Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Νέος σάλος στην ΕΡΤ με την κυρία Στάη, που κάνει ό,τι θέλει!...

Διαδοχικά εγκεφαλικά επεισόδια έχουν πάθει οι σημερινοί διοικούντες την ΕΡΤ από τη συμπεριφορά της κυρίας Έλλης Στάη, που επιμένει να γράφει, στο...παλιό της τεφτέρι, τους κανόνες και τις διαδικασίες που πάγια ισχύουν σε κάθε οργανισμό με την οντότητα του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα...Θεώρησε καλό να "καλέσει" για συνέντευξη τον εγκαλούμενο στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, χωρίς να ενημερώσει κανένα, για να φέρει προ τετελεσμένων την ιεραρχία του σταθμού. Μάλιστα, για την επίμαχη εκπομπή έσπευσε να φτιάξει διαφημιστικό τρέϊλερ, το οποίο έβγαλε στον "αέρα"!
Το ερώτημα είναι τι επιδιώκει η κυρία Στάη, η οποία και στο πρόσφατο παρελθόν είχε απασχολήσει την Κοινή Γνώμη και το ραδιοτηλεοπτικό "γίγνεσθαι" με την εμμονή της να έχει το γενικό πρόσταγμα για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, για το οποίο προσέρχεται τελευταία κι αφού οι "είλωτες" έχουν κάνει όλη την προετοιμασία.
Προφανώς επιδιώκει να δημιουργήσει κανούργιο ζήτημα για να "εδραιώσει" την ανεξέλεγκτη δράση της, μετά την υποσχετική από κορυφαίο πολιτικό παράγοντα (όπως συζητείται ευρέως στο περιβάλλον της) ότι θα συνεχίσει για ακόμη μία σεζόν (με ανανέωση της σύμβασης που λήγει τον Φεβρουάριο) την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων στην κρατική Τηλεόραση.
Οι "υποσχετικές" όμως (αν και μπορούν να αρθούν εύκολα), φουσκώνουν τα μυαλά και το πείσμα...
Πάντως, το τελευταίο περιστατικό φέρεται ότι έχει προβληματίσει και ξυπνήσει πολλούς -και σε πολιτικό επίπεδο- που άρχισαν να επανεξετάζουν τη στάση τους απέναντί της. Και κάτι τελευταίο: Αφού ο "προσκληθείς" Γιώργος Παπακωνσταντίνου δεν επρόκειτο να ανοίξει τα χαρτιά του για την πολύκροτη υπόθεση της λίστας, ποιά θα ήταν τα ερωτήματα της τηλεπερσόνας? (Περισσότερα διαβάστε στο http://nonews-news.blogspot.gr/2013/01/blog-post_4414.html?m=1)

Μένει να δούμε αν τελικά θα γίνει η συνέντευξη που αποφάσισε η κυρία, κι άν ο Παπακωνσταντίνου θα μιλήσει...Πάντως, όπως φαίνεται, η Στάη κάνει τελικά ό,τι θέλει!!!