Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Καυτή ατζέντα στην σημερινή συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου

Όλα τα ανοιχτά θέματα που προβληματίζουν την κυβέρνηση όπως η πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, οι διαρθρωτικές αλλαγές, αλλά και οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις αναμένεται να συζητηθούν σήμερα Παρασκευή στις 18:00 μεταξύ του πρωθυπουργού  Αντώνη Σαμαρά και του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου  στο Μέγαρο Μαξίμου. 
Η επιστροφή της τρόικας και τα θέματα που εκκρεμούν είναι ένα από τα ζητήματα που...
προβληματίζουν την κυβέρνηση δεδομένου ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών μας εξακολουθούν να μην ανοίγουν τα χαρτιά τους σε ό,τι αφορά την ακριβή ημερομηνία επιστροφής τους.
Μάλιστα την Πέμπτη (χθες), ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ουίλιαμ Μάρεϊ, δήλωσε αόριστα ότι  η έλευση της τριμερούς αναμένεται «το επόμενο διάστημα» και αφού όπως τόνισε επιλυθούν τεχνικά ζητήματα.
«Πρώτα πρέπει να διευθετηθούν οι διαφορές, οι οποίες αφορούν δημοσιονομικά και διαθρωτικά θέματα, καθώς και ζητήματα που σχετίζονται με τον χρηματοπιστωτικό τομέα» πρόσθεσε ο ίδιος, δήλωση που είναι ενδεικτική της πίεσης που ασκείται στην κυβέρνηση.
Εν τω μεταξύ την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας εξερχόμενος από το Μέγαρο 
Μαξίμου, έπειτα από συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό δήλωσε ότι συνεχίζεται η αποστολή στοιχείων στην τρόικα, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι πρόκειται για δύσκολη διαπραγμάτευση.
Ωστόσο εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι σύντομα θα υπάρξει συμφωνία εκτιμώντας ότι «φτάνουμε προς το τέλος», διευκρίνισε δε ότι στο επικείμενοeurogroup δεν θα υπάρχει η Ελλάδα ως βασικό θέμα.
Γενικότερα, πληροφορίες θέλουν τους δανειστές της χώρας να  διαβλέπουν στασιμότητα σε ό,τι αφορά την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών, ενώ προβληματίζουν τα ζητήματα  των ελλειμμάτων για την επόμενη διετία, αλλά και η κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού.
Όμως εκτός από την τρόικα, υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα που αφορούν στις μεταρρυθμίσεις στην Υγεία, στις αντιδράσεις και από τον υπουργό  Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαυτάρη, σχετικά  
με την επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος. Ενώ αντιδράσεις υπάρχουν και μέσα από τη Ν.Δ. αναφορικά με τη φορολόγηση των αγροτών και την υποχρέωση τήρησης βιβλίων εσόδων - εξόδων.
Έντονες είναι και οι  διαφωνίες αλλά και οι ζυμώσεις που γίνονται  εντός του ΠΑΣΟΚ.
Τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων για το κυβερνών κόμμα, αλλά η έναρξη της προεκλογικής περιόδου για ευρωεκλογές και τις εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση, ο φόβος ενός τρομοκρατικού χτυπήματος, είναι επίσης  θέματα που απασχολούν και εκτιμάται ότι  θα τεθούν προς συζήτηση σήμερα Παρασκευή στο Μαξίμου.