Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Economist: Αν γίνουν εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει, αλλά η ΝΔ θα κυβερνήσει

Σε περίπτωση εκλογών στην Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αυτός που θα κερδίσει, ωστόσο η Νέα Δημοκρατία θα είναι αυτή που θα κυβερνήσει, αναφέρει ο Economist σε άρθρο του για την χώρα μας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα η χώρα μας θα επιστρέψει στην ανάπτυξη το 2015, ωστόσο οι πολίτες θα συνεχίσουν να βασανίζονται  με τον αριθμό των αστέγων να αυξάνεται. 

Συγκεκριμένα, στο δημοσίευμά του ο Economist δεν αποκλείει στην περίπτωση εκλογών να έρθει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο επισημαίνει ότι η ΝΔ είναι αυτή που θα αποτελέσει το ρυθμιστικό παράγοντα για το σχηματισμό κυβέρνησης, λόγω της αδυναμίας του κόμματος που ηγείται ο κ. Τσίπρας να πετύχει ή να πετυχαίνει συμμαχίες με άλλους πολιτικούς φορείς της αντίθετης ιδεολογικής κατεύθυνσης.

Σε πολιτικό επίπεδο τα ρίσκα είναι υπαρκτά, καθώς η ακολουθούμενη πολιτική, έχει προκαλέσει μια ακόμα βαθύτερη ύφεση με ταχεία άνοδο της ανεργίας, αύξηση των χρεοκοπιών, αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που μένουν άστεγοι και στερούνται των βασικών αγαθών.

Σε οικονομικό επίπεδο ο Economist αναφέρει ότι το ελληνικό ΑΕΠ έχει βρεθεί 25% χαμηλότερα από το γ' τρίμηνο του 2007, ενώ η οικονομία αναμένεται να σημειώσει ύφεση 4,5% το 2013, ποσοστό αναθεωρημένο από το αρχικό 5,5% και να ανακάμψει το 2014 με 1% έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για ύφεση 2%. Η οικονομία θα ανακάμψει το 2015 βοηθούμενη από την ισχυροποίηση των εξαγωγών που θα προκύψουν από την ανάκαμψη στην Ευρώπη.

Παράλληλα, εκτιμάται ότι θα ανακάμψει η καταναλωτική και η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στην Ελλάδα, ακολουθώντας μια νέα προσαρμογή του χρέους. Μια άτακτη χρεοκοπία και η έξοδος από το ευρώ παραμένουν βασικοί παράγοντες ρίσκου για το μέλλον.
Προβλέπεται αποπληθωρισμός -0,5% για το 2013 και πληθωρισμός μόλις 0,1% για το 2014, ενώ θα υπάρξει ανάκαμψη την περίοδο 2015 – 2017, της τάξης του 0,8%.

Ωστόσο όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα κατά την περίοδο που η Ελλάδα θα κάνει το μεγάλο βήμα προς την ανάπτυξη προβλέπεται να ενταθεί η δυστυχία των ανθρώπων αφού οι άνεργοι, οι χρεοκοπίες και οι άστεγοι αναμένεται να αυξηθούν, κάτι που εγκυμονεί κινδύνους για την πολιτική σταθερότητα στη χώρα. 



ΠΗΓΗ:  http://newpost.gr

Δυναμική απάντηση στο καθεστώς Ασαντ ζητούν 11 χώρες της G20

«Σθεναρή διεθνή απάντηση» για την επίθεση με χημικά στη Συρία ζητούν οι 11 από τις χώρες της Ομάδας των 20 πιο ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χωρών του κόσμου, με μια κοινή δήλωση που εξέδωσαν μετά το πέρας των εργασιών της συνόδου στην Αγία Πετρούπολη. Θα περιμένουμε την έκθεση των επιθεωρητών του ΟΗΕ πριν αποφασίσουμε για το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης, δηλώνει ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των 11 «προθυμων», την οποία έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος, «τα στοιχεία σαφώς καταδεικνύουν πως η συριακή κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για την επίθεση, η οποία έγινε με έναν με έναν τύπο χημικών όπλων που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση».

Τη ανακοίνωση προσυπογράφουν οι ηγέτες και εκπρόσωποι των ηγετών της Αυστραλίας, του Καναδά, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας, της Νότιας Κορέας, της Σαουδικής Αραβίας, της Ισπανίας, της Τουρκίας, της Βρετανίας και των ΗΠΑ.

«Απευθύνουμε κάλεσμα για μία σθεναρή διεθνή απάντηση απέναντι σε αυτήν τη σοβαρή παραβίαση των διεθνών κανόνων και της παγκόσμιας συνείδησης, η οποία θα στείλει ένα σαφές μήνυμα πως αυτού του είδους οι ακρότητες δεν θα πρέπει ουδέποτε να επαναληφθούν. Όσοι διέπραξαν αυτά τα εγκλήματα θα κληθούν να λογοδοτήσουν», τονίζεται στο ανακοινωθέν που δεν διατυπώνει, ωστόσο, αίτημα για ανάληψη στρατιωτικής δράσης.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Γάλλος Πρόεδρος, μετά τη σύνοδο της G20, δήλωσε ότι το Παρίσι θα περιμένει την έκθεση των επιθεωρητών του ΟΗΕ σχετικά με τα ευρήματά τους για την επίθεση που σημειώθηκε κοντά στη Δαμασκό, στις 21 Αυγούστου και κατόπιν θα εξεταστεί το ενδεχόμενο απόφασης για στρατιωτική επέμβαση.

«Θα περιμένουμε την έκθεση των επιθεωρητών, όπως θα περιμένουμε και την ψηφοφορία του Κογκρέσου» των ΗΠΑ, το οποίο θα αρχίσει να συζητάει το θέμα αυτό από τις 9 Σεπτεμβρίου, σημείωσε ο Φρανσουά Ολάντ.

Διπλωμάτες του ΟΗΕ έχουν δηλώσει ότι τα αποτελέσματα των αναλύσεων από τα δείγματα που έλαβαν οι επιθεωρητές των Ηνωμένων Εθνών από την Συρία μπορεί να μην είναι έτοιμα για εβδομάδες.

Ο Γάλλος πρόεδρος αναγνώρισε ότι οι ηγέτες της G20 διαφώνησαν κατά την σύνοδο κορυφής όσον αφορά το ποιος ευθύνεται για την επίθεση με χημικά όπλα την 21η Αυγούστου στα περίχωρα της Δαμασκού.

Μια σαφής εντολή του ΟΗΕ θα ήταν προτιμότερη για την ανάληψη οποιασδήποτε δράσης στην Συρία, σημείωσε επίσης ο Ολάντ, αλλά πρόσθεσε ότι στόχος του ιδίου θα είναι η συγκέντρωση ενός συνασπισμού κρατών που θα τάσσονται υπέρ μιας επέμβασης, αν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν μπορέσει να καταλήξει σε συμφωνία.

Οποιαδήποτε στρατιωτικά πλήγματα στην Συρία θα περιοριστούν μόνον σε στρατιωτικούς στόχους, πρόσθεσε. «Θα κάνουμε ο,τιδήποτε μπορούμε ώστε η Γαλλία να πλήξει μόνον στρατιωτικούς στόχους για να αποφευχθούν απώλειες μεταξύ των αμάχων», σημείωσε κατά την ίδια συνέντευξη Τύπου.

Ερωτηθείς αν τα στρατεύματα του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ έχουν ήδη μετακινήσει τα κύρια όπλα από περιοχές που είναι πιθανόν να αποτελέσουν στόχο, ο Ολάντ απάντησε: «Ένας δικτάτορας δεν μπορεί να τα προβλέψει όλα».

«Αν δεν απαντήσουμε (…) αυτό θα σημαίνει ότι ένας δικτάτορας που χρησιμοποιεί χημικά όπλα και σφαγιάζει σχεδόν 1.500 ανθρώπους και πολλά παιδιά δεν θα τιμωρηθεί για τις πράξεις του, το οποίο σημαίνει επίσης ότι στην Συρία ή αλλού οι δικτάτορες μπορούν να δρουν υπό καθεστώς ατιμωρησίας», σημείωσε.

Ο Γάλλος πρόεδρος, ο οποίος κατέβαλλε προσπάθειες για να συγκεντρώσει την υποστήριξη των ευρωπαίων εταίρων του σε μια πιθανή στρατιωτική δράση στην Συρία, υπογράμμισε ότι ελπίζει τουλάχιστον να λάβει την πολιτική τους υποστήριξη. «Προσπαθώ να εξασφαλίσω ότι οι Ευρωπαίοι συμφωνούν, τουλάχιστον όσον αφορά την πολιτική θέση».

Τέλος ο Ολάντ άσκησε κριτική στη συντηρητική γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», η οποία δημοσίευσε πρόσφατα συνέντευξη του Μπασάρ Αλ Ασαντ, με απειλές να πλήξει τα «γαλλικά συμφέροντα».

«Δεν θα μπορέσουμε ποτέ να ευχαριστήσουμε αρκετά την Figaro για την συναίσθηση των ευθυνών της έναντι των πολιτών, επιτρέποντας στην γαλλική κοινή γνώμη να είναι ενήμερη με την συνέντευξη αυτού του δικτάτορα. Τώρα, γνωρίζουμε ότι θέλει να εξολοθρεύσει την αντιπολίτευση σε αυτόν», δήλωσε ειρωνικά ο Ολάντ.

Η δημοσίευση την Τρίτη στην γαλλική εφημερίδα μιας συνέντευξης του Μπασάρ αλ Άσαντ δεν έτυχε καλής υποδοχής από την γαλλική προεδρία, με στενούς συνεργάτες του προέδρου να εκφράζουν κατ’ ιδίαν την έντονη ενόχλησή τους.
Πηγή ethnos.gr


Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Ρε, θα μας τρελάνουν! Στρώνει ... κλίμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας ο Σημίτης!

 Φούντωσαν εκ νέου τα σενάρια επιστροφής του Κώστα Σημίτη στην ενεργό πολιτική, κάτι για το οποίο έδωσε τροφή και ο ίδιος μέσα από την ομιλία του στο συμπόσιο του ΠΑΣΟΚ.

Στα σχέδια ανασυγκρότησης της αριστεράς ο Κώστας Σημίτης συμπεριέλαβε και τον εαυτό του ζητώντας να συγκροτηθεί ένα νέο μεγάλο κίνημα, ένα ρεύμα ανανέωσης που θα είναι καθοριστικό για να ξεπεραστούν οι συνέπειες της κρίσης.

Από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού αποφεύγουν να απαντήσουν εάν ισχύει το ενδιαφέρον του πρώην πρωθυπουργού για επιστροφή στην πολιτική σκηνή, ενώ στελέχη του χώρου εκτιμούν ότι ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενδιαφέρεται για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Πανικός στο Παίδων- Έβγαλαν πιστόλια και έκλεψαν τράπεζα μέσα στο νοσοκομείο

Δύο άγνωστοι εισέβαλαν το πρωί στο νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία». Οι δύο άνδρες στις 8.10 με την απειλή πιστολιών εισέβαλαν στο υποκάταστημα της Alpha Bank που βρίσκεται στον πρώτο όροφο του νοσοκομείου.

Το νοσοκομείο, να σημειωθεί ότι, αν και ήταν γεμάτο παιδιά που νοσηλεύονται, δεν απειλήθηκαν ζωές. Οι δύο άνδρες δεν έγιναν αντιληπτοί από το προσωπικό αμέσως με αποτέλεσμα να διαφύγουν ανενόχλητοι με τα πόδια. Το ποσό που απέσπασαν από το ταμείο της τράπεζας δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη.

Ωστόσο, ερωτήματα εγείρει το γεγονός ότι οι δύο ένοπλοι κατάφεραν να περάσουν την πύλη και να βγουν από αυτήν χωρίς να κινήσουν υποψίες από τους σεκιούριτι, οι οποίοι φυλάσσουν το χώρο του νοσοκομείου. Οι δράστες ήταν τόσο σίγουροι, καθώς φαίνεται, ότι δεν θα ενοχληθούν από κανέναν που δεν κάλυψαν ούτε τα προσωπά τους. Ένα άλλο ερώτημα που γεννάται είναι πώς χάθηκαν τα πολύτιμα λεπτά από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε η ληστεία, οπότε και ειδοποιήθηκε η φύλαξη του νοσοκομείου μέχρι να βγουν από την πύλη οι ληστές. Σε κάθε περίπτωση, οι δράστες είχαν οργανώσει καλά την ληστεία τους, ωστόσο ζητήματα προς προβληματισμό δημιουργεί το γεγονός ότι μπορεί ο καθένας να εισβάλλει σε νοσοκομεία, και μάλιστα όπου βρίσκονται παιδιά, και να απειλεί με όπλα.

Η αστυνομία διενεργεί έρευνα για το περιστατικό μέσω των καμερών του νοσοκομείου, ενώ αναζητά τους δράστες.



Πηγή: newpost.gr

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Εναντίον της προσευχής και των θρησκευτικών η ΔΗΜΑΡ, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ

Μετά τη ΔΗΜΑΡ και ο ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται κατά του μαθήματος των θρησκευτικών και της προσευχής στα σχολεία!

«Τη στιγμή που έχουμε υποβάθμιση των δευτερευόντων μαθημάτων, όπως της αισθητικής αγωγής, της καλλιτεχνικής και της μουσικής παιδείας κλπ, και στα επαγγελματικά λύκεια έχουμε μείωση των ωρών της φυσικής, εσείς προσθέτετε μια ώρα Θρησκευτικών!» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης, μιλώντας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το Ενιαίο Λύκειο.

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης προφανώς έχει ταυτόσημη θέση με την Μαρία Ρεπούση, που είχε ζητήσει να εκλείψει το στοιχείο της κατήχησης και τα Θρησκευτικά να μετατραπούν σε... Θρησκειολογία.

 

Ο κ. Κουράκης δήλωσε πως πρέπει πλέον να αλλάξει η ποιότητα του μαθήματος των Θρησκευτικών και να αναβαθμιστεί. Να απευθύνονται σε όλους τους μαθητές, χωρίς να έχουν κατηχητικό περιεχόμενο, και να στοχεύουν στην κατανόηση του φαινομένου της Θρησκείας.

«Σε μια εποχή που επικρατεί η μισαλλοδοξία και ο θρησκευτικός φανατισμός, είναι αυτονόητο ότι το μάθημα των θρησκευτικών θα πρέπει να αλλάξει χαρακτήρα» τόνισε με έμφαση.

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Απαγορεύθηκε συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στην Πάτρα


Την έντονη αντίδραση του προέδρου της ΚΕΔΕ Κώστα Ασκούνη προκάλεσε αν
αφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα σε «φθαρμένους βλαχοδήμαρχους της συμμαχίας Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ»...
κατά την ομιλία του στην Κ.Ε. του κόμματος το Σάββατο.
«Άραγε δεν κατανοεί ο κ. Τσίπρας ότι δεν προσβάλλει μόνον όσους αποκαλεί βλαχοδήμαρχους αλλά το σύνολο των πολιτών που με απόλυτη πλειοψηφία έχουν εκλέξει αυτούς τους αιρετούς;», διερωτάται ο κ. Ασκούνης και συνεχίζει: «Εκτός και αν εννοεί ότι η ελίτ των ελλήνων ψηφοφόρων, οι εκλεκτοί, είναι μόνο οι δυνητικοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ».
Ο κ. Τσίπρας έκανε το Σάββατο εκτενή αναφορά στην προετοιμασία του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών την ερχόμενη άνοιξη.
Μεταξύ άλλων ανέφερε τα ακόλουθα:
«Να τα δώσουμε όλα ώστε ένα μεγάλο συμπαραταγμένο κίνημα ελευθερίας, δημοκρατίας και αντίστασης σε κάθε περιφέρεια, κάθε δήμο και κάθε γωνιά της χώρας να σαρώσει τους φθαρμένους βλαχοδήμαρχους της συμμαχίας Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ. Να αντιτάξουμε στην ιδιοτέλεια, στο ψέμα, στους εκβιασμούς, στους παραγοντισμούς μια άλλη λογική, μια άλλη ηθική, μια άλλη αισθητική για την τοπική αυτοδιοίκηση και τη δημοκρατία που αγκαλιάζει και υπολογίζει όλους τους πολίτες και τον καθένα ξεχωριστά».
Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, η αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε «βλαχοδήμαρχους που έχουν εκλεγεί από Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ, που πρέπει να σαρωθούν και άλλα πολλά, δείχνει την αντίληψη και τη νοοτροπία που έχει για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, το θεσμικό της ρόλο και τους ανθρώπους της».
«Ιδιαίτερα, σε μία περίοδο που όλοι οι δήμοι δίνουν αγώνα επιβίωσης, που προσπαθούν σε συνθήκες παρατεταμένης οικονομικής κρίσης να αναπληρώσουν την υποχώρηση του κοινωνικού κράτους και να στηρίξουν τους οικονομικά αδύναμους πολίτες, ο κ. Τσίπρας ξαναδιαιρεί τους δημάρχους ανάλογα με ποια κόμματα τους είχαν υποστηρίξει στις εκλογές, χρησιμοποιώντας όρους και αντιλήψεις που παραπέμπουν στο διχασμό των δεκαετιών του ΄50 και του ΄60», συμπληρώνει.
«Φαίνεται», σημειώνει, «ότι η καθυστέρηση, ο νεοσυντηρητισμός και ο παλαιοκομματισμός φωλιάζουν και σε κομματικούς φορείς που επικαλούνται την πρόοδο και την αριστερά».
Σύμφωνα με τον κ. Ασκούνη, «ο κ. Τσίπρας με την ομιλία του επιλέγει την πλήρη υποταγή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των δημάρχων στο κόμμα και στο κομματικό συμφέρον του ΣΥΡΙΖΑ αγνοώντας προκλητικά κάθε έννοια αυτονομίας και αυτοτέλειας του θεσμού».
«Πράγματι αυτή είναι μία πολύτιμη παρέμβαση του κ. Τσίπρα στον αγώνα για την χειραφέτηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τα κόμματα και το κομματικό κατεστημένο», κατέληξε.
Πηγή : naftemporiki;gr

Επίθεση εναντίον Τσίπρα από τον Πρόεδρο της Κεντρικής ´Ενωσης των Δήμων


Την έντονη αντίδραση του προέδρου της ΚΕΔΕ Κώστα Ασκούνη προκάλεσε αν
αφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα σε «φθαρμένους βλαχοδήμαρχους της συμμαχίας Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ»...
κατά την ομιλία του στην Κ.Ε. του κόμματος το Σάββατο.
«Άραγε δεν κατανοεί ο κ. Τσίπρας ότι δεν προσβάλλει μόνον όσους αποκαλεί βλαχοδήμαρχους αλλά το σύνολο των πολιτών που με απόλυτη πλειοψηφία έχουν εκλέξει αυτούς τους αιρετούς;», διερωτάται ο κ. Ασκούνης και συνεχίζει: «Εκτός και αν εννοεί ότι η ελίτ των ελλήνων ψηφοφόρων, οι εκλεκτοί, είναι μόνο οι δυνητικοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ».
Ο κ. Τσίπρας έκανε το Σάββατο εκτενή αναφορά στην προετοιμασία του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών την ερχόμενη άνοιξη.
Μεταξύ άλλων ανέφερε τα ακόλουθα:
«Να τα δώσουμε όλα ώστε ένα μεγάλο συμπαραταγμένο κίνημα ελευθερίας, δημοκρατίας και αντίστασης σε κάθε περιφέρεια, κάθε δήμο και κάθε γωνιά της χώρας να σαρώσει τους φθαρμένους βλαχοδήμαρχους της συμμαχίας Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ. Να αντιτάξουμε στην ιδιοτέλεια, στο ψέμα, στους εκβιασμούς, στους παραγοντισμούς μια άλλη λογική, μια άλλη ηθική, μια άλλη αισθητική για την τοπική αυτοδιοίκηση και τη δημοκρατία που αγκαλιάζει και υπολογίζει όλους τους πολίτες και τον καθένα ξεχωριστά».
Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, η αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε «βλαχοδήμαρχους που έχουν εκλεγεί από Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ, που πρέπει να σαρωθούν και άλλα πολλά, δείχνει την αντίληψη και τη νοοτροπία που έχει για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, το θεσμικό της ρόλο και τους ανθρώπους της».
«Ιδιαίτερα, σε μία περίοδο που όλοι οι δήμοι δίνουν αγώνα επιβίωσης, που προσπαθούν σε συνθήκες παρατεταμένης οικονομικής κρίσης να αναπληρώσουν την υποχώρηση του κοινωνικού κράτους και να στηρίξουν τους οικονομικά αδύναμους πολίτες, ο κ. Τσίπρας ξαναδιαιρεί τους δημάρχους ανάλογα με ποια κόμματα τους είχαν υποστηρίξει στις εκλογές, χρησιμοποιώντας όρους και αντιλήψεις που παραπέμπουν στο διχασμό των δεκαετιών του ΄50 και του ΄60», συμπληρώνει.
«Φαίνεται», σημειώνει, «ότι η καθυστέρηση, ο νεοσυντηρητισμός και ο παλαιοκομματισμός φωλιάζουν και σε κομματικούς φορείς που επικαλούνται την πρόοδο και την αριστερά».
Σύμφωνα με τον κ. Ασκούνη, «ο κ. Τσίπρας με την ομιλία του επιλέγει την πλήρη υποταγή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των δημάρχων στο κόμμα και στο κομματικό συμφέρον του ΣΥΡΙΖΑ αγνοώντας προκλητικά κάθε έννοια αυτονομίας και αυτοτέλειας του θεσμού».
«Πράγματι αυτή είναι μία πολύτιμη παρέμβαση του κ. Τσίπρα στον αγώνα για την χειραφέτηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τα κόμματα και το κομματικό κατεστημένο», κατέληξε.
Πηγή : naftemporiki;gr

Σαρώνουν εγκεφαλικά και εμφράγματα τον χειμώνα


Οι περισσότεροι θάνατοι καρδιαγγειακής αιτιολογίας συμβαίνουν τους μήνες του χειμώνα και λιγότεροι τους καλοκαιρινούς, σύμφωνα με νέα μεγάλη ευρωπαϊκή έρευνα, με την οποία διαπιστώθηκε ότι ...
οι παράγοντες κινδύνου εμφανίζουν εποχικότητα, η οποία εξηγεί τις αντίστοιχες εποχικές διαφορές στους θανάτους από έμφραγμα και εγκεφαλικό.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρ. Πέδρο Μάρκες-Βιδάλ του Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής της Λωζάνης, μελέτησαν στοιχεία από επτά χώρες (Βέλγιο, Γαλλία, Δανία, Ελβετία, Ιταλία, Νορβηγία, Ρωσία), που αφορούσαν πάνω από 107.000 άτομα ηλικίας 35 έως 80 ετών.
Οι ερευνητές συσχέτισαν με τις εποχές του έτους το επίπεδο της αρτηριακής πίεσης, των λιπιδίων (χοληστερόλης κ.α.), της γλυκόζης, το δείκτη σωματικής μάζας (κιλά ανά τετράγωνο ύψους) και την περιφέρεια της μέσης.
Όπως διαπίστωσαν, αρκετοί από αυτούς τους παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου είναι μεγαλύτεροι τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο και μικρότεροι μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου, σε σχέση με το μέσο ετήσιο επίπεδό τους.
Για παράδειγμα, η συστολική (υψηλή) πίεση του αίματος είναι κατά μέσο όρο 3,5 mmHg χαμηλότερη το καλοκαίρι από ό,τι το χειμώνα. Η περιφέρεια της μέσης είναι κατά μέσο όρο ένα εκατοστό μικρότερη το καλοκαίρι σε σχέση με τον χειμώνα, ενώ η ολική χοληστερόλη είναι 0,24 mmol ανά λίτρο μικρότερη το καλοκαίρι σε σχέση με το χειμώνα. Αντίθετα, ο δείκτης σωματικής μάζας και η γλυκόζη δεν εμφανίζουν ανάλογη εποχικότητα.
Οι παράγοντες κινδύνου που επιδεινώνονται τον χειμώνα, σύμφωνα με τον δρ. Μάρκες-Βιδάλ, εξηγούν γιατί περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν από έμφραγμα ή εγκεφαλικό κατά τους χειμερινούς μήνες. Γι' αυτό, όπως είπε, τον χειμώνα απαιτείται πρόσθετη προσπάθεια για σωματική άσκηση και υγιεινή διατροφή, για προληπτικούς λόγους.
Η ίδια ερευνητική ομάδα ήδη μελετά την εποχικότητα σε 12 χώρες του νοτίου ημισφαιρίου (που έχει χειμώνα όταν στο βόρειο ημισφαίριο υπάρχει καλοκαίρι και αντίστροφα) και τα πρώτα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι όντως οι παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου αυξάνουν τον χειμώνα και υποχωρούν το καλοκαίρι.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Τέρμα οι συνεντεύξεις και οι δηλώσεις κ. Καψή...

Πόλεμος… ανακοινώσεων για την… δημόσια τηλεόραση τελευταία μεταξύ του… κ. Παντελή Καψή των…  κομμάτων και της… ΠΟΣΠΕΡΤ. Με χαρακτηρισμούς-σχόλια και αντιπαραθέσεις …όπου δε λέω εγώ να μην υπάρχουν όπως π.χ. στο… ΣΥΡΙΖΑ ή προς… κάθε κατεύθυνση (όταν μάλιστα κατηγορούν δημόσια τον υφυπουργό) αλλά υπάρχει και ο… αντίλογος σε ό,τι απαντά. ο κ. Καψής…

Ανακοινώσεις συνεντεύξεις κλπ που… διαιωνίζουν το πρόβλημα της «ΔΤ» με αποτέλεσμα να μην ανοίγει μέχρι στιγμής η …Αγία Παρασκευή!

Είδαμε π.χ. τις …προηγούμενες ημέρες την απάντηση Καψή στο ΣΥΡΙΖΑ τα κόμματα και την… ΠΟΣΠΕΡΤ.

Λέει ο κ.Καψής..

«Με περισσή ευκολία ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί τις συκοφαντίες της ΠΟΣΠΕΡΤ για δήθεν απειλές και εκβιασμούς προς τους εργαζομένους.

Από ό,τι διαβάζω ωστόσο, στελέχη της ΠΟΣΠΕΡΤ προπηλάκισαν πρώην εργαζόμενη της ΕΡΤ και η ΠΟΣΠΕΡΤ, αποκάλεσε τους 1.800 πρώην εργαζομένους που έκαναν αίτηση να απασχοληθούν στη Δημόσια Τηλεόραση “δηλωσίες” που πουλήθηκαν για λίγα χρήματα.

Αλήθεια, οι δημοσιογραφικές ενώσεις τι γνώμη έχουν γι’ αυτόν τον χαρακτηρισμό;

Και πώς προστατεύουν τα δεκάδες μέλη τους που απασχολούνται στη Δημόσια Τηλεόραση και λοιδορούνται, ενώ ταυτόχρονα παρεμποδίζονται από το να ασκήσουν το επάγγελμά τους;»

Λέμε τώρα εμείς…

Ο Παντελής Καψής κατηγορεί την… ΠΟΣΠΕΡΤ όταν έχει …διορίσει με ΦΕΚ(!) στο… γραφείο του πολλά από τα μέλη της;

Τα… δεκάδες μέλη της ΕΣΗΕΑ που απασχολούνται στην «ΔΤ» είναι οι …13 δημοσιογράφοι που είναι στην διαύγεια;

Παραδέχεται ότι υπάρχει… μαύρη και αδήλωτη εργασία με τα… δεκάδες μέλη που απαριθμεί ως εργαζομένους στην… «ΔΤ»;

Τα ΦΕΚ των συνεργατών του στο γραφείο του δεν ήταν… πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ και στελέχη της… ΠΟΣΠΕΡΤ;

Όσο για τις…. δημοσιογραφικές ενώσεις (….την ΕΣΗΕΑ εννοεί) που απευθύνεται …απαξιωτικά και σε… τρίτο πρόσωπο που ζητά προστασία των μελών τους δεν είναι και ο ίδιος μέλος τους;

Χθες πάλι τα ίδια… συνέντευξη του Παντελή Καψή στο Mega…

Και η ΠΟΣΠΕΡΤ απαντά:

Ο διορισμένος Υφυπουργός κ. Καψής, για άλλη μια φορά πετάει την μπάλα στην κερκίδα, γιατί δεν έχει δυνατότητα απάντησης.

Λοιδορεί τον αγώνα των εργαζομένων ύπουλα και αντισυναδελφικά και προσπαθεί και πάλι να τους διασπάσει, για να πραγματοποιήσει τούς στόχους του και να δικαιώσει τον παχυλό μισθό του , με αναπόδεικτα στοιχεία που τον εκθέτουν.

Η απάντηση της ΠΟΣΠΕΡΤ είναι μία και μοναδική.

Είναι η ίδια η απάντηση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κ. Ευτέρπης Κουτζαμάνη, η οποία διέταξε έρευνα μετά τις καταγγελίες της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Καταγγελίες που θα εμπλουτισθούν από τον όγκο των παρανομιών που έχουν προκύψει και συνεχίζονται κατά την προσπάθεια λειτουργίας της παράνομης Δ.Τ.

Και ξανα απαντά η ΠΟΣΠΕΡΤ Δημοσιογράφων ΕΡΤ

Συνεχίζεται η προσπάθεια διχασμού των εργαζομένων της ΕΡΤ από πλευράς του Υφ. Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Ο κ. Καψής επιμένει να αναδεικνύει ξανά και ξανά ατυχείς και ξεπερασμένους, από όλους, χαρακτηρισμούς ως μόνο όπλο απέναντι στην γενική κατακραυγή από κόμματα και κυρίως την κοινωνία για τις μεθοδεύσεις, τις παρανομίες, τους εκβιασμούς και τις παραπλανητικές υποσχέσεις με τις οποίες προσπαθεί να «στήσει» τη λεγόμενη Δημόσια Τηλεόραση. Ο κ. Καψής καταβάλλει επίμονη και απέλπιδα προσπάθεια για να ξεχαστεί ο αυταρχικός και αντιδημοκρατικός τρόπος με τον οποίο έκλεισε η ΕΡΤ και απολύθηκαν κατά παράβαση κάθε εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας 2.656 εργαζόμενοι. Ευτυχώς, ο πολιτικός κόσμος της χώρας, η ελληνική κοινωνία και πρωτίστως ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεν το έχουν λησμονήσει. Οι καταξιωμένοι επαγγελματίες, δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί, που εργάζονταν στην ΕΡΤ στις 11 Ιουνίου κατασυκοφαντήθηκαν και καθυβρίστηκαν από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό ως υπαίτιοι για «αμαρτίες» για τις οποίες ευθύνονται όλες οι κυβερνήσεις που διόριζαν τις διοικήσεις της ΕΡΤ. Πρώτοι οι εργαζόμενοι τις είχαμε καταγγείλει.

Αυτό μας ενώνει κ. Καψή, είτε εργαζόμαστε στην Αγ. Παρασκευή, στη Λ. Στρατού και στις περιφερειακές ΕΡΑ είτε στην Κατεχάκη: Η αποκατάσταση της επαγγελματικής και προσωπικής μας αξιοπρέπειας όσο και αν επιχειρείτε να την ποδοπατήσετε. Μας ενώνει το ιερό δικαίωμα στην εργασία με αξιοπρεπείς συνθήκες. Μην έχετε την ψευδαίσθηση ότι με εκβιασμούς, απατηλές υποσχέσεις και προσωπικά τηλεφωνήματα σε συναδέλφους που δικαιολογημένα είναι δέσμιοι εργασιακής και επαγγελματικής ανασφάλειας, θα καταφέρετε να μετατρέψετε τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, για την οποία υποκριτικά κόπτεσθε, σε πεδίο μάχης χαρακωμάτων. Άλλωστε η εικόνα των εγκαταστάσεων της Κατεχάκη με τα ΜΑΤ και τα συρματοπλέγματα τέτοιους συνειρμούς δημιουργεί.

Τώρα που ρίξατε τη μάσκα και μιλήσατε για πρόσωπα «της απεργιακής ΕΡΤ που απασχολούνται στην ΔΤ», όλοι αντιλαμβάνονται πλέον ότι επιχειρείτε να χρησιμοποιήσετε τις υπογραφές σε επισφαλείς δίμηνες συμβάσεις εργασίας (αλήθεια πόσες και ποιες είναι;) ως άλλοθι και προκάλυμμα για την ανομία της κατάργησης της ΕΡΤ. Οι εργαζόμενοι που αναζήτησαν, έστω και για δύο μήνες, μια απασχόληση δεν σας παρέχουν αυτό το άλλοθι. Άλλωστε, η συντριπτική πλειονότητά τους έχει προσφύγει με αγωγή εναντίον του τωρινού εργοδότη τους, κατά της παράνομης απόλυσής τους από την ΕΡΤ. Όσο για την απήχηση του αυτοδύναμου προγράμματος που παράγεται με πραγματικούς εθελοντές (όχι σαν αυτούς που επικαλείστε) και επαγγελματισμό στο Ραδιομέγαρο, ανατρέξτε στα αδιάψευστα στοιχεία τουλάχιστον της EBU που αποδεικνύουν, σε απόλυτα νούμερα ανεμπόδιστης θέασης και ακρόασης και όχι σε ποσοστά επί ανοικτών δεκτών, ότι εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο επιλέγουν συνειδητά την ΕΡΤ για την ενημέρωση τους.

Και λέμε τώρα εμείς επίσης…

Δεν τελειώνουμε με τις ανακοινώσεις -φτάνει πια- να… βγουν και τα αποτελέσματα της «δεύτερης προκήρυξης» και να περάσουμε στη… νέα κατάσταση με τους άξιους και ικανούς να τελειώνουμε…!

Νομίζω ότι όλοι θα δείξουν κατανόηση άλλωστε αυτός ήταν και ο ρόλος ύπαρξης του κ.Καψή στην κυβέρνηση επειδή ήξερε από παλαιότερα πρόσωπα και καταστάσεις της ΕΡΤ (…εκτός και αν ξέχασε στην πορεία ό,τι έμαθε) να δώσει το συντομότερο λύση στο πρόβλημα της «ΔΤ» και φυσικά υπερκομματικά!

Με τέτοιο πόλεμο ανακοινώσεων και συνεντεύξεων λύση δεν βλέπω στον ορίζοντα…

Έχω άδικο βρε παιδιά ;

Νίκος Κούτρικας
Δημοσιογράφος
μέλος της ΕΣΗΕΑ