Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Φορολογικός "Τειρεσίας" ενόψει από το Υπουργείο Οικονομικών

Φορολογικό «Τειρεσία» σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις που δεν αποδίδουν ΦΠΑ και για όσους εντοπίζονται να εκδίδουν εικονικά τιμολόγια, σχεδιάζει το Υπουργείο Οικονομικών.
Το μέτρο που έχει αποφασίσει να λάβει, όπως το περιγράφει ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Χάρης Θεοχάρης, αφορά στην ηλεκτρονική «απενεργοποίηση» του

Ταξίδι-αστραπή στη Γαλλία για την ανεργία...

Διήμερη ευρωπαϊκή διάσκεψη για την ανεργία, με έμφαση σε εκείνη των νέων, οργανώνει σήμερα και αύριο η γαλλική κυβέρνηση στο Παρίσι. Πρόκειται για τη συνέχεια συναντήσεων που έγιναν το καλοκαίρικαι προσκεκλημένοι είναι όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες. Σήμερα το πρωί έφθασε στη γαλλική πρωτεύουσα και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος ταξίδευσε μαζί με

Στον ανακριτή έξη στελέχη βιομηχανιών γάλακτος...

Σε απολογία για αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος καλούνται από τον Ειδικό Ανακριτή Διαφθοράς τα στελέχη έξι μεγάλων γαλακτοβιομηχανιών, οι οποίες κατηγορούνται για καρτέλ στο γάλα. Η υπόθεση αφορά σε παλαιότερες καταγγελίες κτηνοτρόφων παραγωγών ότι τους πίεζαν να πουλούν γάλα σε χαμηλές τιμές.
Οι κλήσεις του ανακριτή Σπ. Γεωργουλέα αφορούν στο αδίκημα της εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος, που έχει απαγγελθεί με την επιβαρυντική περίσταση της απειλής βλάβης της επιχείρησης του παραγωγού και εστάλησαν σε συνολικά δέκα πρόσωπα, υπεύθυνους των επίμαχων εταιρειών την περίοδο 2004-2006.
Ενώπιον του ανακριτή καλούνται να λογοδοτήσουν διευθύνοντες σύμβουλοι και εκτελεστικά στελέχη των γαλακτοβιομηχανιών ΜΕΒΓΑΛ, ΦΑΓΕ, ΔΕΛΤΑ, ΟΛΥΜΠΟΣ, ΝΕΣΤΛΕ και ΑΓΝΟ-ΚΟΛΙΟΣ. Οι κατηγορούμενοι αρνούνται την κατηγορία που τους αποδίδεται, ενώ οι εταιρείες προβάλλουν τη θέση ότι οι ενέργειές τους ήταν στο πλαίσιο του ελεύθερου ανταγωνισμού και επομένως είχαν ελεύθερη πολιτική στις προμήθειες πρώτων υλών.