Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

"Τίτλοι τέλους" για το LOBBY της δραχμής!

Η απόφαση του Eurogroup δείχνει ότι η αλληλεγγύη στην Ε.Ε. «είναι ζωντανή». «Η Ελλάδα στέκεται και πάλι στα πόδια της. Οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν πήγαν χαμένες», «Σήμερα δεν είναι μόνο μια καινούργια μέρα για την Ελλάδα, είναι μια καινούργια μέρα για την Ευρώπη», δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά την έγκριση από το Eurogroup της εκταμίευσης της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα που θα φθάσει το ιλιγγιώδες ποσό των 52 δις ευρώ έως τον Μάρτιο.

Η πρώτη δόση των 34,3 δισ. ευρώ θα καταβληθεί την επόμενη εβδομάδα. Απ’ αυτά τα 16 δισ. ευρώ αφορούν στην ανακεφαλαιοποίηση και αναδιάρθρωση των τραπεζών, τα 7 δισ. στον προϋπολογισμό και την κάλυψη ληξιπρόθεσμων οφειλών και τα 11,3 δισ. στην κάλυψη τους κόστους της επαναγοράς ομολόγων.

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς δεσμεύθηκε πως μέσα στους επόμενους μήνες το δημόσιο θα αποπληρώσει «όλα όσα χρωστάει στους έλληνες πολίτες τα τελευταία χρόνια».

Με την απόφαση αυτή αναγνωρίζονται οι μεταρρυθμιστικές προσπάθεις στην Ελλάδα και κλείνει η περίοδος της αβεβαιότητας.

Το λόμπι της δραχμής ηττήθηκε κατά κράτος, με προφανείς επερχόμενες συνέπειες τη διάλυση των οπορτουνιστικών πολιτικών σχημάτων, την επιστροφή των καταθέσεων στην Ελλάδα, την επανεκκίνηση της οικονομίας, την κοινωνική ηρεμία, την προσέλκυση επενδύσεων σε όλο το εύρος δραστηριοτήτων, την επαναλειτουργία του τραπεζικού συστήματος με άνοιγμα των πιστώσεων, την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά, την ανάσχεση της ανεργίας, την ανάκτηση τηε εμπιστοσύνης προς την χρηματιστηριακή αγορά, τη σταθεροποίηση της αξίας των ακινήτων, την προώθηση του τουρισμού, τον νηφάλιο σχεδιασμό στρατηγικών με προοπτική οριστικής εξόδου από την κρίση, ακόμη και την απομάκρυνση των αεριτζήδων που έχουν ανοίξει ενεχυροδανειστήρια σε όλη τη χώρα.

Τέλος στα σενάρια του...τέλους. Ώρα για ΝΕΑ ΑΡΧΗ.-

ΠΗΓΗ: stamadalakia.blogspot.gr