

«Αποστολή εξετελέσθη» μοιάζει να είναι η φράση που κυριαρχεί στο κυβερνητικό επιτελείο μετά τη χθεσινή δριμεία σύγκρουση στη Βουλή. Συνεργάτες του Πρωθυπουργού επιχειρούσαν έναν πρώτο απολογισμό, μετρώντας, προφανώς, υπέρ τους το αποτέλεσμα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντοτε με πηγές του Μαξίμου:

- η κυβέρνηση εμφανίστηκε να έχει σαφείς θέσεις, και στο αγροτικό ζήτημα, σε αντίθεση με την αξιωματική αντιπολίτευση που αρκέστηκε σε γενικές διατυπώσεις, «με στόχο να χαϊδέψει τα αυτιά όχι μόνον των αγροτών αλλά των πάντων». Σημείωναν, δε, ότι ο κ. Σαμαράς, αλλά και οι κ. Βενιζέλος και Κουβέλης, όχι μόνον παρουσίασαν τα μέτρα που ελήφθησαν για την άμεση κάλυψη των αγροτών αλλά παρουσίασαν, έστω και με αποκλίσεις, και το μελλοντικό σχέδιο της κυβέρνησης για την ανασυγκρότηση της αγροτικής παραγωγής. Το ίδιο ισχύει και για τις υπόλοιπες πτυχές του κυβερνητικού έργου.

- κατ’ αντιστοιχία, αναδείχθηκε η αμηχανία του ΣΥΡΙΖΑ έναντι των πρωτοβουλιών για αποκρατικοποιήσεις και προσέλκυση επενδύσεων, καθώς ο κ. Τσίπρας ναι μεν κατήγγειλε τους «πειρατές», ωστόσο δεν εξήγησε επαρκώς ποιούς θεωρεί ως «επενδυτές». Η δε αναφορά του στην Deutsche Aeolia απεδείχθη γκάφα.

- ο κ. Σαμαράς κατόρθωσε, λέγεται, να περάσει την ατζέντα του αναδεικνύοντας την επαμφοτερίζουσα στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα στα ζητήματα του νόμου και της τάξης και, ταυτόχρονα, έδωσε σαφές μήνυμα υπέρ της προστασίας της επιχειρηματικότητας και της σκληρής αντιμετώπισης κάθε παραβατικής συμπεριφοράς είτε πρόκειται για πράξεις με την επίκληση πολιτικών κινήτρων είτε για σκληρούς ποινικούς

- αναδείχθηκε η τάση του κ. Τσίπρα για… εντυπωσιασμό και, παράλληλα, η αδυναμία του να απαντήσει στη σειρά ερωτημάτων που ετέθησαν από συμπολίτευση και αντιπολίτευση.

- επαναβεβαιώθηκε, τέλος, η κυβερνητική συνοχή τόσο μέσω της κριτικής που άσκησαν οι τρεις αρχηγοί στον κ. Τσίπρα, όσο και μέσω της ισχυρής δήλωσης του κ. Σαμαρά ότι οι όποιες επιτυχίες στον τομέα της οικονομίας οφείλονται στην «αξιοπιστία της κυβέρνησης και την ισχυρή στήριξη των δύο πολιτικών αρχηγών και των κομμάτων τους».

Στον αντίποδα, πάλι, κυβερνητικές πηγές δεν παραγνωρίζουν ότι και από πλευράς Τσίπρα επιδιώχθηκαν και επετεύχθησαν, μερικώς έστω, μία σειρά από στόχοι. Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας βρέθηκε στο στόχαστρο τόσο των τριών της κυβέρνησης όσο και της κ. Αλέκας Παπαρήγα και, συνεπώς, κατέστη εκ των πραγμάτων ο έτερος ισχυρός πόλος, τον οποίο άπαντες πλέον υπολογίζουν. Στην ίδια λογική, θεωρούν ότι ο κ. Τσίπρας θα επιμείνει στη θέση ότι «το ΠΑΣΟΚ κατέστη συνιστώσα της Ν.Δ», με προφανή στόχο να αντλήσει όποιες δυνάμεις έχουν απομείνει στην Ιπποκράτους. Σε κάθε περίπτωση και παρά την ικανοποίηση, στο Μαξίμου δεν παραγνωρίζουν τους δύσκολους μήνες που έχει μπροστά της η χώρα και, φυσικά, τον κίνδυνο οι πολίτες να στραφούν, εκ των πραγμάτων, προς τον κ. Τσίπρα, ανεξάρτητα από την πειστικότητα των επιχειρημάτων του, ως αντίδραση στα μέτρα και τη σκληρή οικονομική πραγματικότητα. Το πρόσφατο παράδειγμα της Ιταλίας, λένε, είναι ενδεικτικό…

matrix24.gr


Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Μόνο Έλληνες στις στρατιωτικές σχολές με πρωτοβουλία 84 βουλευτών της ΝΔ

Την εισαγωγή σε στρατιωτικές, αστυνομικές και λιμενικές σχολές μόνο όσων είναι Έλληνες κατά το γένος και την ιθαγένεια, προβλέπει τροπολογία που κατέθεσαν 84 βουλευτές της ΝΔ με πρώτο υπογράφοντα τον Αθανάσιο Μπούρα.

Όπως σημειώνεται μεταξύ άλλων στην αιτιολογική έκθεση, «λόγω της ιδιαιτερότητας των θεμάτων που σχετίζονται με την εθνική μας άμυνα, σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και του οξύτατου προβλήματος της λαθρομετανάστευσης, που αντιμετωπίζει η χώρα, σε συνδυασμό με τον πρόσφατο νόμο περί ιθαγένειας και τις συνέπειες του, σκόπιμο είναι να επανέλθει στο σύνολο των στρατιωτικών και αστυνομικών σχολών, η προϋπόθεση του γένους, ως προαπαιτούμενο εισαγωγής».

Σύμφωνα με την ίδια τροπολογία, γίνονται δεκτοί ομογενείς που δεν έχουν την ελληνική ιθαγένεια, την οποία, όμως, αποκτούν χωρίς άλλη διατύπωση όταν εισαχθούν.

Επίσης, με απόφαση του αρχηγού κάθε κλάδου ή Σώματος, επιτρέπεται για την κάλυψη ειδικών αναγκών, η εισαγωγή μη Ελλήνων κατά το γένος, υποψηφίων, οι οποίοι, όμως, δεν μπορούν να είναι περισσότεροι των δύο κατά έτος για κάθε σχολή.

Να σημειωθεί ότι με την τροπολογία συντάχθηκε δημόσια και ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος


Σαμαράς: Σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο θα επιλυθεί το θέμα της ΑΟΖ

(Ανανεωμένο) Σαφείς αιχμές κατά της τουρκικής ηγεσίας για την προκλητική τους στάση στο θέμα των ερευνών στο Αιγαίο και της υφαλοκρηπίδας, άφησε ο πρωθυπουργός, μιλώντας σε συνέδριο για την ενέργεια. Ο Αντ. Σαμαράς, λίγες ημέρες πριν το ταξίδι του στην Τουρκία, ουσιαστικά κάλεσε την Άγκυρα να τα… πουν με βάση το Διεθνές Δίκαιο και να αφήσουν τους περιττούς τσαμπουκάδες, ειδικά μετά την κατάθεση της ρηματικής διακοίνωσης στον ΟΗΕ.

«Εξηγήσαμε ότι αυτός ο χώρος, βάσει του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας βρίσκεται μέσα στα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα. Η Άγκυρα απάντησε ότι διαφωνεί με αυτή μας τη θέση. Και επικαλείται επίσης το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας» ανέφερε ο κ. Σαμαράς και διευκρίνισε: «με μια μικρή διαφορά όμως: Εμείς το επικαλούμαστε, ενώ το έχουμε υπογράψει, ενώ η απέναντι πλευρά το επικαλείται χωρίς να το έχει υπογράψει»! Και συνέχισε: «Αλλά ο καλύτερος τρόπος να λυθούν διαφορές είναι με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο. Εξ άλλου, το Δίκαιο της Θάλασσας, κερδίζει έδαφος συνεχώς όπως και η αποδοχή του και η ισχύς του. Αφού και μεγάλες χώρες που δεν το έχουν υπογράψει ακόμα, όπως οι ΗΠΑ, προσανατολίζονται πλέον στην κατεύθυνση της τελικής επικύρωσής του» υπογράμμισε.

Σαφέστατη η αιχμή του κατά της κυβέρνησης Ερντογάν που επιδιώκει τετελεσμένα τα οποία δε βασίζονται στο διεθνές δίκαιο.

Από την άλλη ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη συμμαχιών με σκοπό τη βέλτιστη αξιοποίηση των ενεργειακών πόρων:

«Από το Δίκαιο της Θάλασσας, η σημασία της Ελλάδας κερδίζει έδαφος στους νέους ενεργειακούς χάρτες που δημιουργούνται. Κι αυτό οφείλουμε να το εκμεταλλευτούμε με βήματα αποφασιστικά, σίγουρα, σταθερά, σε στενή συνεννόηση με τους εταίρους μας, με τους συμμάχους και με κάθε ενδιαφερόμενο» υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Με όλες τις δυνατές συμμαχίες. Και με όλες τις πρόσφορες συνέργιες. Κι αυτός ακριβώς είναι ο σχεδιασμός μας».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον γεωστρατηγικό ρόλο που μπορεί να παίξει η Ελλάδα στους δρόμους της ενέργειας: «Οποιαδήποτε χώρα μπορεί να παίξει αυτό το ρόλο είτε στην ασφαλή διακίνηση είτε στη διαφοροποίηση των πηγών αυτομάτως αναβαθμίζει και τον γεωπολιτικό της ρόλο” είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι στην περίπτωση της Ελλάδας η αναβάθμισή της συνιστά και την αναβάθμιση της Ευρώπης.

Παράλληλα, τόνισε ότι “η Ελλάδα κάθεται πάνω στους δρόμους ανεφοδιασμού της Ευρώπης σε πετρέλαιο και αέριο» και επισήμανε ότι «τώρα που φημολογείται έντονα πως υπάρχουν και ενεργειακοί πόροι επί της ελληνικής υφαλοκριπίδας, ο ρόλος της Ελλάδας αναβαθμίζεται».

Ο Πρωθυπουργός υποστήριξε πως η χώρα μας έχει ήδη έναν υψηλό ρόλο στη διακίνηση και πως πρέπει αυτό να γίνει πράξη, εξέφρασε δε την αισιοδοξία του πως θα παίξει και σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη νέων πηγών ενέργειας.

Με στόχο την ενεργειακή αυτάρκεια της Ευρώπης ο κ. Σαμαράς τόνισε πως ” η Ελλάδα μπορεί να παίξει ρόλο κλειδί σε αυτό το πρόβλημα” καθώς υπάρχουν πολύ σημαντικά κοιτάσματα.

Λουκέτο στα βενζινάδικα που δεν θα εγκαταστήσουν το νέο σύστημα εισροών-εκροών

Με λουκέτα και αυστηρά πρόστιμα απειλούνται οι πρατηριούχοι που δεν θα εγκαταστήσουν το σύστημα εισροών- εκροών στα βενζινάδικα εντός του χρονικού ορίου που προβλέπει ο νόμος.
Αυτό ορίζει νομοθετική παρέμβαση του υπουργείου Ανάπτυξης η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί ενδεχομένως και σήμερα.
Δυο μήνες πριν εκπνεύσει η προθεσμία για την εφαρμογή του νόμου για εγκατάσταση συστημάτων εισροών- εκροών στα πρατήρια υγρών καυσίμων σε Αττική και Θεσσαλονίκη, το υπουργείο Ανάπτυξης επιδιώκοντας να θέσει αυστηρότερες βάσεις στην εφαρμογή του νόμου, θέτει θέμα ακόμη και αναστολής της λειτουργίας των πρατηρίων εάν βρεθούν υπότροποι οι πρατηριούχοι σε θέματα εγκατάστασης ή λειτουργίας των συστημάτων.
Υπενθυμίζεται ότι σε όλη τη χώρα θα έχει εφαρμοστεί πλήρως το σύστημα από τα μέσα του 2014.
Παράλληλα, θα ανακοινωθεί από το υπουργείο οικονομική βοήθεια μέσω του ΕΣΠΑ για να βοηθήσει τους επαγγελματίες του κλάδου να εγκαταστήσουν τα συστήματα, τα οποία θα εξομαλύνουν τη λειτουργία της αγοράς, θα ενισχύσουν τον υγιή ανταγωνισμό και θα αποτρέπουν το λαθρεμπόριο.
Ενημερωτικές ημερίδες σχετικά με την εγκατάσταση των συστημάτων ελέγχου εισροών- εκροών όγκου καυσίμων στα πρατήρια διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων- Εμπόρων Καυσίμων σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο Κρήτης.
Όπως επισημαίνει σχετικά, «η Πολιτεία υιοθέτησε με καθυστέρηση 12 ετών τις προτάσεις και τα αιτήματα του κλάδου για τον έλεγχο του λαθρεμπορίου και της παράνομης διακίνησης καυσίμων, με την εγκατάσταση των συστημάτων ελέγχου εισροών- εκροών. Έστω κι αν σε αυτή τη φάση τα συστήματα εγκαθίστανται μόνο στα πρατήρια, το πρώτο βήμα γίνεται».
Οι ημερίδες θα πραγματοποιηθούν με δωρεάν συμμετοχή στην Αθήνα την Κυριακή 3 Μαρτίου στο Συνεδριακό Κέντρο MEC Παιανίας (Λ. Λαυρίου 301) στις 9.30 πμ, στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Μαρτίου στο ξενοδοχείο MET Hotel και στο Ηράκλειο Κρήτης την Κυριακή 31 Μαρτίου στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα.
Στις ημερίδες θα αναλυθούν από στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης και εξειδικευμένους επαγγελματίες οι τεχνικές παράμετροι των συστημάτων, οι πληροφορίες που θα μπορούν να αντλούν οι πρατηριούχοι, καθώς και οι ελεγκτικές αρχές, κ.α.
Επίσης, θα γίνει αναφορά στις δυνατότητες χρηματοδότησης της εγκατάστασης των συστημάτων με βάση τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη με την κυβέρνηση.


Πηγη: Now24


Παραιτήθηκε ο καρδινάλιος της Σκωτίας, νέες φουρτούνες στο Βατικανό

Την παραίτησή του υπέβαλε τη Δευτέρα ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας της Σκωτίας, καρδινάλιος Κιθ Ο’ Μπράιαν, ο οποίος κατηγορείται από τέσσερις ιερείς για «ανάρμοστες πράξεις» που φέρεται να διέπραξε πριν από 33 χρόνια.

Η παραίτησή του, που έγινε δεκτή από τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ’, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην Εκκλησία της Σκωτίας, αλλά και στη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία γενικότερα, που παλεύει να ενισχύσει την εικόνα της εν όψει της εκλογής νέου ποντίφικα.

Δεδομένων των εξελίξεων, σύμφωνα με το BBC, ο Ο’Μπράιν δεν πρόκειται να λάβει μέρος στο Κογκλάβιο που θα εκλέξει τον επόμενο Πάπα.

Ο 74χρονος καρδινάλιος αρνείται τις κατηγορίες που διατύπωσαν οι τρεις ιερείς και ένας πρώην ιερέας, και οι οποίες είχαν διαβιβασθεί στη Ρώμη μία εβδομάδα πριν την παραίτηση του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ’ στις 11 Φεβρουαρίου.

Ένας από τους ιερείς καταγγέλλει πως υπήρξε θύμα «μη επιθυμητών φροντίδων» από τον καρδινάλιο κατά τη συνέχεια μίας βραδιάς μέθης. Ένας δεύτερος υποστηρίζει πως ο καρδινάλιος επωφελήθηκε της ευκαιρίας στη διάρκεια ολονύκτιων προσευχών για να έχει μαζί του ανάρμοστες επαφές.

Τη Δευτέρα, ο επίσκοπος πρώην εισαγγελέας του δικαστηρίου του Καρδιναλίων, αρμόδιος για τις υποθέσεις παιδεραστίας στο Βατικανό, υποστήριξε ότι οι καρδινάλιοι που θεωρούνται ύποπτοι για συγκάλυψη κατά το παρελθόν πράξεων παιδεραστίας από ιερείς της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας «έχουν το δικαίωμα και το καθήκον» να λάβουν μέρος στο Κογκλάβιο.


Παρέμβαση Λαζαρίδη για την υπόθεση Βλαστού

Αιφνιδιαστική τηλεφωνική παρέμβαση στην πρωινή εκπομπή “Κοινωνία Ώρα Mega” με τον Γιώργο Οικονομέα και τον Δημήτρη Καμπουράκη έκανε ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας και εκ των πλέον στενών συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Λαζαρίδης παρενέβη για όσα είχαν ακουστεί σχετικά με την απόπειρα απόδρασης Βλαστού από τις φυλακές Τρικάλων, και μεταξύ άλλων σχολίασε: “Σε ποιά χώρα του κόσμου λέγονται αυτά τα πράγματα; Δηλαδή, τι πρέπει να κάνουμε, να ανοίξουμε τις φυλακές; Δεν έπρεπε να σταματήσουν την απόπειρα απόδρασης; Είναι καλό ότι πιάστηκε ένας βαρυποινίτης που πήγαινε να ξεφύγει. Αντί να πούμε μπράβο στην Αστυνομία και να της δώσουμε συγχαρητήρια, αρχίζουμε να γκρινιάζουμε για το ποιός πυροβόλησε πρώτος; Επιτέλους, αρχίζουμε να γινόμαστε κανονικό κράτος”, δήλωσε ο Χρύσανθος Λαζαρίδης.

Πηγη: Parapolitika.gr

Σε εξέλιξη οι έρευνες στις φυλακές Τρικάλων για την απόπειρα απόδρασης

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, βρίσκονται σε εξέλιξη από το απόγευμα οι έρευνες στις φυλακές Τρικάλων, προκειμένου να συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία σχετικά με την απόπειρα απόδρασης του βαρυποινίτη κρατούμενου Π. Βλαστού.

Η είσοδος των φυλακών είναι κλειστή και επιτρέπεται μόνο σε άτομα που έχουν σχέση με αυτές, ενώ δίπλα στο ελικόπτερο που προσέγγισε τον προαύλιο χώρο της φυλακής, βρίσκεται αστυνομική δύναμη. Σε δηλώσεις τους τόσο ο Ιωάννης Αναγνώστου πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας υπαλλήλων εξωτερικής φρούρησης, όσο και ο Χαράλαμπος Βασταρούχας πρόεδρος των υπαλλήλων του τοπικού καταστήματος, αναφέρθηκαν στην άμεση και αποτελεσματική ανταπόκριση των φρουρών οι οποίοι με κίνδυνο της ζωής τους εκτέλεσαν στο ακέραιο το καθήκον τους.

Εξάλλου σε ανακοίνωση για το συμβάν προχώρησε και η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει ότι στις «16:45 περίπου ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν 4 άτομα προσέγγισε τις φυλακές Τρικάλων.

Οι αστυνομικοί και οι φυλακές δέχθηκαν πυρά από το ελικόπτερο τα οποία ανταπέδωσαν, με αποτέλεσμα να το εξαναγκάσουν να προσγειωθεί σε χώρο δίπλα από τις φυλακές. Οι 4 επιβαίνοντες συνελήφθησαν”.

Πηγη: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ






Χρήματα για κωπηλασία ζητάει να σπαταληθούν ο προϊστάμενος αθλητικών της ΕΡΤ

Στα όρια της πρόκλησης κινείται η εισήγηση του προϊσταμένου της αθλητικής διεύθυνσης της ΕΡΤ, Βαγγέλη Ιωάννου μετά την Formula 1, να αγοράσει και την κωπηλασία! Σε μια περίοδο που ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται και στερείται βασικά αγαθά, το στέλεχος της δημόσιας τηλεόρασης εισηγείται να δαπανηθούν χρήματα (από το ανταποδοτικό τέλος), προκειμένου να αγοραστούν τα δικαιώματα αγώνων κωπηλασίας που αφορά σε ανύπαρκτο ποσοστό τηλεθεατών! Η εν λόγω πρόταση του στελέχους που συνοδεύεται και με αντίστοιχη, για την εξαγορά των δικαιωμάτων της Formula 1 που εγκατέλειψε ο Δημήτρης Κοντομηνάς για ευνόητους (οικονομικούς) λόγους, όχι μόνο ξεπερνάει τα όρια της πρόκλησης, αλλά δημιουργεί και υπόνοιες για το τι μπορεί να κρύβεται από πίσω!

Είναι όμως εξοργιστικό, διευθυντές τμημάτων της ΕΡΤ σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία να εισηγούνται τόσο επιπόλαια, προκαλώντας ερωτηματικά για την επάρκειά τους! Δυστυχώς όμως, η επάρκεια του Βαγγέλη Ιωάννου κρίθηκε από τους τηλεθεατές που γύρισαν την πλάτη στην ιστορική και μοναδική στο είδος της εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης, «Αθλητική Κυριακή». Αφού με έναν μαγικό τρόπο, το στέλεχος κατάφερε να απαξιώσει μια εκπομπή που θα ήθελαν πολλοί τηλεοπτικοί σταθμοί να έχουν στο πρόγραμμα τους!

ΠΗΓΗ: ENIMEROSI24


Ελευθεροτυπία κατα Μπόμπολα


Υπό τον τίτλο «Οι ανασκαφές βολεύουν τους... μετροπόντικες» η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» επιτίθεται στον Λεωνίδα Μπόμπολα και στην κατασκευαστική εταιρεία ΑΚΤΩΡ με αφορμή τις καθυστερήσεις σε έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης...

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Μετρό Θεσσαλονίκης έχει «κολλήσει» στα αρχαία της Βενιζέλου και οι εργαζόμενοι που απειλούνται με απολύσεις καταγγέλλουν πολιτικά παιχνίδια πίσω από την πλάτη τους. Μάλιστα, καταγγέλλουν ότι καθημερινά χάνονται έσοδα 3 εκατ. ευρώ εξαιτίας της κακοδιαχείρισης και των καθυστερήσεων, ενώ τονίζουν ότι από τις απολύσεις αναμένεται να προκύψουν επιπλέον δυσκολίες λόγω της έλλειψης δυναμικού που θα δημιουργηθεί.

Την ίδια ώρα, οι καθυστερήσεις, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εξυπηρετούν την εταιρεία «ΑΚΤΩΡ» να εξαγοράσει την προβληματική ΑΕΓΕΚ, καθώς μειώνεται η τιμή της μετοχής της στο Χρηματηστήριο. «Μία μία οι εταιρείες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την εξαγορά της ΑΕΓΕΚ αποσύρουν το ενδιαφέρον τους. Τελευταία ήταν η εταιρεία «ΤΕΡΝΑ», που αποχώρησε την περασμένη εβδομάδα.

Μοναδικός... μνηστήρας, υπογραμμίζεται, έμεινε η εταιρεία «ΑΚΤΩΡ», συμφερόντων της οικογενείας Μπόμπολα, η οποία και αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος του έργου της επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης προς την Καλαμαριά και αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες δυσκολίες... Η «Ακτωρ» αυτή τη στιγμή διαθέτει ένα μετροπόντικα με διάμετρο 9 μ. ενώ χρειάζεται δύο με διάμετρο 6 μ. καθώς οι σήραγγες του Μετρό είναι μικρότερες. Εκτός αυτού, χρειάζονται μετροπόντικες, οι οποίοι θα πηγαίνουν παράλληλα και θα κατασκευάζουν τις δύο σήραγγες ταυτόχρονα. Για αυτό, είναι φθηνότερη λύση να αγοράσει η «ΑΚΤΩΡ» την ΑΕΓΕΚ η οποία έχει τις δύο σήραγγες των 6 μ. και επίσης η Αττικό Μετρό δεν θα επιβαρυνθεί με ακόμη δύο μετροπόντικες.

Την ίδια στιγμή, με τις τρέχουσες εξελίξεις η τιμή της ήδη προβληματικής ΑΕΓΕΚ πέφτει στο Χρηματηστήριο και οι όποιες καθυστερήσεις βολεύουν τον Μπόμπολα να την εξαγοράσει με ελάχιστα έξοδα.

Πηγή: newpost.gr

Επίθεση ένοπλων σε αστυνομικούς στην Κακαβιά...

Πυρά ενόπλων κακοποιών δέχθηκαν άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, κοντά στον μεθοριακό σταθμό της Κακκαβιάς.
Οι δύο αστυνομικοί, που περιπολούσαν στην περιοχή, εντόπισαν μέσα στη νύχτα δύο άτομα να κινούνται ύποπτα. Όταν προσπάθησαν να τους σταματήσουν για έλεγχο, οι δύο άγνωστοι απάντησαν με πυροβολισμούς και εξαφανίστηκαν μέσα στο σκοτάδι. Ακολούθησε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, μέχρι το πρωί, για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών.
Στην περιοχή, οι αστυνομικοί βρήκαν ένα καλάσνικοφ, με γεμιστήρα που είχε 30 φυσίγγια, δύο χειροβομβίδες και δύο σακούλες με 123 φυσίγγια.


Υπό την προστασία του ΣΥΡΙΖΑ ο Κ. Αρβανίτης έναντι δεκάδων απολυμένων συμβασιούχων της ΕΡΤ

Μαζεύουν υπογραφές για να εξαιρεθεί!

Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ γυρνούν στους δρόμους της Αθήνας και μαζεύουν υπογραφές για την επαναπρόσληψη του Κώστα Αρβανίτη στην ΕΡΤ!

Ανεξάρτητα από το αν ο δημοσιογράφος του οποίου η σύμβαση με τη δημόσια τηλεόραση έληξε στις 7/2 (όπως και πολλών άλλων εργαζομένων), είναι ή όχι μέλος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης… Στην Κουμουνδούρου, σίγουρα έχουν πάθει κάτι που δεν εξηγείται με την κοινή λογική! Η αλλόκοτη πρωτοβουλία και η ειδική μεταχείριση που επιφυλάσσει ο ΣΥΡΙΖΑ στον δημοσιογράφο έναντι των υπολοίπων, μάς ξεπερνάει!

Όχι μόνο δεν υπάρχει προηγούμενο ο μηχανισμός ενός κόμματος να κινητοποιείται κατά αυτό τον τρόπο, δεν υπάρχει και νομικό υπόβαθρο, αφού η νομοθεσία απαγορεύει να επαναπροσληφθεί… όπως παρανόμως ζητά το κόμμα που ευελπιστεί να κυβερνήσει!

Αλαζονική όμως και παράλογη, φέρεται να είναι και η συμπεριφορά του ίδιου του δημοσιογράφου, ο οποίος λέγεται ότι ζήτησε να καταργηθεί η πρωινή εκπομπή 6.00 με 8.00, αφού δεν θα την παρουσιάζει! Δηλαδή, να απαιτήσει και η Έλλη Στάη τώρα που δεν παρουσιάζει τις ειδήσεις, να καταργηθεί το κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ!

ΥΓ Την ίδια ώρα στην εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» διαβάζουμε ότι ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης αναμένεται να αναλάβει διευθυντικό ρόλο στο ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ»!

Πηγή: ENIMEROSI24




Τουρκικό συκοφαντικό ντοκιμαντέρ για την Κύπρο

Συκοφαντικό ντοκιμαντέρ κατά της εισόδου της Κύπρου στην ΕΕ έχει ετοιμάσει δια χειρός του ανεκδιήγητου Εγκεμέν Μπαγίς η Τουρκία το οποίο και σχεδιάζει να προβάλει το καλοκαίρι, στο πλαίσιο καμπάνιας της.

Μάλιστα, όπως υποστηρίζει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet, μερικοί ευρωπαίοι ηγέτες φέρονται να λένε ότι ήταν λάθος να γίνει δεκτή η « νότια Κύπρος» στην ΕΕ.
Στο ντοκιμαντέρ συμπεριλαμβάνονται - κατά την εφημερίδα - δηλώσεις του Τούρκου Πρόεδρου Γκιούλ , του Πρωθυπουργού κ. Ερντογάν , του πρώην Πρωθυπουργού της Βρετανίας κ. Μπλέρ , του πρώην Καγκελάριου της Γερμανίας κ. Σρέντερ, και του πρώην Πρωθυπουργού της Σουηδίας κ. Μπιλντ.

Οι ευρωπαίοι πολιτικοί φέρονται να χαρακτηρίζουν ως ένα πολιτικό λάθος που είναι δύσκολο να επανορθωθεί, την ένταξη των Ελληνοκυπρίων στην ΕΕ. Ειδικότερα η εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο κ. Σρέντερ και ο Βρετανός πρώην ΥΠΕΞ κ. Στροου, επισημαίνουν σε δηλώσεις τους πως η ένταξη της «Ελληνοκυπριακής διοίκησης» της «νοτίου Κύπρου» (σ.σ.όπως ονομάζει την Κυπριακή Δημοκρατία η εφημερίδα) στην ΕΕ, ήταν μια λανθασμένη απόφαση.
Το ντοκιμαντέρ ετοιμάστηκε με την συνεργασία του Υπουργείου ΕΕ της Τουρκίας και της κρατικής τηλεόρασης TRT. Το εν λόγω ντοκιμαντέρ χαρακτηρίζεται από την τουρκική εφημερίδα ως δήθεν μια πολύ περιεκτική εργασία όσον αφορά τις σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ μέχρι σήμερα.

ΗΠΑ: Οι ξένοι επενδυτές επιστρέφουν στην Ελλάδα, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal

Οι ξένοι επενδυτές επιστρέφουν στην Ελλάδα, καθώς υποχωρεί ο φόβος εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal.
Το δημοσίευμα προσθέτει ότι παρουσιάζονται αγοραστές για ελληνικά περιουσιακά στοιχεία - από ακίνητα έως μετοχές ενεργειακών επιχειρήσεων -, εν μέσω μίας γενικής αύξησης παγκοσμίως για επενδύσεις με υψηλότερο ρίσκο. Στο δεύτερο εξάμηνο του 2012 υπήρξε μία σταθερή ροή κεφαλαίων ύψους 109 εκατ. ευρώ για την αγορά ελληνικών μετοχών, την οποία ακολούθησαν επιπλέον εισροές ύψους 27,6 εκατ. ευρώ εφέτος τον Ιανουάριο, σύμφωνα με στοιχεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
Τα κεφάλαια αυτά βοήθησαν στην αύξηση του γενικού δείκτη του ΧΑ κατά 33,4% πέρυσι, η καλύτερη επίδοση αγοράς της ΕΕ. Το ΧΑ έχει αυξηθεί επιπλέον 10,51% φέτος, αναφέρει το δημοσίευμα.
Ταυτόχρονα, προσθέτει το δημοσίευμα, οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων μειώνονται. Οι αποδόσεις τους μειώθηκαν στα επίπεδα του τέλους του 2010, ενώ για πρώτη φορά την τελευταία τριετία οι ελληνικές επιχειρήσεις εκδίδουν ομόλογα. Όλα αυτά, σημειώνει η εφημερίδα, αποτελούν μία μεγάλη αλλαγή σε σχέση με έξι μήνες πριν, όταν ο φόβος της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη αναστάτωνε τις χρηματοπιστωτικές αγορές και έκλεισε εντελώς την πρόσβαση της Ελλάδας σε αυτές. Τώρα, αναφέρει το δημοσίευμα, μία νέα αίσθηση εμπιστοσύνης στη χώρα και την κυβέρνησή της αποτελεί ένδειξη ότι η Ελλάδα μπορεί να εξέρχεται από το καθοδικό σπιράλ της. Παρά τη μείωση των δημόσιων εσόδων λόγω της μεγάλης ύφεσης, το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης μειώθηκε το 2012 - σύμφωνα με το στόχο που είχε τεθεί - στα 12,9 δισ. ευρώ από 19,7 δισ. ευρώ το 2011. Οι επενδυτές τώρα πιστεύουν «με έναν τρόπο που δεν παρατηρούνταν πριν» στην ικανότητα της Ελλάδας να επιτύχει τις μεταρρυθμίσεις, οι οποίες αποτελούν προϋπόθεση για να συνεχισθεί η χρηματοδότηση από τους διεθνείς πιστωτές της, ως αποτέλεσμα μίας ανανέωσης της εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση συνασπισμού της χώρας, δήλωσε στην εφημερίδα ο πρόεδρος του VR Capital Group Ρίτσαρντ Ντάιτς, του επενδυτικού ταμείου (hedge fund) που εξειδικεύεται σε περιουσιακά στοιχεία που έχει μειωθεί η αξία τους (distressed assets). «Ήμασταν επενδυτές στην Ελλάδα και συνεχίζουμε να βλέπουμε την Ελλάδα ως πηγή επενδυτικών ευκαιριών», δήλωσε ο ίδιος. Το δημοσίευμα σημειώνει ότι η κατάσταση θα μπορούσε να επιδεινωθεί πάλι, αν υπάρξουν νέες κοινωνικές ή πολιτικές εντάσεις που θα εκτροχίαζαν το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της τρικομματικής κυβέρνησης συνασπισμού. Ένας άλλος κίνδυνος είναι μία ενδεχόμενη αναστάτωση σε άλλη χώρα της Ευρωζώνης, η οποία μπορεί να οδηγήσει τους επενδυτές σε αναζήτηση ασφάλειας. Ένα σιγοβράζον πολιτικό σκάνδαλο στην Ισπανία και οι προοπτικές των μεταρρυθμίσεων στην Ιταλία μετά τις εκλογές είναι μεταξύ των μεγαλύτερων ανησυχιών, αναφέρει το δημοσίευμα. Υπάρχουν επίσης ευρύτερες ανησυχίες για την οικονομική κατάσταση της Ευρωζώνης συνολικά, προσθέτει το δημοσίευμα.

Κρέας αλόγου σε κεφτεδάκια του ΙΚΕΑ στην Τσεχία

Οι υγειονομικές αρχές στην Τσεχία εντόπισαν κρέας αλόγου στα κεφτεδάκια που παρασκευάζει ο σουηδικός όμιλος IKEA, όπως μετέδωσε το τσεχικό πρακτορείο ειδήσεων CTK.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το Κρατικό Κτηνιατρικό Ινστιτούτο ανέφερε τα ευρήματά του στο Σύστημα Ταχείας Ειδοποίησης για την Ασφάλεια των Τροφίμων (RASFF) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Φοιτητής τα "έψαλλε" στον ΓΑΠ!

Τα «άκουσε» για τα καλά από έναν φοιτητή ελληνικής καταγωγής ο Γιώργος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της διάλεξής του στο πανεπιστήμιο Columbia.
Ο φοιτητής, παίρνοντας το λόγο χαρακτήρισε...
τον πρώην πρωθυπουργό μέλος μιας ελληνικής δυναστείας, του ζήτησε να πει «mea culpa» (λάθος μου) και να παραδεχθεί ότι «τα κάναμε θάλασσα».
«Δεν διαφωνώ μαζί σου ότι τα κάναμε θάλασσα στην Ελλάδα αρκετές φορές» απάντησε ο πρώην πρωθυπουργός.



Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Συγκλονίζουν τα τελευταία λόγια της 23χρονης: «Μαμά, βοήθεια... Πνίγομαι», είπε και κόπηκε η γραμμή

«Μαμά βοήθεια, πνίγομαι». Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια της 23χρονης Μαρίας – Αγγελικής Ματράγκου, που έχασε την ζωή της τόσο άδικα σήμερα το πρωί, την ώρα που πήγαινε στην δουλειά της.

Η 23χρονη νεαρή ιδιωτική υπάλληλος δεν φανταζόταν όταν ξεκινούσε από το σπίτι της για την δουλειά της, μια ημέρα ρουτίνας όπως όλες οι άλλες πώς η σφοδρή κακοκαιρία θα μετατρεπόταν στον εφιάλτη, που τελικά θα της στερούσε την ζωή λίγη ώρα αργότερα.

Ο χαμός της νεαρής από το Άργος έχει προκαλέσει οδύνη σε συγγενείς, φίλους και τους συναδέλφους της, με τους οποίους μίλησε επίσης λίγο πριν.

Στον δρόμο για την δουλειά το αυτοκίνητό της έπεσε σε μια λακκούβα και τρόμαξε. Άρχισε πανικόβλητη να τηλεφωνεί, πρώτα στους συναδέλφους και μετά στην μητέρα της.

«Μαμά, φοβάμαι», είπε κλαίγοντας, όπως αποκαλύπτει ο μπαμπάς της στο Star. «Μπήκαν νερά στο αμάξι... Μετά σταμάτησε να μιλάει», συμπληρώνει ο μπαμπάς της, ενώ η μητέρα της ακούγεται ολοκάθαρα από μέσα να σπαράζει Σπαρτάριζε το σώμα της – Προσπαθούσαν να την βοηθήσουν οι οδηγοί

Σύμφωνα με πληροφορίες, οδηγοί, που είχαν επίσης εγκλωβιστεί στο σημείο, την έβγαλαν έξω και την ξάπλωσαν στο οδόστρωμα. Η νεαρή σπαρταρούσε, ενώ λίγο αργότερα κατέρρευσε.

Συγκλονιστική η μαρτυρία της υπεύθυνης του Σισμανογλείου

«Κάναμε ότι μπορούσαμε… Όλο το team του νοσοκομείου προσπάθησε να την συνεφέρει, όμως η κοπέλα δεν είχε τις αισθήσεις της», λέει η διοικήτρια του νοσοκομείου, κ. Οικονόμου και εξηγεί:

«Όταν έφτασε εκεί το ασθενοφόρο η κοπέλα δεν είχε τις αισθήσεις της. Προσπάθησαν και οι εργαζόμενοι μέσα στο ασθενοφόρο με απινιδωτή να την επαναφέρουν όμως δεν γινόταν τίποτα…».

«Οι γονείς της ειδοποιήθηκαν από το νοσοκομείο. Ήρθαν εδώ και τώρα δέχονται την βοήθεια ψυχολόγων. Η κατάσταση τους είναι πολύ άσχημη»…

Πηγή: star


Παράταση των εργασιών της Προανακριτικής για τον Παπακωνσταντίνου

Μέχρι τις 29 Μαρτίου παρατείνονται οι εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής, που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνης του Γ. Παπακωνσταντίνου, μετά και την έγκριση κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής. Σχετική πρόταση κατέθεσε ο πρόεδρος της Προανακρικής Επιτροπής Χρ. Μαρκογιαννάκης, έπειτα από ομόφωνη απόφαση των μελών της.

Πέθανε από ναρκωτικά γνωστός επιχειρηματίας στην Κρήτη

Tην τελευταία δόση ηρωϊνης έκανε χθες το βράδυ, 35χρονος, γνωστός κρητικός επιχειρηματίας.

Οι αστυνομικοί τον βρήκαν σε κωματώδη κατάσταση στην τουαλέτα του σπιτιού του με τη σύριγγα καρφωμένη στο μπράτσο.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τον μετέφερε στο νοσοκομείο, όμως ο άτυχος άνδρας άφησε λίγο αργότερα εκεί, την τελευταία του πνοή.

Πηγή: cretalive.gr

Στο νοσοκομείο ο μητροπολίτης Ιωαννίνων Θεόκλητος

Στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων Γ. Χατζηκώστα Νοσηλεύεται ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Θεόκλητος, μετά από σοβαρό πρόβλημα υγείας που του παρουσιάστηκε.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του firmani.gr, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων νοσηλεύεται για 5η μέρα σήμερα στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα, με την πορεία της υγείας του να κρίνεται σταθερή από τους θεράποντες ιατρούς, αν και γενικότερα η υγεία του είναι αρκετά επιβαρυμένη.

Να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο με ενοχλήσεις στο γαστρεντερικό σύστημα και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση εντέρου.

Η πορεία του κρίνεται ικανοποιητική αν και είναι άγνωστο για την ώρα πότε θα επιστρέψει στα καθήκοντά του.

Απίστευτο: Αναστήθηκε 12 ημέρες μετά το θάνατό της!

Η γυναίκα, που νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Νιγηρίας, κρίθηκε κλινικά νεκρή...

Οι συγγενείς της ξεκίνησαν άμεσα τις ενέργειες για να οργανώσουν την κηδεία της, όμως ένας αναπάντεχος παράγοντας καθυστέρησε την ταφή της.

Ήταν η πανεθνική απεργία για την περικοπή ενός επιδόματος καυσίμων, η οποία κατέστησε αδύνατο να συγκεντρωθούν όλα τα παιδιά της Victoria Gbemisola Babatunde για να την αποχαιρετίσουν.

Το διάστημα της απεργίας και μέχρι να καταφέρουν να συγκεντρωθούν όλοι οι συγγενείς, ο αδερφός της γυναίκας, ιερέας στο επάγγελμα, πήρε τη σορό της στο σπίτι του. Επίσης, προσέλαβε έναν υπάλληλο νεκροτομείου για να συντηρεί το πτώμα μέχρι να πραγματοποιηθεί η κηδεία.

Την ένατη ημέρα «θανάτου» της, η 67χρονη φταρνίστηκε και άνοιξε τα μάτια της. Ο άνθρωπος που την φρόντιζε έτρεξε έντρομος να φωνάξει τους συγγενείς της.

Για τις επόμενες τρεις ημέρες η γυναίκα δεν πρόφερε ούτε μία λέξη, κάνοντας τους οικείους της να αμφιβάλλουν για το αν είναι ζωντανή ή νεκρή. Κρατώντας ζεστό το σώμα της τελικά την 4η ημέρα, η γυναίκα μίλησε στον αδερφό της και αργότερα έφαγε και ήπιε νερό.

Αυτή τη στιγμή, η 67χρονη έχει ξεπεράσει το «θάνατό» της και ζει κανονικά στο σπίτι του ιερέα αδερφού της.

Πηγή: newsbomb.gr

ΗΠΑ: Πέθανε ο ομογενής Δημήτρης Δημητρίου

Σε ηλικία 58 ετών απεβίωσε σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας), μέσα στο σπίτι του από καρδιακό επεισόδιο, ο γνωστός παράγοντας της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, Δημήτρης Δημητρίου, στέλεχος για πολλά χρόνια της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης.
Ο Τζέι Τζέι -όπως ήταν γνωστός στους ομογενειακούς κύκλους και σε μερίδα του πολιτικού κόσμου της Ελλάδας- αγωνίστηκε με γνώση και πάθος για τη διατήρηση και προβολή της ελληνικής γλώσσας και κληρονομιάς στην Αμερική. Ήταν από τα ενεργά στελέχη ομογενειακών φορέων που διοργάνωσαν στο παρελθόν μεγάλες διαδηλώσεις σε Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον για τα εθνικά θέματα του Ελληνισμού (ονομασία Σκοπίων και Κυπριακό). Επίσης, για πολλά χρόνια ήταν ο κύριος εκφωνητής στην ετήσια ελληνική παρέλαση στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν.
Ο Δημήτρης Δημητρίου είχε γεννηθεί το 1954 στη Χαλκιδική και ζούσε από τις αρχές της δεκαετίας του '70 στη Νέα Υόρκη, όπου αρχικά σπούδασε μαθηματικά και διοίκηση επιχειρήσεων στο Κολέγιο Κουίνς του Δημοτικού Πανεπιστημίου της πόλης, έκανε μεταπτυχιακά στο Πανεπιστήμιο Χόφστρα και στη συνέχεια δραστηριοποιήθηκε επιχειρηματικά σε διάφορους τομείς, όπως στον εργοληπτικό.
Ο εκλιπών, ο οποίος ήταν επίσης ιδρυτικό μέλος και στέλεχος -κατά διαστήματα- τοπικών οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη, αφήνει πίσω του τη σύζυγό του Αθηνά Λαζαρίδη-Δημητρίου και την 25χρονη κόρη τους Ελισάβετ.

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Κόλαση στο ΠΑΣΟΚ για το συνέδριο

Και μη χειρότερα στο ΠΑΣΟΚ. Παρολιγον να έρθουν στα χέρια. Τέσσερις συνεργάτες του κ. Βενιζέλου, οι κύριοι Kουκουλοπουλος, Φελώνης, Πανταζής και Σουλαδακης δέχθηκαν στον γραφείο τους δυο γραμματείς νομαρχιακών.

Τους κύριους Αξαρλη απο τον Πειραιά και Σωτηροπουλο απο τη Β1. Όταν τα δυο στελέχη ρώτησαν τι γίνεται με τα διαδικαστικά και με την εκλογη συνέδρων κλπ, ο ενας εκ των συνεργατών του κ. Βενιζέλου ο κ. Γρηγορης Φελώνης άρχιζε να φωνάζει και να αποκαλεί αλήτες εκείνους που έγραψαν το κείμενο των 75 στελεχών. Δηλαδη έβριζε εκείνους που διαφωνούν με τη ρυθμίσεις τις καταστατικές. Τότε πανω στα λόγια που αντάλλαξαν, ο ενας σήκωσε καρέκλα εναντίον του αλλου αλλα ευτυχως παρενέβησαν οι ψυχραιμότεροι και δεν επεκτάθηκε το επεισόδιο. Οι φωνές ακούγονταν σε όλο το κτίριο του ΠΑΣΟΚ με αποτέλεσμα όλοι να αναρωτιούνται τι έγινε.

Ο κ. Αξαρλης που δέχθηκε οπως λέει τη φραστική επίθεση του κ. Φελώνη με αυτούς τους χαρακτηρισμούς , ζητά την παραιτηση του οπως λέει .

Πηγή: egiakoumis.com

Aρχισε τις απολύσεις ο Κοντομηνάς

Εκκωφαντικός ήταν ο θόρυβος από τις απολύσεις που πραγματοποιήθηκαν πριν λίγες ημέρες στα Village cinemas του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά, με αποτέλεσμα τα ωστικά κύματα να επηρεάσουν το προσωπικό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.
Τη σχετική ηρεμία των εργαζομένων του καναλιού τάραξε ο όγκος και το εύρος των απολύσεων που προχώρησε ο επιχειρηματίας στα γνωστά multiplex, αφού την έξοδο είδε ακόμη και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας!
Μάλιστα σε συνδυασμό με τις φήμες που πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα για την τύχη του Alpha.. οι εκκαθαρίσεις στα Village ερμηνεύτηκαν ως η αρχή σημαντικών αλλαγών που θα εκτυλιχθούν εντός του 2013, ενώ κάποιοι περισσότερο απαισιόδοξοι μιλούν για το ξήλωμα του πουλόβερ!

πηγή: enimerosi24

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

O Μητσοτάκης, η κυβέρνησή του και το μαζικό Αλτσχάϊμερ


To βασικό πρόβλημα αυτής της χώρας είναι η «κοντή» μνήμη. Ξεχνά γρήγορα πρόσωπα, καταστάσεις, σκάνδαλα, λαμόγια υπαίτιους εθνικών καταστροφών.

Μόλις περάσουν ένα – δύο χρόνια από ένα γεγονός και μόλις έρθει κάποιος να τα κάνει πιο… θάλασσα από τον πρώτο, ο κόσμος ξεχνά την προτεραία κατάσταση. Και σκεφτείτε, δε χρειάζεται παρά λίγος χρόνος για να πάθει συλλογική «αμνησία» ο ελληνικός λαός. Αλλά θα μου πείτε, κι αλλού δε γίνονται αυτά; Δείτε στην Ιταλία που έχουν τον κλόουν Μπερλουσκόνι, τον έδιωξαν κακήν κακώς και πάλι θα τον ξαναψηφίσουν. Όμως, στην Ελλάδα το κακό έχει παραγίνει. Αν δε έχουν περάσει 10-20 ή 30 χρόνια από ένα γεγονός ή μια κατάσταση, τότε όχι μόνο εξασθενημένη είναι η μνήμη αλλά μιλάμε για μαζικό Αλτσχάϊμερ.

Μέχρι και οι φασίστες νεοναζί έχουν ξεμυτίσει για τα καλά σε μια χώρα που έχει εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και τεράστιες καταστροφές από το ναζισμό.

Μέχρι και οι Χουντικοί της περιόδου 1967-1974 έχουν γίνει ήρωες ή για να πάμε στο άλλο άκρο, μέχρι και οι Σταλινικοί έχουν γίνει σήμερα οι ήρωες της Αριστεράς.

Στη σύγχρονη πολιτική και οικονομική ιστορία του τόπου θα βρούμε άπειρα παραδείγματα συλλογικής αμνησίας. Από τον Ανδρέα Παπανδρέου που κατέστρεψε τη χώρα το 1984-1989 και μετά γύρισε καβάλα στο άλογο αν κι έπρεπε να είναι φυλακή. Μέχρι τον Κ. Σημίτη και την καταστροφική δεύτερη τετραετία του, αλλά σήμερα είναι τιμητής των πάντων. Για να μην πούμε και για τις καταστροφικές επιλογές των κυβερνήσεων Καραμανλή ή τη διετία του Παπανδρέου που πολλοί ξεχνούν και μάλιστα αποθεώνουν. Λες και δε φταίνε οι δύο τελευταίοι πρωθυπουργοί και οι κυβερνήσεις τους για τα όσα ζει ο τόπος σήμερα. Λες κι όλα έγιναν με παρθενογένεση.

Αυτός ο πρόλογος έγινε για να μιλήσουμε για το ομαδικό Αλτσχάϊμερ που παθαίνουμε σε σχέση με την Αγία Οικογένεια Μητσοτάκη, με αφορμή το βιβλίου του πατριάρχη Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, που θα παρουσιαστεί την επόμενη Δευτέρα. Μπροστά από την εποχή του ο Επίτιμος, επικροτεί τα γραφόμενα του υπουργού του Γ. Παλαιοκρασσά, για την περίοδο 1990-1993. Παραθέτει πίνακες και στοιχεία για να μας πείσει ότι αν τον είχαν αφήσει να κυβερνήσει τότε δε θα είχε φτάσει η οικονομία στη σημερινή της κατάσταση. Και υπονοεί, χωρίς να θέλει να δώσει σαφή πολιτική διάσταση στο πόνημά του, ότι αυτοί που τον έριξαν δεν προσέφεραν στον τόπο καλές υπηρεσίες.

Προφανώς δε θέλει να πει ξεκάθαρα ό,τι έλεγε για τον Αντώνη Σαμαρά, άλλωστε τώρα δεν τον παίρνει να το κάνει. Ωστόσο, είναι φανερή η προσπάθεια να δημιουργήσει πολιτικό θέμα, «αλεπού» ο Επίτιμος στην ίντριγκα.

Όπως έκανε πάντα στην μακρά πολιτική ιστορία του ο Κ. Μητσοτάκης, έτσι και τώρα, αποφεύγει τα «καυτά» θέματα. Εκείνα δηλαδή που είναι αμφισβητούμενα, τα εγκληματικά του λάθη, το πολιτικό παρασκήνιο που έστησε επί χρόνια. Ίσως είναι και ο βασικός λόγος της βιολογικής του επιβίωσης: Ότι δηλαδή δεν πολυσκοτίζεται για όσα του προσάπτουν, αντιθέτως υπερπροβάλλει τα καλά που έκανε ο ίδιος και η οικογένειά του. Διότι σαφώς και θα βρει κανείς την περίοδο διακυβέρνησής του καλές αποφάσεις που ίσως είχαν αλλάξει τον ρου της ιστορίας. Το ίδιο, όμως, ισχύει και για όλους τους υπόλοιπους. Αν ο Παπανδρέου δε μοίραζε λεφτά αφειδώς δε θα είχε εκτιναχθεί το έλλειμμα και το χρέος στα ύψη. Αν ο Σημίτης δε άφηνε τα λαμόγια να κάνουν κουμάντο και δεν έκανε τους Ολυμπιακούς Αγώνες της χλιδής, δε θα είχε καταρρεύσει η οικονομία. Αν ο Κ. Καραμανλής δεν διόριζε χιλιάδες εργαζόμενους κι έπαιρνε μέτρα τη σωστή στιγμή δε θα παρέδιδε ένα κατεστραμμένο σκάφος που το πήρε ο ΓΑΠ και το βούλιαξε με τα «λεφτά υπάρχουν». Από μετά Χριστόν προφήτες έχουμε πήξει στην χώρα αυτή. Όταν κυβερνούν μόνο δε βλέπουν τι πρέπει να κάνουν σωστά.

Έτσι κι ο Μητσοτάκης ή ο Παλαιοκρασσάς κάνουν κριτική μετά από 20 χρόνια και βγάζουν το συμπέρασμα ότι αν είχαν ακουστεί οι ίδιοι δε θα χρεοκοπούσε η οικονομία. Προφητείες κατά πώς του συμφέρει.

Κουβέντα για τα σκάνδαλα της εποχής, για το «βόλεμα» των ημετέρων, για τις ιδιωτικοποιήσεις προς όφελος των «κολλητών», για τη διαπλοκή με τους επιχειρηματίες της εποχής και για τη δημιουργία μιας νέας τάξης «νταβατζήδων» κι εθνικών προμηθευτών που ακόμη τους «τρώμε στα μούτρα». Κουβέντα επίσης και για τα εθνικά θέματα. Αλλά είπαμε: Η επιλεκτική μνήμη είναι αυτή που διέσωσε τόσα χρόνια τον Επίτιμο. Γιατί να ξεχάσει τώρα το κόλπο στο τέλος του βίου του. Ο λύκος κι αν εγέρασε…

Α.Ψ. (ANTINEWS?GR)




Γιος συνδικαλιστή του ΣΥΡΙΖΑ και υπαλλήλου της Βουλής ο ένας εκ των καταζητούμενων τρομοκρατών

Γιος συνδικαλιστή του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ένας εκ των δύο τρομοκρατών που καταζητούνται από την Αστυνομία καθώς τα αποτυπώματα τους διασταυρώθηκαν σε περισσότερες από μία ενέργειες των «Πυρήνων της Φωτιάς». Ο συνδικαλιστής είναι εκλεγμένος στο ΔΣ της ΑΔΕΔΥ και χαίρει διαπαραταξιακά της εκτίμησης των συναδέλφων του. Οι αρχικές υπόνοιες περιστρέφονταν γύρω από ένα άλλο πρόσωπο (επίσης γιο συνδικαλιστή της ΠΑΣΚΕ) το οποίο έχει ταραχώδη βίο και πολλές φορές στο παρελθόν είχε προσαχθεί.

Η αστυνομία πριν λίγο έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία και τις φωτογραφίες των δύο νεαρών φοιτητών οι οποίοι αναζητούνται από τις αρχές, μετά την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος τους για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής επισκέφθηκαν σήμερα τα σπίτια των δύο νεαρών όμως αυτοί έχουν καιρό που έχουν εξαφανισθεί καθώς μαζί με τους τέσσερις συλληφθέντες για τη ληστεία στο Βελβεντό, φέρονται να αποτελούσαν τον πυρήνα της Συνωμοσίας με έδρα το Βόλο.

Οι δύο φοιτητές κατηγορούνται για ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση καθώς και απλή συνέργεια σε ληστεία από κοινού, την 28-11-2012 σε βάρος του υποκαταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας στο Φιλώτα Φλώρινας.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν συμμετοχή και στην επίθεση με βόμβα στο εμπορικό κέντρο «The Mall» στο Μαρούσι.

Οι αστυνομικοί, κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τα ίχνη των δύο νεαρών ηλικίας 22 και 23 ετών (ο ένας είναι γιος συνδικαλιστή και ο άλλος απόστρατου αξιωματικού του στρατού), όταν λίγες ώρες μετά τη ληστεία στη Φλώρινα, στις 28 Νοεμβρίου του 2012, εντοπίστηκαν από την Αστυνομία να κινούνται ύποπτα με ένα νοικιασμένο από την Αθήνα αυτοκίνητο και σταμάτησαν για έλεγχο.

Μάλιστα, διαπληκτίστηκαν φραστικά με τους αστυνομικούς οι οποίοι τους συνέλαβαν και τους οδήγησαν στο Τμήμα όμως στη συνέχεια αφέθησαν ελεύθεροι καθώς δεν προέκυψαν σε βάρος τους ενοχοποιητικά στοιχεία για τη συγκεκριμένη ληστεία.

«Πηγή» της Κατεχάκη επισημαίνει πως οι δύο καταζητούμενοι μπήκαν στον αντιεξουσιαστικό χώρο μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου το 2008 και το 2010, μετά τη σύλληψη των πρώτων πυρήνων δραστηριοποιήθηκαν στο λεγόμενο αντάρτικο πόλης.

Ο ένας από τους δύο, ήταν πρόσωπο γνωστό στους αστυνομικούς όμως δεν υπήρχαν στοιχεία σε βάρος του.

Πρόκειται για τους:

-ΝΤΑΛΙΟ Ανάργυρο του Αθανασίου και της Ευγενίας, ο οποίος γεννήθηκε την 08-05-1991 στην Αθήνα.

-ΧΑΡΙΣΗ – ΠΟΥΛΟ Φοίβο του Γεωργίου και της Ουρανίας, ο οποίος γεννήθηκε την 22-03-1990 στην Αθήνα

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Ένα βήμα πριν τον ανασχηματισμό ο Σαμαράς?

ANTINEWS.GR
Με διάθεση να αιφνιδιάσει και να προχωρήσει σε θεαματικές αποφάσεις ο Πρωθυπουργός σχεδιάζει τα επόμενα πλάνα του, διαπιστώνοντας δυσλειτουργίες στην κυβέρνηση.

Υπό το καθεστώς πληθώρας πληροφοριών για αστοχίες και αναποτελεσματικές κινήσεις, ο Αντώνης Σαμαράς θα επιδιώξει να θέσει ξανά σε κίνηση την κυβερνητική μηχανή.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, φαίνεται ότι έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι πρέπει να ενταθούν οι ρυθμοί του κυβερνητικού έργου, όπως έχει σχεδιασθεί, σύμφωνα με όσα λένε οι συνεργάτες του Αντ. Σαμαρά και θα ακολουθήσουν οι αλλαγές σε πρόσωπα.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο ανασχηματισμός της κυβερνήσεως έρχεται, όπως και η αλλαγή πλεύσεως σε βασικούς τομείς και ευρείες κομματικές ανακατατάξεις, όπως φάνηκε χθες από τις ανακοινώσεις στο οργανόγραμμα της Ν.Δ.

«Επίθεση σε όλα τα μέτωπα». Αυτό είναι το βασικό σύνθημα του Πρωθυπουργού που επιμένει ότι η ΝΔ ως βασικός πυλώνας της κυβέρνησης, είναι η ηγεμονική πολιτική δύναμη και γι’ αυτό δεν χρειάζονται εντυπωσιασμοί, όπως λένε.

«Θα λάβουμε πρωτοβουλίες, θα ανοίξουμε εμείς τα θέματα και θα αφήσουμε τους άλλους να τρέχουν πίσω μας» είναι η συγκεκριμένη φράση που κυριαρχεί στο πρωθυπουργικό επιτελείο.

Οι «άλλοι» εν προκειμένω είναι γνωστοί. Πρόκειται κατ’ αρχήν για την αντιπολίτευση, από την οποία η κυβέρνηση αναμένει ιδιαίτερες πιέσεις το επόμενο διάστημα, αρχής γενομένης από την προσπάθεια υποκίνησης απεργιακών κινητοποιήσεων.



Στην κυβέρνηση έχουν πλήρη επίγνωση των πιέσεων που θα δεχθεί τόσο από την αντιπολίτευση όσο και από τα συνδικάτα, αλλά «είναι έτοιμη να την αντιμετωπίσει και πάντως δεν προτίθεται να νοθεύσει την πολιτική της».

Και αυτό, διότι βασικός στόχος του Αντ. Σαμαρά, είναι η πλήρης εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος, ενώ τονίζουν με έμφαση, ότι η διαπραγμάτευση είναι συνεχής και δεν θα απολέσει το δικαίωμα να θέσει το θέμα του λανθασμένου πολλαπλασιαστή.

Όσον αφορά το ενδοκυβερνητικό μέτωπο και την απροθυμία υπουργών να υπερασπιστούν δημοσίως την κυβερνητική πολιτική, ο Πρωθυπουργός δεν ανησυχεί ιδιαιτέρως.

Όλα ρόδινα δεν είναι για την κυβέρνηση και οι επιθέσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης όσο και οι αναπόφευκτες εσωτερικές τριβές φαίνεται να απασχολούν τον Αντ. Σαμαρά.

Είναι αποφασισμένος όμως να τις υπερακοντίσει με έναν απλό τρόπο: με την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου σε όλους τους τομείς.

«Ο πραγματικός αντίπαλός μας είναι τα προβλήματα του τόπου και ο μόνος που μπορεί να μας δυσκολέψει στην επίλυσή τους είναι ο κακός εαυτός μας» λέει συχνά.

Όσοι τον έχουν συναντήσει, αναφέρουν ότι μελετώντας με ησυχία τον απολογισμό της κυβερνήσεώς του, ο Πρωθυπουργός φέρεται να κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «είναι προτιμότερο να ζητήσει από τους υπουργούς του να ξεπεράσουν τον εαυτό τους και να τους προτρέψει να ασχοληθούν περισσότερο με τα απλά και καθημερινά προβλήματα παρά να αλλάξει μερικούς από αυτούς».

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνει ανασχηματισμός. Απλά, ο Πρωθυπουργός φέρεται να πιστεύει ότι υπάρχουν τομείς με τους οποίους η κυβέρνηση μπορεί να αποκτήσει «προνομιακή» σχέση και θα το επιδιώξει.

Μάρκος Αυρήλιος




Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Άδωνις σε Κασιδιάρη: "Όποιος χειροδικήσει εναντίον μου θα μπει φυλακή"

"Ο Ηλίας Κασιδιάρης ήταν έτοιμος να χειροδικήσει. Όποιος όμως απλώσει το χέρι του θα τον κλείσω φυλακή", τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στο σημερινό επεισόδιο που εκτυλίχθηκε στη Βουλή.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, μέσω της εκπομπής του στο Kontra Channel, έκανε λόγο για "αχαρακτήριστη και απαράδεκτη" συμπεριφορά από μέρους του κ. Κασιδιάρη, σημειώνοντας ότι "απειλούσε με ύβρεις και παρ’ ολίγον δεν φτάσαμε στη χειροδικία".
"Με λάθος άνθρωπο μπλέξατε", είπε ο κ. Γεωργιάδης, απευθυνόμενος στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, ενώ πρόσθεσε ότι "αν νομίζουν ότι θα φοβηθώ τους εθνικοσοσιαλιστές, κάνουν μεγάλο λάθος".

Για τους απλήρωτους δημοσιογράφους του “Ριζοσπάστη”, δεν θα διαμαρτυρηθεί η Αλέκα;

ANTINEWS.GR

Οι προλετάριοι του «Ριζοσπάστη» ξεσηκώθηκαν. Είδαν κι απόειδαν οι άνθρωποι ότι με επανάσταση, φούμαρα, ΠΑΜΕ και καταλήψεις υπουργείων το στομάχι δε γεμίζει κι αποφάσισαν να δημοσιοποιήσουν την απόγνωσή τους.

Η συντρόφισσα Αλέκα μπορεί να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των αγώνων, πρωί απόγευμα στα μετερίζια της επανάστασης κατά του κακού καπιταλισμού, του ευρώ, της Κομισιόν, του ανάλγητου Σαμαρά, όμως μια καλή κουβέντα για τους είλωτες της επιχείρησης του Περισσού δεν έχει πει.

Και φυσικά δεν πέφτει και φράγκο επί έξι μήνες στους δημοσιογράφους του «Ριζοσπάστη» ο οποίος, προς τιμήν του πάντως, συνεχίζει να καλεί τον κόσμο να βγει στους δρόμους.

Βεβαίως, η επιστολή των εργαζόμενων της εφημερίδας στην ΕΣΗΕΑ που νομίζετε ότι θα φτάσει; Στον πρόεδρο Τρίμη, συνταξιούχο επαναστάτη που βρέθηκε στην αγκαλιά του Αλέξη Τσίπρα και κάνει ότι είναι δυνατόν προκειμένου να ενισχυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Και που βάλθηκε να κλείσει όλα τα μέσα ενημέρωσης που δεν είναι του πολιτικού του γούστου.

Θα πάει επίσης στα χέρια του κ. Ράμμου, άξιου τέκνου της Κνίτικης νοοτροπίας του τσαμπουκά εκεί που τον παίρνει φυσικά. Διότι, ως εργαζόμενος στον «Ριζοσπάστη» δεν έχει βγάλει μιλιά για την απαγόρευση της γενικής συνέλευσης, για τους απλήρωτους επί έξι μήνες συνάδελφούς του, για τη σιωπή του Κόμματος με Κάπα κεφαλαίο. Ίσως ο ίδιος να παίρνει κανένα επιμίσθιο από τον Περισσό για τους αγώνες του κατά της καθεστηκυίας τάξης.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, δεκάδες εργαζόμενοι βρίσκονται στα όρια της εξαθλίωσης, όμως, η συντρόφισσα Αλέκα έχει άλλες ασχολίες. Πώς θα απελευθερώσεις τα 35 μέλη του ΠΑΜΕ που τα έκαναν γυαλιά – καρφιά στο υπουργείο Εργασίας.

Η επιστολή των εργαζόμενων του «Ριζοσπάστη» στην ΕΣΗΕΑ είναι η εξής:

«Συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζετε, από τον περασμένο Δεκέμβρη έχει ξεκινήσει στο «Ριζοσπάστη» πρόγραμμα μαζικών απολύσεων άγνωστης διάρκειας. Ήδη έχουν απολυθεί 9 εργαζόμενοι, ενώ παραμένει άγνωστο πόσοι θα απολυθούν ακόμα.

Την ίδια ώρα στους εργαζόμενους οφείλονται δεδουλευμένα έξι μηνών, γεγονός που έχει οδηγήσει τους ίδιους και τις οικογένειές τους στα όρια της ανέχειας και της εξαθλίωσης.

Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας η διεύθυνση της εφημερίδας έχει αποφύγει να δώσει σαφείς απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουμε θέσει, δηλαδή πόσοι και μέχρι πότε θα απολυθούν, πόσοι και με ποιο εργασιακό καθεστώς θα συνεχίσουν να εργάζονται. Ταυτόχρονα έχει διαφωνήσει με την πρόταση για διεξαγωγή γενικής συνέλευσης όλων των εργαζομένων προκειμένου να αναζητηθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις και να συζητηθούν εναλλακτικές προτάσεις ώστε να αποφευχθούν οι απολύσεις.

Είναι ολοφάνερο ότι οι αντοχές μας έχουν προ πολλού εξαντληθεί και διεκδικούμε να ξεκινήσει άμεσα η εξόφληση των δεδουλευμένων καθώς και να σταματήσουν οι απολύσεις.

Καλούμε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να αναλάβει πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση αυτή προκειμένου να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων.

ΥΓ. Επισυνάπτουμε επιστολή με ημερομηνία 14/01/2013 που στείλαμε στον εκπρόσωπο των εργαζομένων με αίτημα τη σύγκληση γενικής συνέλευσης των εργαζομένων, καθώς και δεύτερη επιστολή με ημερομηνία 04/02/2013 προς τη Διεύθυνση της εφημερίδας για άμεση καταβολή δεδουλευμένων και παύση απολύσεων.

ΑΘΗΝΑ 11/02/2013

2) Επιστολή δημοσιογράφων του “Ριζοσπάστη” προς τη διεύθυνση της εφημερίδας, 4/2/2013

Αναγκαζόμαστε να στείλουμε αυτή την επιστολή γιατί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, εξαιτίας της μη καταβολής των δεδουλευμένων έξι μηνών και των απολύσεων, δεν πάει άλλο. Εμείς και οι οικογένειές μας αντιμετωπίζουμε το φάσμα της πείνας και της εξαθλίωσης και το χειρότερο είναι ότι δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει αυτό το μαρτύριο.

Η Διεύθυνση έχει αποφύγει να δώσει σαφείς απαντήσεις στα ερωτήματα που είχαμε θέσει, δηλαδή πόσες απολύσεις θα γίνουν και μέχρι πότε, πόσοι θα μείνουν, με ποιους μισθούς και ποιο εργασιακό καθεστώς, ενώ δεν δέχθηκε να γίνει συνέλευση όλων των εργαζομένων στην εφημερίδα για να συζητηθεί η κατάσταση και να αναζητηθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις.

Οι ανησυχίες μας ενισχύονται από το γεγονός ότι έχουν απορριφθεί εναλλακτικές προτάσεις, προκειμένου να αποφευχθούν οι απολύσεις. Τα περιθώρια αντοχής μας έχουν εξαντληθεί προ πολλού και απευθύνουμε ύστατη έκκληση προς τη διεύθυνση της εφημερίδας να ξεκαθαρίσει άμεσα τις προθέσεις της. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να ξεκινήσει άμεσα η καταβολή των δεδουλευμένων. Με δέος μαθαίνουμε ότι το Λογιστήριο «προειδοποιεί» ότι δεν θα γίνουν πληρωμές μέσα στο Φλεβάρη.

Είναι αυτονόητο ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλο δρόμο από το να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους με κάθε μορφή αγώνα, όπως γράφουμε καθημερινά στην εφημερίδα και διακηρύσσει το Κόμμα.

Οι υπογράφοντες

ΑΘΗΝΑ 04/02/2013

3) Αίτημα εργαζομένων στο Ριζοσπάστη για Γενική Συνέλευση, 14/1/2013

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ «Ρ» ΣΤΟ ΜΙΚΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ Χ. ΜΑΝΤΑΛΟΒΑ

Εμείς, οι εργαζόμενοι στον Ριζοσπάστη, που υπογράφουμε το παρόν κείμενο ζητάμε να πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση του προσωπικού της εφημερίδας, προκειμένου να συζητήσουμε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά τις πρώτες απολύσεις και την εξαγγελία νέων, όπως επίσης για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές αλλά και για το κλίμα που διαμορφώνεται με τις διάφορες υποθέσεις και ακραία σενάρια που κυκλοφορούν τα οποία αφορούν όλους μας. Η πρωτοβουλία αυτή είναι μία εσωτερική διαδικασία στο πλαίσιο της λειτουργίας της εφημερίδας. Για όλα τα παραπάνω καλούμε τον εκπρόσωπο να επικοινωνήσει πριν τη συνέλευση με τη διεύθυνση της εφημερίδας ώστε να μας μεταφέρει σαφή εικόνα για το τι πρόκειται να κάνει. Οι διαδικασίες αυτές πρέπει να είναι άμεσες και μέσα στις δύο επόμενες μέρες.

14/01/2013»




ΝΔ: Στόχος του Τσίπρα να χτυπήσει τον Κοινοβουλευτισμό και την πολιτική νομιμότητα

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με την προκλητική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την πανελλαδική απεργία της 20ης Φεβρουαρίου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Με μία παραληρηματική ανακοίνωση, που θυμίζει άλλες σκοτεινές εποχές, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε “ξεσηκωμό”, για να “ρίξει” την Κυβέρνηση, να “κρατικοποιήσει” τις Τράπεζες και να “αναστείλει” τις αποκρατικοποιήσεις.

Οι συνιστώσες του αποζητούν τον κρατισμό, αποθεώνοντας το λαϊκισμό.

Είναι σαφές πλέον, πως στόχος του κ. Τσίπρα είναι να χτυπήσει, με κάθε τρόπο και χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα, τον Κοινοβουλευτισμό και την πολιτική νομιμότητα.

Να είναι σίγουρος πως οι μπολσεβικικού τύπου πρακτικές του, δεν θα περάσουν».

Τα "καλόπαιδα" και το Indymedia!

Θεωρείται "φυσιολογικό" στην ψυχανωμαλία που έχει καταλάβει τους "επαναστάτες" του κώλου (δηλαδή τα παιδιά των ΒΠ που έκαναν τις ληστείες στην Κοζάνη και φέρεται ότι είναι μέλη της νεοΤρομοκρατίας) να δημοσιεύονται οι αρλουμπολογίες τους στο γνωστό site των κουκουλοφόρων, το Indymedia!... Το εν λόγω site παραμένει, ακόμη, ενεργό και κανένας από τον πανεπιστημιακό χώρο στον οποίο "φιλοξενείται", δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να καταδικάσει αυτή τη διαρκή ντροπή: να υμνολογούνται οι τρομοκρατικές ενέργειες, να απειλείται ο νόμος, η τάξη και η κοινωνία, να γίνονται κηρύγματα μίσους, να...να...να. ; Όλα αυτά τα εξόχως εξοργιστικά δεν ενοχλούν τους λεγόμενους "φωταδιστές" των ΜΜΕ, της Πολιτικής και της Κουλτούρας, που όχι μόνο δεν αποδοκιμάζουν καθαρά τις συμπεριφορές, τις τακτικές και τη "φιλοσοφία" των @@λακισμένων, αλλά τους χαϊδεύουν και τα αυτιά. Λέμε και ξαναλέμε: Μήπως ήλθε η ώρα η Πολιτεία να @@μήσει και το Indymedia και αυτούς που το φιλοξενούν; Μήπως;

Θεσσαλονίκη: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες

Αμετακίνητοι στις θέσεις τους παραμένουν οι αγρότες στα μπλόκα που έχουν στήσει σε διάφορες περιοχές της χώρας. Στον κόμβο της Κουλούρας επί της Εγνατίας οδού, οι ροδακινοπαραγωγοί παρά τη συνάντηση που είχαν με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάξιμο Χαρακόπουλο, εμμένουν στις θέσεις τους, έχοντας το βλέμμα τους στραμμένο στην Αθήνα, όπου συνεδριάζει το Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο των αγροτών σχετικά με τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Στο μεταξύ, στον κόμβο της Νίκαιας επί της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης, το μεσημέρι θα αποφασιστεί εάν θα προχωρήσουν σήμερα οι αγρότες της χώρας σε κλείσιμο των εθνικών οδών για μία ώρα το μεσημέρι.

Στο Νομό Θεσσαλονίκης μπλόκα υπάρχουν στα Πράσινα Φανάρια (περιοχή αεροδρομίου) και στην Χαλκηδόνα. Στις Σέρρες, εφόσον το επιτρέψει ο καιρός, οι αγρότες από το μπλόκο που έχει στηθεί στην κομβική διασταύρωση του δημοτικού διαμερίσματος Λευκώνα, πρόκειται να κλείσουν την εθνική οδό από τις 2 το μεσημέρι και για μία ώρα. Οι αγρότες του μπλόκου των Κερδυλλίων, επί της εθνικής οδού Σερρών-Καβάλας, πρόκειται να κλείσουν το δρόμο για μία ώρα από τις 2.30 το μεσημέρι.Στο μεταξύ, παραμένει το μπλόκο στο Ροδολίβος, του δήμου Αμφιπόλεως στις Σέρρες.

Οι αγρότες σε Δράμα και Καβάλα παραμένουν στα μπλόκα που έχουν στηθεί στην εθνική οδό Καβάλας -Δράμας στο ύψος της κοινότητας Λυδίας, στο κόμβο της Χρυσούπολης επί της Εγνατίας οδού στη Μαυρολέκη,στη διασταύρωση Κοκινογείων και στο ύψος Οχυρού στο Κάτω Νευροκόπι. Σε Έβρο και Ροδόπη, οι αγρότες έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους έξω απο το εργοστάσιο της Βιομηχανίας Ζάχαρης, στις Φέρες και στον κόμβο Καλλίστης, επί της εθνικής οδού Κομοτηνής - Ξάνθης.

Στο μεταξύ, με σημερινή της ανακοίνωση, η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), καλεί όλους τους κτηνοτρόφους να ενισχύσουν τα μπλόκα των αγροτών και καταγγέλλει τα μέτρα ως εμπαιγμό, ζητώντας και την παραίτηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιου Τσαυτάρη. Παράλληλα, η ΠΕΚ, προαναγγέλλει και καθαρά κτηνοτροφικές κινητοποιήσεις εντός του Μαρτίου, με κορύφωση το κεντρικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, στα μέσα Απριλίου.

Πρόσκρουση πλοίου στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου

Στον πυλώνα στήριξης της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου προσέκρουσε σήμερα το πρωί το επιβατηγό/οχηματαγωγό πλοίο «Αντζελα», όταν κατά την διαδικασία χειρισμών απόπλου του από τον λιμένα Ρίου, αποκόπηκαν οι κάβοι πρόσδεσης, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ρίο για Αντίρριο με επτά επιβαίνοντες και επτά φορτηγά οχήματα.
Το πλοίο αποκολλήθηκε με ιδια μέσα και στη συνέχεια προσέδεσε και πάλι στην ανατολική προβλήτα Ρίου όπου και αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι επιβάτες και τα οχήματα.
Από την πρόσκρουση δεν προκλήθηκε τραυματισμός, δεν υπήρξε εισροή υδάτων, ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Το «Αντζελα» υπέστη ζημιά στο πρυμναίο άλμπουρο και ρωγμή ενός μέτρου, μεταξύ της ίσαλου γραμμής και του ύψους του χώρου φορτώσεως οχημάτων, καθώς επίσης και στη γέφυρα από το άλμπουρο του πλοίου, ενώ ζημιές προκλήθηκαν και σε ένα από τα φορτηγά οχήματα που μετέφερε το πλοίο.
Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Ρίου απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι διαπίστωσης αποκατάστασης της βλάβης από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων της Πάτρας.

«Κυκλοφοριακό κομφούζιο» στην Αττική λόγω καταιγίδας

Προβλήματα με την κίνηση των οχημάτων στην Αθήνα, λόγω της καταρρακτώδους βροχής, ενώ χαλαζόπτωση σημειώθηκε στα νότια προάστια της Αττικής.

Μέχρι στιγμής πάντως, η Πυροσβεστική δεν έχει δεχθεί κλήσεις ούτε για απεγκλωβισμούς, ούτε για κοπές δέντρων. Καταιγίδα πλήττει από το πρωί και το νομό Θεσσαλονίκης. Η κίνηση των οχημάτων σε κεντρικούς δρόμους του πολεοδομικού συγκροτήματος διεξάγεται με χαμηλές ταχύτητες λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης, η οποία κατά τόπους συνοδεύεται και από χαλάζι.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Για έντονη επιδείνωση των καιρικών φαινομένων σε όλη τη χώρα προειδοποιεί η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία Στην Αττική, θα εκδηλωθούν καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς κελσίου. Την Παρασκευή τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα περιοριστούν στη Θράκη, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα και σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Απαγορευτικό για τα ιπτάμενα δελφίνια στον Αργοσαρωνικό

Απαγορεύτηκε ο απόπλους των ιπτάμενων δελφινιών για Αργοσαρωνικό, λόγω των ισχυρών ανέμων. Δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια με ανοικτού τύπου πλοία, στην πορθμειακή γραμμή Πρίνου- Θάσου- Καβάλας.

Πρόσω ολοταχώς για τη συγχώνευση Εθνική-Eurobank

Στην θέση πρόσω ολοταχώς βρίσκεται το «τιμόνι» για την συγχώνευση Εθνικής – Εurobank, καθώς η διαδικασία για την ανταλλαγή μετοχών συνεχίζεται απρόσκοπτα αν και ο μεγαλύτερος αριθμός των μετόχων θα συμμετάσχει στην διαδικασία τις τελευταίες ημέρες (αύριο και την Παρασκευή).

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newmoney.gr, μέχρι τώρα οι μέτοχοι της Eurobank που έχουν συμφωνήσει στην ανταλλαγή (58 Εθνικές για κάθε 100 Eurobank) είναι αρκετοί και το ποσοστό που διαμορφώνεται είναι αρκετά ικανοποιητικό, και σε κάθε περίπτωση διαμορφώνεται κάτω από το 70%. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι τελικές ανακοινώσεις θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Τρίτη, ενώ η λήξη της ημερομηνίας ανταλλαγής είναι την Παρασκευή 15 Φεβρουρίου.
Ο λόγος είναι εξαιρετικά απλός : Οι μέτοχοι που θα παραδώσουν από τώρα τις μετοχές τους τις δεσμεύουν και δεν μπορούν να τις πουλήσουν. Επιπλέον, τις προηγούμενες ημέρες μέτοχοι της Εθνικής πωλούσαν τις μετοχές της Εθνικής για να αγοράσουν Eurobank καθώς με τις τιμές που υπήρχαν θα κατέχουν περισσότερες μετοχές της Εθνικής μετά το τέλος της διαδικασίας.
Εξάλλου, η συμφωνία- όπως και η σχέση ανταλλαγής- είναι κλειδωμένη από την αρχή μετά την συμφωνία του Ομίλου Λάτση ο οποίος έδωσε το 33,6% των μετοχών. Ακόμη, όμως, κι αν οι μέτοχοι περιμένουν τον Ιούλιο για την νομική συγχώνευση θα μπορούν να δώσουν και τότε τις μετοχές τους.



Πηγή: newmoney.gr

Χασαπόσκυλο, χωρίς...φίμοτρο (Επεισόδιο 1)

Το χασαπόσκυλο για όλα έχει...άποψη. Υπουργός στη θέση του...υπουργού. Πρωθυπουργός, στη θέση του...πρωθυπουργού. Κι άν μπορούσε θα γινόταν και...Αρχιεπίσκοπος για να βάζει στη σειρά τους παπάδες. Αυτός ο μόνιμος θαμώνας της Βουκουρεστίου, "που εκτελεί συμβόλαια" εξόντωσης των αντιπάλων του, γνωστός και μη εξαιρετέος εκβιαστής και τραμπούκος του διαδικτύου, είναι για...φτύσιμο, αφού όλοι τον έχουν πάρει χαμπάρι. Για περισσότερο, όμως, φτύσιμο και πολλές κλωτσιές (!) είναι εκείνοι που "τροφοδοτούν" τον ανώμαλο αυτό χαρακτήρα με ιδέες για βρωμιές, νομίζοντας ότι εξυπηρετούνται τα προσωπικά τους συμφέροντα. Γιατί, όπως λένε στα Κολωνακιώτικα cafe, είναι μεγάλα τα συμφέροντα και πολλά τα λεφτά Τζώνη...που λαλείς τις νύχτες σαν τον Γκιώνη!

Στον ενεργειακό χάρτη της Ευρώπης η Ελλάδα-Υπογράφεται η συμφωνία για τον αγωγό ΤΑΡ

Στον ενεργειακό χάρτη της Ευρώπης μπαίνει δυναμικά η χώρα μας με την υπογραφή Τριμερούς Διακυβερνητικής συμφωνίας Ελλάδας, Αλβανίας και Ιταλίας για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Trans Adriatic Pipeline (TAP), ο οποίος θα προσφέρει μεγαλύτερη ενεργειακή ανεξαρτησία στην Ευρώπη.

Η συμφωνία θα υπογραφεί σήμερα στις 12:00 το πρωί στο υπουργείο Εξωτερικών ενώπιον του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

Τη Συμφωνία εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης θα υπογράψει ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, εκ μέρους της αλβανικής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών και Ενέργειας Edmond Haxhinasto και εκ μέρους της ιταλικής ο υπουργός Ανάπτυξης Corrado Passera.

Στην Τελετή Υπογραφής θα παραστούν ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, εκπρόσωποι της κυβέρνησης του Αζερμπαϊτζάν, της Κοινοπραξίας TAP των τριών εταιρειών που συμμετέχουν στην κοινοπραξία, ήτοι της Ελβετικής Axpo, της Νορβηγικής Statoil και της Γερμανικής E.ON Ruhrgas, εκπρόσωποι των εταιριών που απαρτίζουν το Consortium του Shah Deniz II, καθώς και υψηλοί αξιωματούχοι τρίτων χωρών.

Ενέργεια για 7 εκατ. νοικοκυριά

Ο Αδριατικός αγωγός φυσικού αερίου θα μεταφέρει αέριο από το τεράστιο κοίτασμα Shah Deniz II του Αζερμπαϊτζάν στη νότια Ιταλία και Δυτική Ευρώπη μέσω της Ελλάδας, της Αλβανίας και της Αδριατικής Θάλασσας.

Με αυτό τον τρόπο ο TAP θα ανοίξει τον επονομαζόμενο Νότιο Διάδρομο Αερίου ενισχύοντας την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης με τη διαφοροποίηση της παροχής αερίου για την περιοχή.

Η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει μόνο στην Ελλάδα επενδύσεις ύψους 1,5 δισ. ευρώ και εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας.

Η διαδρομή του TAP θα έχει μήκος περίπου 800 χλμ. (κατά προσέγγιση: Ελλάδα 478 χλμ., Αλβανία 209 χλμ., υποθαλάσσιο τμήμα στην Αδριατική Θάλασσα 105 χλμ., Ιταλία 5 χλμ.). Το μεγαλύτερο υψόμετρο από το οποίο θα περάσει ο TAP θα είναι τα 1.800 μέτρα στα αλβανικά όρη, ενώ το βαθύτερο σημείο που θα υποδεχτεί το υποθαλάσσιο τμήμα θα είναι τα 810 μέτρα.

Το χερσαίο τμήμα του αγωγού θα έχει διάμετρο 48 ίντσες (1,2 μέτρα), ενώ η διάμετρος του υποθαλάσσιου τμήματος θα είναι 36 ίντσες (0,91 μέτρα).

Αρχικά, ο TAP θα έχει μεταφορική ικανότητα 10 δισ. κ.μ. ετησίως ώστε να παρέχει ενέργεια σε έως και 7 εκατομμύρια νοικοκυριά. Δύο σταθμοί συμπίεσης, ένας κοντά στην Κομοτηνή και ένας στις αλβανικές ακτές θα χρησιμοποιήσουν ώστε να διασφαλιστεί η μεταφορά του αερίου μέσω του αγωγού. Η μεταφορική ικανότητα του αγωγού θα μπορεί να επεκταθεί στα 20 δισ. κ.μ. ετησίως. Ο TAP θα χρησιμοποιήσει αγωγό μεγάλου διαμέτρου και στο υποθαλάσσιο τμήμα της Αδριατικής, καθώς δεν πρόκειται να τοποθετηθεί σε βάθος μεγαλύτερο των 810 μέτρων. Χάρη σε αυτή την επιλογή διαμέτρου, το μόνο που χρειάζεται προκειμένου να καλυφθούν μελλοντικές ανάγκες είναι η προσθήκη νέων εγκαταστάσεων συμπίεσης.

Δύο πρόσθετοι σταθμοί συμπίεσης μπορεί να εγκατασταθούν αργότερα (ένας στη Θεσσαλονίκη και ένας κοντά στα ελληνο-αλβανικά σύνορα) για να διασφαλιστεί η μέγιστη χωρητικότητα των 20 δισ. κ.μ. ανά έτος.

Ο τερματικός σταθμός παραλαβής (PRT), ένας σταθμός συνδυασμένης μείωσης της πίεσης και καθαρισμού του αγωγού θα εγκατασταθεί κοντά στο Melendugno στην επαρχία του Lecce και θα συνδέεται με το ιταλικό δίκτυο στα όρια του σταθμού. Το Κέντρο Κεντρικού Ελέγχου για το σύνολο του συστήματος του TAP θα βρίσκεται επίσης στον PRT με μια εφεδρική μονάδα στην Αλβανία.

H εταιρεία Trans Adriatic Pipeline (TAP) AG έχει αναλάβει την κατασκευή, τον σχεδιασμό και την εκμετάλλευση του αγωγού. Τη μετοχική βάση του Αδριατικού Αγωγού φυσικού αερίου συνθέτουν η ελβετική Axpo (42,5%), η νορβηγική Statoil (42,5%) και η γερμανική E.ON Ruhrgas (15%).


Πηγή: real.gr





Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Έρευνα για τις σχέσεις του Γκρεγκόρ Γκίζι με τη Στάζι

Προκαταρκτική έρευνα εναντίον του κορυφαίου στελέχους της Αριστεράς, Γκρεγκόρ Γκίζι, ξεκίνησαν Γερμανοί εισαγγελείς, με την κατηγορία ότι έχει πει ψέματα για τις σχέσεις του με τη Στάζι.

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της Αριστεράς (die Linke) έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν ότι ως δικηγόρος στην πρώην Ανατολική Γερμανία έδινε πληροφορίες στη Στάζι για πελάτες του.

Ο ίδιος αρνήθηκε και πάλι κάθε εμπλοκή με τις μυστικές υπηρεσίες της Ανατολικής Γερμανίας και δήλωσε ότι όπως και τις προηγούμενες φορές, έτσι και τώρα πιστεύει ότι η διαδικασία θα σταματήσει και οι κατηγορίες θα αποδειχθούν αβάσιμες.

Δήλωσε επίσης, μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook, ότι δεν βλέπει κανένα λόγο για να αποχωρήσει από την ηγετική ομάδα της Αριστεράς που αποτελείται από οκτώ άτομα και έχει αναλάβει να οδηγήσει το κόμμα στις εκλογές του φθινοπώρου.

Η κοινοβουλευτική ασυλία του Γκίζι έχει αρθεί, προκειμένου να προχωρήσουν οι νομικές διαδικασίες. Ο Γκίζι έχει τη στήριξη του κόμματός του, που θεωρεί ότι η επίθεση εναντίον του είναι σκόπιμη και τη χαρακτηρίζει «μια βρώμικη προεκλογική κίνηση» με κατηγορίες άνευ ουσίας.

spiegel


Φόβοι για τρομο-χτύπημα κατά της ΕΛ.ΑΣ.

Τρομοκρατικό χτύπημα με στόχο αστυνομική δύναμη φοβάται η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία από την ομάδα που επιτέθηκε με καλάσνικοφ στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας και παραμένει αλώβητη.

Με αυτό τον τρόπο εκτιμάται ότι θα επιχειρήσει ο πιο επικίνδυνος εν ενεργεία «πυρήνας» του αντάρτικου πόλης να «απαντήσει» στις συλλήψεις των τεσσάρων νεαρών στην Κοζάνη, αλλά και στις καταγγελίες για βασανισμό τους.

Η ανησυχία της ΕΛ.ΑΣ. εντείνεται για δύο επιπλέον λόγους: Ο πρώτος είναι ότι οι τρομοκράτες που στόχευσαν τον περασμένο Ιανουάριο το γραφείο του πρωθυπουργού θεωρείται ότι δεν πέτυχαν απόλυτα το σκοπό τους, με αποτέλεσμα οι φόβοι για επανάληψη ενός εντυπωσιακού χτυπήματος να πολλαπλασιάζονται. Και αυτό διότι φαίνεται ότι επιβεβαιώνονται οι μαρτυρίες πως ένας από τους δράστες κρατούσε ρουκετοβόλο RPG-7 που δεν χρησιμοποιήθηκε.

Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με το ότι μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στη λεωφόρο Συγγρού. Αυτό μπορεί, σύμφωνα με τους ειδικούς αναλυτές, να σημαίνει ότι οι τρομοκράτες περιμένουν να χτυπήσουν ξανά και να στείλουν προκήρυξη και για τις δύο επιθέσεις.

Τα μέλη της οργάνωσης -όπως περιγράφονται από αυτόπτες μάρτυρες που τους είδαν απέναντι από τα γραφεία της Ν.Δ.- είναι μεγαλύτερης ηλικίας από τους τέσσερις συλληφθέντες της Κοζάνης και μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί. Φέρονται να βασίζονται στη «στεγανότητα» της ομάδας, στο πλεονέκτημα αιφνιδιασμού και στο γεγονός ότι έχουν κρατήσει… αποστάσεις από νεαρότερους και πιο «ευάλωτους» τρομοκράτες.

Η Αντιτρομοκρατική φοβάται ότι ο επόμενος στόχος τους μπορεί να είναι αστυνομική δύναμη και για αυτό έχουν δοθεί σχετικές εντολές από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. για αυξημένη επιφυλακή. Οι έρευνες, πάντως, για να βρεθεί γιάφκα-κρησφύγετό τους στην Αττική δεν έχουν φέρει αποτέλεσμα, καθώς η επίθεσή τους ήταν καλά μελετημένη ώστε να μην αφήσουν πίσω τους ίχνη.

Έρευνες για τους «μικρούς»

Έρευνες στα δύο τρίκλινα δωμάτια του ξενοδοχείου «Αργώ», τα οποία είχαν νοικιαστεί από τους συλληφθέντες της διπλής ληστείας στο Βελβεντό Κοζάνης, πραγματοποίησε προχθές η Αντιτρομοκρατική στην περιοχή του Βόλου.

Εκεί διανυκτέρευσε, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., στις 30 και τις 31 Ιανουαρίου σχεδόν όλη η ομάδα (6-8 άτομα) που συμμετείχε στην επίθεση η οποία έγινε μία μέρα μετά. Στο ξενοδοχείο της οδού Δημητριάδος, δίπλα από το λιμάνι του Βόλου, εκτιμάται ότι μετέφεραν και τον οπλισμό τους, καθώς εμφανίστηκαν με τσάντες και βαλίτσες.

Η ενοικίαση έγινε από τον Δημήτρη Πολίτη, ο οποίος χρησιμοποίησε πλαστά στοιχεία ταυτότητας που ανήκουν σε 20χρονο φοιτητή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ανάμεσα στους θαμώνες των δύο δωματίων φέρεται να ήταν και μία γυναίκα, η οποία την ημέρα της ληστείας ανέλαβε να απομακρύνει τους περαστικούς και τους περίεργους από το σημείο.

Αστυνομικοί ερεύνησαν για ώρες τα δύο δωμάτια αναζητώντας γενετικό υλικό, δαχτυλικά αποτυπώματα και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο θα μπορούσε να βοηθήσει τις έρευνές τους.

«Δεσμούς» με την πόλη του Βόλου είχαν στο παρελθόν πολλά από τα άτομα που έχουν κατηγορηθεί για συμμετοχή στη «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Τον Μάρτιο του 2011 η Αντιτρομοκρατική έκανε έφοδο σε διαμέρισμα-γιάφκα στην οδό Ελλησπόντου στη Νέα Ιωνία Βόλου, όπου συνελήφθησαν οι Γιώργος Νικολόπουλος, Παναγιώτης Νικολόπουλος, Νταμιάνο Μπολάνο και Χρήστος Τσάκαλος.

Στο διαμέρισμα αυτό είχε βρεθεί, σύμφωνα με την Αστυνομία, και δαχτυλικό αποτύπωμα του 25χρονου «τοξοβόλου», που είναι ο ένας από τους τέσσερις συλληφθέντες για τη διπλή ληστεία στην Κοζάνη. Ο ίδιος ο «τοξοβόλος», πάντως, αρνείται σε επιστολή που είχε στείλει σε ιστοσελίδα ότι είναι μέλος της «Συνωμοσίας των Πυρηνών της Φωτιάς».

Αλέξανδρος Καλαφάτης, στον Ελεύθερο Τύπο





Ενθρονίστηκε ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης

Ο νέος Πατριάρχης ευχήθηκε μέσω του διαλόγου να σταματήσει ο εμφύλιος σπαραγμός και να βρεθεί ειρηνική λύση…

Σημειώνουμε ότι ο νέος Πατριάρχης, γνωρίζει άψογα τα ελληνικά και έχει σπουδάσει στην Ελλάδα, συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη.

Προβληματισμένοι στην ΕΡΤ με την περίπτωση Μπράμου

Η στενή συνεργασία του με την «αμαρτωλή» διοίκηση Παναγόπουλου στην ΕΡΤ, αλλά και η εμπλοκή του τελευταία με την ΕΤ1 απαξιώνοντας στην ουσία το κανάλι, χωρίς να κάνει απολύτως τίποτα για επτά μήνες, έχουν στοιχειώσει την υποψηφιότητά του για τη θέση του γενικού διευθυντή τηλεόρασης. Ο λόγος για τον Γιώργο Μπράμο που προτάθηκε από τη ΔΗΜΑΡ να αναλάβει τη θέση του Κώστα Σπυρόπουλου που αποπέμφθηκε από το ΔΣ της εταιρίας πριν λίγους μήνες.

Οι συνάδελφοι του Γιώργου Μπράμου δεν μιλούν με κολακευτικά λόγια… Όταν ακούν το όνομά του, εκτός από το παρελθόν με τον Χρήστο Παναγόπουλο, θυμούνται όχι μόνο ότι δεν κατάφερε να κάνει κάτι νέο στην ΕΤ1 που του είχε ανατεθεί, αλλά ούτε να στήσει μια εκπομπή στην απογευματινή ζώνη της ΝΕΤ! Ως εκ τούτου θεωρούν ότι δεν είναι σε θέση να αναλάβει ένα τόσο ισχυρό πόστο και να διαχειρίζεται τεράστια budget. Μαθαίνουμε ότι το γεγονός έχει προβληματίσει και τη ΔΗΜΑΡ που τον πρότεινε, για αυτό δεν αποκλείεται να υπάρξουν ανατροπές!

ENIMEROSI24.gr


Κόντρα Μπόμπολα – Βαρδή για τις περικοπές στο Mega

Μεγάλη κόντρα έχει ξεσπάσει στο Mega μεταξύ Βαρδή Βαρδινογιάννη και Γιώργου Μπόμπολα, με αφορμή το νέο γύρο περικοπών που επιθυμεί να προωθήσει ο δεύτερος. Όπως, είναι λογικό οι εργαζόμενοι είναι ανάστατοι, αφού βλέπουν ότι η κατάσταση επιδεινώνεται προς το χειρότερο.

Οι σχέσεις των δύο μετόχων του Μεγάλου Καναλιού, έχουν διαταραχθεί εδώ και αρκετό καιρό, με τον Βαρδή Βαρδινογιάννη να κρατά αποστάσεις, από τις επιλογές τόσο σε επίπεδο στρατηγικής, όσο και σε επίπεδο προσώπων από τον ισχυρό άνδρα του «Πήγασου». Όσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο των τελευταίων ημερών κάνουν λόγο για μια μάχη που μπορεί να καταλήξει ακόμη και σε διαζύγιο με δεδομένο ότι ο Μπόμπολας, δείχνει να σκέφτεται σοβαρά την αποχώρηση, συνολικά από τα media. Πάντως, μία από τις βασικές αιτίες της κόντρας μεταξύ των δύο ανδρών, έχει να κάνει με τη φημολογία που θέλει τους Σταύρο Ψυχάρη και Φώτη Μπόμπολα να συζητούν (σ.σ. παρά τις σχετικές διαψεύσεις) το ενδεχόμενο συγχώνευσης ΔΟΛ και Πήγασου.

Στην πρόσφατη ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΔΟΛ, με αφορμή τα σχετικά δημοσιεύματα, έκανε λόγο για την συνύπαρξη των δύο Ομίλων, σε διάφορες επιχειρήσεις, μεταξύ αυτών και στην «Τηλέτυπος». Όπως, είναι λογικό η πλευρά Βαρδινογιάννη, παρακολουθεί από κοντά τις παρασκηνιακές διεργασίες, αφού σε καμία περίπτωση, δεν δείχνει διάθεση να εκχωρήσει την ισχύ που διαθέτει σήμερα στο mega. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, εσχάτως, η πλευρά Μπόμπολα, φαίνεται να έχει χάσει ένα παραδοσιακό σύμμαχο, τον διευθυντή Ειδήσεων του Μεγάλου Καναλιού, Χρήστο Παναγιωτόπουλο.

Όπως, αναφέρουν οι γνωρίζοντες το παρασκήνιο, ο επιτυχημένος διευθυντής Ειδήσεων, σ' αυτή την φάση συντάσσεται με τον Βαρδή. Ανεξάρτητα, πάντως, από τις μετοχικές συγκρούσεις, σε επίπεδο περικοπών, προτείνεται μείωση προσωπικού κατά 10% και νέες μειώσεις μισθών.

PARAPOLITIKA.gr





Χρ. Σταϊκούρας: Πρωτογενές πλεόνασμα 398 εκ. τον Ιανουάριο

Πλεονασματικό ήταν το πρωτογενές αποτέλεσμα τον Ιανουάριο, όπως προκύπτει από τα προσωρινά διαθέσιμα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, τα οποία παρουσίασε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.
Ειδικότερα, από τα στοιχεία προκύπτει πως τον μήνα Ιανουάριο παρουσιάσθηκε πλεόνασμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 159 εκατ. ευρώ έναντι ελλείμματος 490 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2012 και στόχου για έλλειμμα 873 εκατ. ευρώ.

Ταυτόχρονα, επιτεύχθηκε πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 398 εκατ. ευρώ έναντι ελλείμματος 33 εκατ. ευρώ το 2012 και στόχου για έλλειμμα 413 εκατ. ευρώ. Έτσι, το ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού είναι αυξημένο κατά 132,5% έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

Παρατείται για λόγους υγείας ο Πάπας Βενέδικτος

Εγκαταλείπει τα καθήκοντά του ο Πάπας Βενέδικτος, στις 28 Φεβρουαρίου, όπως μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο ANSA Σύμφωνα με πληροφορίες, λόγοι υγείας οδηγούν τον Πάπα σε αυτή την απόφαση καθώς δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του. Πρόκειται για την πρώτη παραίτηση από το 1415, καθώς οι Ποντίφηκες κρατούσαν το Θρόνο μέχρι το τέλος της ζωής τους!

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Τι έρχεται πίσω από τον Αλέξη;

Αργά και σταθερά, ο ΣΥΡΙΖΑ «ροκανίζει» στελεχιακό δυναμικό τόσο από το (πρώην)ΠΑΣΟΚ όσο και από την ΔΗΜΑΡ. Δεν ξέρω φυσικά αν κάτι τέτοιο σημαίνει πως «τσιμπάει» και τους αντίστοιχους ψηφοφόρους, από τις ίδιες δεξαμενές ενός οιονεί «αριστερού χώρου», όμως το υποψιάζομαι σφόδρα. Ενός χώρου που υπήρξε ανέκαθεν το λίκνο και η «φωλιά» συγχρόνως του πάλαι ποτέ πανίσχυρου Συστήματος ΠΑΣΟΚ. Ενός συστήματος που ως φαίνεται αρνείται πεισματικά να πεθάνει!

Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή την στιγμή είναι στην ουσία μια τετράπαχη γριά φαφούτα μάγισσα, με γαμψή μύτη και φαρδιές «πεινασμένες» τσέπες, μεταμφιεσμένη άρον – άρον σε αποστεωμένο αναρχοαριστερό μπαχαλάκικο ξωτικό! Πίσω από την μάλλον ακίνδυνη και χαβαλέδικη μάσκα του Αλέξη και των μπαχαλάκηδων, βρίσκονται μετά δυσκολίας κρυμμένοι οι «φαγάνες» του βαθέος ΠΑΣΟΚ, έτοιμοι για ακόμη μια φορά να πέσουν σαν ακρίδες στα δημόσια οικονομικά, ευκαιρίας δοθείσης. Πίσω από την παρδαλή πρόσοψη της Βίλα Αμαλία Α.Ε. βρίσκεται η γκρίζα και επίφοβη πολυκατοικία των ορφανών του Ανδρέα που ρήμαξαν την χώρα και εκμαύλισαν τρεις σχεδόν γενιές Ελλήνων.

Ο Αλέξης νομίζει πως είναι αρχηγός ενός κόμματος του 30%. Κούνια που τον κούναγε ….. Ούτε καν το παλιό 4% δεν θα τον ακολουθούσε κάτω από διαφορετικές συνθήκες. Ο Αλέξης ίσως αποδειχτεί απλώς άλλη μια πολιτική μαριονέτα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει παραδοθεί στην βάση του. Ένα κύμα παλαιοπασόκων κρατιστών ψηφοφόρων έχει πυκνώσει τις τάξεις του, οσμιζόμενοι νέες εποχές δόξης, για τα αχόρταγα ζόμπι της Ανδρεοπαπανδρεϊκής τζαμαχιρίας. Όλοι αυτοί, οργανώνονται και ανασυντάσσονται, παίρνουν μια ανάσα και μεταμφιέζονται για λίγο καιρό μιας και καταλαβαίνουν πως ακόμη δεν τους «παίρνει» να εμφανίζονται φάτσα – κάρτα στην πρώτη γραμμή. Στην ουσία όμως, είναι έτοιμοι να αλώσουν από μέσα το κόμμα του Αλέξη οποιαδήποτε στιγμή κρίνουν κατάλληλη και να επιβάλλουν τους δικούς τους όρους στην wannabe παλαιοκομμουνιστική νομενκλατούρα του άλλοτε κομματικού αποκόμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα που το βαθύ ΠΑΣΟΚ ξεπλένεται επιμελώς και ανασυντάσσεται μέσα στην κολυμβήθρα του συριζαίικου Σιλωάμ, η «πατριωτική δεξιά», βλέποντας μονάχα την λεοντή των άπλυτων αναρχομπάχαλων και την πολύχρωμη πρόσοψη της Βίλα Αμαλία Α.Ε., αυτοϊκανοποιείται εκτοξεύοντας άρες – μάρες – κατάρες – κουκουνάρες εναντίον των ελάχιστων εθνομηδενιστών – ντεμέκ αναρχικών, που όλοι μαζί δεν μαζεύονται σωστά 10.000 νοματαίοι σε όλη την χώρα! Εκτονώνεται λοιπόν η συντηρητική παράταξη με ανούσιες αναλύσεις, δακρύβρεχτα άρθρα και κατινίστικες ανταλλαγές παραπολιτικών ανοησιών, την ίδια ώρα που η πιο επικίνδυνη συντεχνία (σχεδόν με χαρακτηριστικά μαφίας) πολιτικής και οικονομικής πειρατείας από την οποία ατύχησε να κυβερνηθεί η χώρα τα τελευταία 30 χρόνια αντί να πεθάνει, ανακτά δυνάμεις και ζωτικό χώρο για να αντεπιτεθεί ως άλλος Λάζαρος αναστημένος εκ νεκρών, στο ισχνό κορμί της κοινωνίας και της χώρας. Την ώρα που εμείς ασχολούμαστε με τις ανοησίες του Θεοδωρίδη, τις σαχλαμάρες της Γαϊτάνη και κατατροπώνουμε λεκτικά, ηθικά και με αγαστή, «πατριωτικώς δεξιά» σύμπνοια την «λάιτ» αριστερά του Κολωνακίου, ο επίφοβος και καταχθόνιος στρατός του βαθέος ΠΑΣΟΚ (*), μένει στο απυρόβλητο πίσω από το πολύχρωμο σκηνικό του πολιτικού πανηγυριού που ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ και που φορά για λίγο καιρό τώρα τα ρούχα του βασιλιά αλλά σκοντάφτει κάθε φορά που πάει να κάνει ένα βήμα στα μεγάλα, φαρδιά παπούτσια του.

Είναι ώρα, ο χώρος δεξιότερα του κέντρου που λέει και ο κ. Μητραλέξης να αφήσει τα αστεία, τα λόγια, τους φραστικούς ακροβατισμούς και το άσφαιρο ανάθεμα στον ψευδο-στόχο του Αλέξη και του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η ώρα να επικεντρώσει την πολεμική του στον γκρίζο όγκο του συστήματος ΠΑΣΟΚ που προσπαθεί άγαρμπα να κρυφτεί πίσω του. Και κυρίως είναι ώρα να επικεντρώσει την προσοχή του στην σωτηρία της χώρας, προχωρώντας σε τολμηρές πολιτικές κινήσεις ανατροπής του υφιστάμενου μοντέλου, σε βαθιές εκσυγχρονιστικές τομές σε θεσμικό επίπεδο και στην άμεση προστασία των αδυνάτων που πλήττονται από την κρίση. Αν ολιγωρήσει, φοβάμαι πως το Σύστημα ΠΑΣΟΚ θα αναστηθεί εκ νεκρών με ότι αυτό μπορεί να σημάνει για την χώρα και τους ανθρώπους της.

Akenaton

(*) Δεν υπάρχει «πατριωτικό», «ανανεωτικό», «εκσυγχρονιστικό» ΠΑΣΟΚ: όποιος πιστεύει σε τέτοια πολιτικά παραμύθια δεν έχει καταλάβει τίποτε από αυτά που έπαθε η χώρα μετά το 1981. Το ΠΑΣΟΚ είναι πάντα ένα: Ανδρεοπαπανδρεϊκό! Ένα απόλυτα κρατικοδίαιτο και βαθιά πελατειακό σύστημα, εξαιρετικά επικίνδυνο για την χώρα όσο δεν οριστικοποιείται ο πολιτικός του θάνατος. Αυτή την στιγμή, παρασιτεί στο σώμα του (πρώην)ΣΥΡΙΖΑ για όσο καιρό νομίζει ότι το συμφέρει. Η πλήρης κατάληψη αυτού του ανίσχυρου σώματος από τους μπαρουτοκαπνισμένους επιγόνους του Ανδρέα, είναι παιχνιδάκι. Piece of Cake που λένε και στην δεύτερη πατρίδα του παντοτινού αρχηγού και «ιδιοκτήτη» της πολιτικής δυναστείας.

ANTINEWS.GR