Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Σήμερα ανακοινώνεται η παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας

Προς ολιγοήμερη παράταση της προθεσμίας πληρωμής των τελών κυκλοφορίας για το 2013, η οποία κανονικά λήγει σήμερα προσανατολίζεται, το υπουργείο Οικονομικών. Η παράταση θα αφορά και όσους φορολογούμενους σκοπεύουν να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τους.

Οι φορολογούμενοι μπορούν να εκτυπώνουν τα ειδοποιητήρια από την ιστοσελίδα της www.gsis.gr και στη συνέχεια να τα εξοφλούν στις τράπεζες ή στα ΕΛΤΑ.


«Πάμε καλά» διαπιστώνει η Alpha Bank για την ελληνική οικονομία

«Η εντυπωσιακή πορεία βελτίωσης του εξωτερικού Ισοζυγίου Τρεχουσών Συναλλαγών συνεχίστηκε και τον Οκτώβριο 2012, όταν σημειώθηκε πτώση του ελλείμματος αυτού κατά -53,3% σε ετήσια βάση, συμβάλλοντας στην περαιτέρω μείωση του ελλείμματος στο δεκάμηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου στα € 2,57 δισ., από έλλειμμα ύψους € 15,06 δισ. στο αντίστοιχο δεκάμηνο του 2011 δείχνει ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο», σημειώνει το εβδομαδιαίο Δελτίο της Alpha Bank.

Μάλιστα, χαρακτηριστικά, αλλά και εντυπωσιακά, σύμφωνα με τις διαπιστώσεις των αναλυτών της τράπεζας για τις οικονομικές εξελίξεις, το έλλειμα του ισοζυγίου σημείωσε πτώση 82,94%!


Δομοκός: Πυροβόλησαν και σκότωσαν με καλάσνικοφ, υπάλληλο πρατηρίου υγρών καυσίμων

'Αγριο ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η Αστυνομία για να εντοπισθούν οι δράστες της δολοφονίας υπαλλήλου πρατηρίου υγρών καυσίμων, που έγινε απόψε στο Νέο Μοναστήρι Δομοκού.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Αστυνομία, δύο άτομα με κλεμμένα αυτοκίνητα που έφεραν πινακίδες από την περιοχή της Αχαΐας, βρέθηκαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Νέο Μοναστήρι Δομοκού και ζήτησαν από τον 44χρονο υπάλληλο του πρατηρίου τις εισπράξεις, υπό την απειλή καλάσνικοφ.
Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες οι δράστες πυροβόλησαν τον 44χρονο με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο.
Ήδη στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και έχουν στηθεί μπλόκα σε όλα τα σημεία που οδηγούν στη Λαμία, στη Λάρισα και στην Καρδίτσα, αφού το Νέο Μοναστήρι βρίσκεται στα όρια Φθιώτιδας, Καρδίτσας και Λάρισας. Ωστόσο το έργο των αστυνομικών δυνάμεων για τον εντοπισμό των δολοφόνων είναι ιδιαίτερα δύσκολο, λόγω της ύπαρξης πολλών οδών διαφυγής και προς τα πεδινά και προς τους ορεινούς όγκους της Καρδίτσας και των Τρικάλων.


Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Άντε στο διάολο τομάρι του ΣΥΡΙΖΑ!

Απορία και πολλά ερωτηματικά δημιουργούν οι παρεμβάσεις αρκετών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που αφορούν είτε τα Σκόπια, είτε την Τουρκία, οι οποίες όμως φαίνονται να ταυτίζονται με τις θέσεις των γειτονικών χωρών και όχι της Ελλάδας, σχετικά με ευαίσθητα εθνικά μας θέματα.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα είπε προ ημερών σε συνάντησή του με δημοσιογράφους ο βουλευτής Ροδόπης Αιχάν Καραγιουσούφ. Ερωτηθείς για τις δυνατότητες συνεργασίας της χώρας μας με τις γειτονικές χώρες της Βουλγαρίας και της Τουρκίας, ο κ. Καραγιουσούφ, υπερασπίστηκε τη δυνατότητα ανάπτυξης διασυνοριακών συνεργασιών σε ένα μεγάλο εύρος επιμέρους τομέων, ενώ έφερε σαν παράδειγμα τη δυνατότητα συνεργασίας σε έρευνα και εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου ή των πετρελαίων, που υπάρχουν στο Αιγαίο, χωρίς τη διαμεσολάβηση Ευρωπαίων και Αμερικανών.

Σε ερώτημα σχετικά με τις αντιδράσεις, που θα προκύψουν στην Ελλάδα από μια εμπλοκή και σύμπραξη της Τουρκίας στο Αιγαίο, ο κ. Καραγιουσούφ υπογράμμισε ότι «σε αυτή τη λογική επενδύουν οι Ευρωπαίοι, με αποκλειστικό σκοπό να αποκλείσουν την όποια συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Ενώ θα έπρεπε να υπάρξει εδώ και πολλά χρόνια μια συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, έτσι ώστε το Αιγαίο να ήταν η περιοχή, που θα μπορούσαν να γίνουν έρευνες και εκμετάλλευση του πετρελαίου, που υπάρχει, χωρίς τη διαμεσολάβηση των «εταίρων» μας. Το Αιγαίο, ελληνικό πέλαγος είναι, εντάξει μέχρι εκεί. Αλλά από τη στιγμή, που η Ελλάδα αδυνατεί να αξιοποιήσει τον ορυκτό πλούτο του Αιγαίου, θα μπορούσε να έρθει σε συνεργασία, έτσι ώστε να μπορεί να έχει δικαιώματα και στην Προποντίδα και μέσα στην Τουρκία. Θα μπορούσε να γίνει μια κοινοπραξία Ελλάδας-Τουρκίας. Όνειρο θερινής νυκτός;».

Αμνήστευση της φοροδιαφυγής στο εξωτερικό για να σωθεί η οικονομία

«Φέρτε πίσω τα λεφτά για να γλιτώσετε» είναι ο τίτλος της συνέντευξης του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στο Βήμα. Μάλιστα ο υπουργός προειδοποιεί όσους έβγαλαν στο εξωτερικό τα λεφτά τους ότι θα ελεγχθούν σκληρά κι ότι δε θα πρέπει να περιμένουν αμνήστευση των πράξεών τους.

Επίσης, αναφέρει ότι για τη λίστα Λαγκάρντ: «Έχω δώσει σαφείς οδηγίες να γίνουν εξαντλητικοί έλεγχοι από το ΣΔΟΕ για όλους τους φορολογούμενους που φέρονται να είναι καταθέτες μεγάλων ποσών στο εξωτερικό, βάσει των στοιχείων που έχουν περιέλθει στις ελληνικές φορολογικές αρχές από φορολογικές αρχές του εξωτερικού».

Σεβαστοί οι ευσεβείς πόθοι του κ. Στουρνάρα και της κυβέρνησης ότι θα φοβηθούν όσοι έβγαλαν παράνομα τα λεφτά τους στο εξωτερικό και θα εμφανιστούν, θα πληρώσουν κανένα πρόστιμο, θα επιστρέψουν στις ελληνικές τράπεζες και ούτε γάτα, ούτε ζημιά.

Και μακάρι με ένα τελεσίγραφο, με μια σκληρή προειδοποίηση και με την απειλή ότι δε θα αμνηστευτούν οι πράξεις τους, όλα τα λαμόγια που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τα λεφτά που έβγαλαν στο εξωτερικό, να τρομάξουν και να έρθουν τρέχοντας στην Ελλάδα.

Πολύ φοβούμαι ότι ο κ. Στουρνάρας ματαιοπονεί και – με όλο τον σεβασμό – θα κάνει μια πολύ μεγάλη τρύπα στο νερό. Άλλωστε, τη γνώμη μας τη γράψαμε σε προηγούμενη ανάρτηση που λέγαμε ότι καλύτερα να εκμεταλλευτούμε τους λογαριασμούς στο εξωτερικό παρά να κυνηγάμε χίμαιρες σαν κι αυτές που σύντομα θα καταλάβει ότι κυνηγά και η κυβέρνηση.

Κι εξηγούμαστε: Ποιος θα κάνει τους ελέγχους ώστε να βρεθούν όλοι οι παράνομοι που έβγαλαν τα λεφτά τους; Το ΣΔΟΕ; Ας γελάσουμε. Αυτοί δεν μπορούν να κάνουν έλεγχο στο ντελίβερυ της γειτονιάς θα κάνουν στους μεγαλοκαρχαρίες; Κι ας πούμε ότι πιάνουν 10-20 από τη λίστα Λαγκάρντ που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τις καταθέσεις τους. Άντε 30 αν κουραστούν πολύ. Αυτοί θα είναι και μόνο αυτοί;

Όπως ξαναγράφαμε οι άλλες λίστες με τους χιλιάδες καταθέτες στο εξωτερικό πώς και πότε θα ελεγχθούν; Εδώ έκαναν 2 χρόνια να ανοίξουν τη λίστα Λαγκάρντ, μας κοροϊδεύουν ότι θα κυνηγήσουν το «μαύρο χρήμα»;

Από την άλλη, παράνομο χρήμα είναι αυτό που έβγαλαν μερικές χιλιάδες απελπισμένοι και φοβισμένοι Έλληνες που τα έβαλαν σε ξένες τράπεζες; Όλοι εκείνοι οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι πολιτικοί, οι νταβατζήδες, και γενικά η ελληνική διαπλοκή που έβγαλε τεράστια «κατάμαυρα» κεφάλαια στο εξωτερικό μέσω off shore θα μείνει στο απυρόβλητο;

Να δείτε που το τελεσίγραφο Στουρνάρα θα πιάσει τόσο σε κάτι «ψαράκια» και οι καρχαρίες θα γελάνε με την… τρομακτική απειλή του υπουργού Οικονομικών.

Και κάτι άλλο πολύ σοβαρό: Αυτό που δεν έχουν καταλάβει οι κλεισμένοι στις βιλάρες τους κυβερνητικοί παράγοντες, σύμβουλοι και αξιωματούχοι που ασχολούνται με τα φορολογικά είναι ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΟΥ ΦΥΛΑΕΙ Η ΓΙΑΓΙΑ ΣΤΟ ΣΕΝΤΟΥΚΙ. ΤΑ ΔΙΣ ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΚΡΥΜΜΈΝΑ ΣΕ ΥΠΌΓΕΙΑ, ΝΤΟΥΛΑΠΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΕΝΤΟΝΙΑ. Πως θα αντιδράσουν οι κατέχοντες όταν ακούνε τον Στουρνάρα να δηλώνει ότι θα τιμωρήσει σκληρά την φοροδιαφυγή των καταθέσεων; ΘΑ ΤΑ ΘΑΨΟΥΝ ΠΙΟ ΒΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝΠΟΤΕ.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΜΩΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΗΘΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

Για το λόγο αυτό πιστεύουμε ότι είναι λάθος η επιλογή να αποκλειστεί η αμνήστευση των κεφαλαίων που έφυγαν στο εξωτερικό. Είναι λάθος δηλαδή να μη βγει ένα φιρμάνι που θα λέει ότι κανείς από όσους πήραν την περιουσία τους και την τοποθέτησαν στις εξωτικές νήσους δε θα διωχθεί αρκεί να πληρώσει ένα εύλογο τίμημα. Δεν καταλάβαμε, το ελληνικό δημόσιο χρήματα δεν χρειάζεται; Τώρα θα μας πειράξει από πού θα προέρχονται αυτά τα λεφτά;

Έχω π.χ. 10 εκατ. στο εξωτερικό που τα έβγαλα από μίζες. Αντί να μου πει το κράτος φέρε τα επτά και καθάρισες, περιμένει πότε οι… έλεγχοι του ΣΔΟΕ θα αποδώσουν και θα με πιάσουν; χα χα χαχαααααα

Ξεκάθαρα λοιπόν, να αμνηστευτούν τα δις ευρώ που έχουν βγει στο εξωτερικό και να πάρει το κράτος 10-20 δις για να γλιτώσει η ελληνική οικονομία. Έτσι πρέπει να γίνει αντί να ευελπιστούμε πότε θα φοβηθούν ή θα φιλοτιμηθούν όσοι έχουν υπεράκτιες εταιρείες στα Μπαρμπέιντος.

Για να είμαστε πάντως δίκαιοι, γνωρίζουμε ότι η κυβέρνηση έθεσε το θέμα αυτό στην τρόικα η οποία δεν το θέλει να ακούσει τίποτα και απαίτησε να μην μπει στο τραπέζι. Ως γνωστόν άλλωστε η φορολογική αμνήστευση ήταν και προεκλογική θέση του ίδιου του Σαμαρά. Παρομοίως αδιάλλακτη ήταν και η στάση της Τρόικα στο θέμα της μείωσης του ΦΠΑ εστίασης, αλλά εκεί Σαμαράς – Στουρνάρας κτύπησαν το χέρι στο τραπέζι και δεν τους πέρασε.

Το ίδιο πρέπει να γίνει και στο άλλο θέμα με την Τρόικα. Δεν μπορεί από τη μια ζητά έσοδα και από την άλλη επιμένει στην πάταξη της φοροδιαφυγής. Μα για να γίνει αυτό στην Ελλάδα πρέπει πρώτα να περάσουν 20-30 χρόνια, να στηθούν ελεγκτικοί μηχανισμοί σωστοί και αδιάφθοροι, να αλλάξει όλο το κράτος, να συνεργαστεί με ξένες χώρες η Ελλάδα και… ζήσε Μάη μου. Μέχρι τότε «στην υγεία των κορόιδων, οι καρχαρίες».

ΠΗΓΗ: ANTINEWS.GR



Reuters: Διαψεύστηκαν οι «Κασσάνδρες» για την Ελλάδα και την ευρωζώνη

Tην αλλαγή του κλίματος τόσο για το ευρώ όσο και για την πιθανότητα η Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη περιγράφει σε εκτενές άρθρο το Reuters. Τονίζει ότι οι απαισιόδοξες προβλέψεις διάσημων οικονομολόγων διαψεύστηκαν και ότι υποτιμήθηκε η πολιτική θέληση της Ευρώπης.

Οπως αναφέρει το Reuters τον περασμένο Μάιο καθώς η ευρωζώνη βυθιζόταν βαθύτερα στην κρίση ο βραβευμένος με Νόμπελ P. Krugman δημοσίευσε στους Νew York Times ένα από τα πιο απαισιόδοξα άρθρα για το κοινό νόμισμα με τίτλο «Αποκάλυψη αρκετά σύντομα».

«Ξαφνικά είναι εύκολο να δει κανείς πως το ευρώ – αυτό το μεγάλο ελαττωματικό πείραμα στην νομισματική ένωση χωρίς πολιτική ένωση – θα μπορούσε να διαλυθεί. Δεν μιλάμε για μια μακρινή προοπτική. Τα πράγματα θα μπορούσαν να διαλυθούν με απίστευτη ταχύτητα σε διάστημα μηνών και όχι ετών», σημείωνε.

Ο κ. Krugman δεν ήταν ο μόνος που προέβλεπε την καταστροφή του ευρώ το 2012. Ο δισεκατομμυριούχος G. Soros είχε δηλώσει σε συνέδριο στην Ιταλία τον Ιούνιο ότι η Γερμανία έχει περίπου τρεις μήνες για να αποτρέψει μια ευρωπαϊκή καταστροφή.

Τον Ιούλιο ο W. Buiter, επικεφαλής οικονομολόγος της Citgroup και πρώην στέλεχος της Τράπεζας της Αγγλίας αύξησε στο 90% τις πιθανότητες η Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη, φτάνοντας στο σημείο να αναφέρει και συγκεκριμένη ημερομηνία.

Αυτή η ημερομηνία είναι η 1η Ιανουαρίου 2013. Ωστόσο κανείς πλέον δεν πιστεύει ότι το Grexit ή μια καταστροφική έκρηξη στην ευρωζώνη είναι προ των πυλών, διαπιστώνει το Reuters.

Εξι μήνες νωρίτερα, οι φωνές που προέβλεπαν ότι το ευρώ έχει φτάσει στο τέλος του άγγιζαν το ζενίθ. Μεταξύ των καταστροφολόγων συγκαταλέγονταν ορισμένοι από τους κορυφαίους οικονομολόγους, κάποιοι εκ των οποίων Αμερικανοί.

Εξι μήνες αργότερα οι προφητείες τους φαντάζουν επιπόλαιες ή το λιγότερο πρόωρες. Το ευρώ ανακάμπτει έναντι του δολαρίου, ενώ οι αποδόσεις ομολόγων υπερχρεωμένων κρατών όπως η Ελλάδα και η Ιταλία έχουν υποχωρήσει.
Ακόμα και οι πλέον απαισιόδοξοι έχουν αναθεωρήσει τις εκτιμήσεις τους, αν και προειδοποιούν για προβλήματα στο μέλλον, αναφέρει το Reuters.

«Η Ευρώπη με εξέπληξε με την πολιτική της αντοχή», παραδέχθηκε ο κ. Krugman σε blog τον προηγούμενο μήνα.

Τον Οκτώβριο, η Citigroup μείωσε την πιθανότητα να βγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη στους επόμενους 18 μήνες στο 60%. Ωστόσο υπάρχουν ακόμη αρκετοί οικονομολόγοι που πιστεύουν ότι ενώ η δέσμη μέτρων που έλαβε η Ευρώπη έχει μειώσει την ένταση της κρίσης, δεν έχει αντιμετωπίσει τα βαθύτερα αίτιά της.

Οι κ.κ. Krugman και ο Buiter δεν απάντησαν στα e-mail στα οποία τους ζητήθηκε να σχολιάσουν, ενώ ο κ. Soros αρνήθηκε να παραχωρήσει συνέντευξη, τονίζει το Reuters.

Πολιτική Θέληση

Εκ των υστέρων είναι σαφές ότι πολλοί απλά υποτίμησαν την πολιτική θέληση της ευρωζώνης να κρατήσει ενωμένο το ευρώ και τον αντίκτυπο που θα είχαν στο γενικότερο κλίμα οι μεταβολές πολιτικής το β΄ εξάμηνο του 2012, σημειώνει το Reuters.

Οι σημαντικότερες από αυτές ήταν η υπόσχεση του Μ. Draghi ότι "θα κάνει ό,τι χρειαστεί" για να υπερασπίσει το ευρώ- η οποία «οδήγησε» στη δέσμευση της ΕΚΤ για αγορές ομολόγων αλλά και η αλλαγή στάσης της Μέρκελ προς την Ελλάδα.

Αφού στάθμισε για αρκετούς μήνες τα υπέρ και τα κατά από μια πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, τελικά κατέληξε στην απόφαση ότι οι κίνδυνοι για την Ευρώπη αλλά και τις δικές της πολιτικές φιλοδοξίες ήταν υπέρμετρα μεγάλες.

«Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ ίσως έχει μια λογική αλλά οι μηχανισμοί τόσο για την Ελλάδα όσο και τους γείτονές της θα είναι πολύ διασπαστικοί», δήλωσε ο B. Eichegreen, οικονομολόγος στο Mπέρκλει, ο οποίος πολύ καιρό τώρα υποστηρίζει πως το ευρώ είναι μη αναστρέψιμο.

ΠΗΓΗ: www.euro2day.gr

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Η συνέντευξη-βόμβα του Αντώνη Σαμαρά στον "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ"

«Κάθε Πρωτοχρονιά είναι ευκαιρία να κάνουμε απολογισμό για το παρελθόν και σχέδια για το μέλλον», γράφει ο Αντώνης Σαμαράς σε άρθρο του στην εφημερίδα «ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», προσθέτοντας ότι «για εμάς τους Έλληνες αυτή η Πρωτοχρονιά είναι διαφορετική.

Ο Πρωθυπουργός τονίζει στο άρθρο του ότι «δεν κάνουμε πια σκέτο «απολογισμό» για το παρελθόν, κόβουμε τα δεσμά σε ότι μας κρατά πίσω! Ετοιμάζουμε άλματα στο μέλλον».

«Τη χρονιά που πέρασε, το 2012, διαψεύσαμε τις χειρότερες προβλέψεις για την Ελλάδα. Μας είχαν «ξεγραμμένους»! Όλο και περισσότεροι προεξοφλούσαν ότι η Ελλάδα θα βουλιάξει, θα απομονωθεί, θα βγει από την Ευρωζώνη, θα θυσιαστεί ως «Ιφιγένεια» της Ευρώπης, θα μετατραπεί σε παράδειγμα προς αποφυγήν για όλους», επισημαίνει ο κ. Σαμαράς, υπογραμμίζοντας ότι «μέσα σε λίγους μήνες τους κάναμε να χάσουν το στοίχημα».

«Ήδη ξεπληρώνουμε όσα χρωστά το Δημόσιο στους πολίτες, ήδη αποκαθιστούμε την ομαλή λειτουργία των τραπεζών, ήδη η ασφάλεια του πολίτη εμπεδώνεται, ενώ οι πρώτες «κουκούλες» άρχισαν να βγαίνουν. Ήδη η ασυλία των «επωνύμων» τελειώνει και μαζί το καθεστώς ατιμωρησίας των ισχυρών», γράφει ο Πρωθυπουργός.

Το άρθρο του Αντώνη Σαμαρά καταλήγει ως εξής: «Ότι σχεδιάζουμε θα το καταφέρουμε εφόσον όλοι οι Έλληνες πιστέψουν στις δυνάμεις τους και μείνουμε ενωμένοι μέσα στις δυσκολίες. Το 2012 ήταν «χρονιά καμπής», το 2013 θα είναι «χρονιά άλματος» προς το μέλλον. Ενωμένοι αποφύγαμε τα χειρότερα, ακόμα πιο ενωμένοι, θα πετύχουμε τα καλύτερα».

Χορός εκατομμυρίων ευρώ γύρω από τον σύζυγο της Ελένης Παπακωνσταντίνου

Το Ίδρυμα στο οποίο ήταν επικεφαλής λάμβανε τρελά ποσά από το ελληνικό Δημόσιο

Έτσι για να καταλάβετε τι παίζει, το Σικιαρίδειο Ίδρυμα, στο οποίο ήταν μέχρι πρότινος επικεφαλής ο σύζυγος της Ελένης Παπακωνσταντίνου, Συμεών Σικιαρίδη, είχε λάβει από το 2000 έως το 2011 από το ελληνικό Δημόσιοι (με μορφή επιχορήγησης) το ποσό των...
11,5 εκατομμυρίων ευρώ, όπως αποκάλυψε ο υφυπουργός υγείας Σαλμάς πριν 2 μήνες στη Βουλή. Το στοιχείο αυτό, καταδεικνύει ότι η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ έχει... πολύ ζουμί. Αρκεί βέβαια να τα μάθουμε όλα...

παραπολιτικα


Πασχάλης Τερζής: Στον αστερισμό της περιπέτειας με την υγεία του!

Δύσκολες στιγμές περνάει ο Πασχάλης Τερζής μαζί με την οικογένειά του!

Η εφημερίδα "News" έφερε στο φως της δημοσιότητας την περιπέτεια υγείας του αγαπημένου τραγουδιστή. Ο ίδιος είναι υποχρεωμένος να μένει κλεισμένος στο σπίτι του και μαζί με τους δικούς του ανθρώπους περνάει "μαύρες" γιορτές Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο Πασχάλης Τερζής είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση διότι δεν θέλει να στεναχωρήσει τους ανθρώπους που αγαπά.

Εδώ και αρκετό καιρό έπρεπε να κάνει μια επέμβαση στο ισχίο αφού η ορθοστασία τόσων χρόνων πάνω στην πίστα του είχε δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα.

Τον Ιούνιο του 2011 ο τραγουδιστής πέρασε μία δύσκολη φάση με την υγεία του.

Οι γιατροί του ΑΧΕΠΑ προχώρησαν στη διάνοιξη αρτηρίας με μπαλονάκι, αφού διέγνωσαν έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Ο τραγουδιστής ακολούθησε κατά γράμμα τις οδηγίες των γιατρών για ξεκούραση και ηρεμία, μένοντας μακριά από τις πίστες.

Αυτές τις μέρες, ο Πασχάλης Τερζής αναρρώνει στο κρεβάτι του.

Έχει στο πλευρό του τη σύζυγό του, Μαρία και την κόρη του Γιάννα που έχει έρθει για λίγες μέρες από την Αμερική.

Σύμφωνα με δημοσίευμα, έχει απευθυνθεί και σε ψυχολόγους για να ζητήσει βοήθεια και να ξεπεράσει με ειδική αγωγή το πρόβλημα.

Πηγή: radar



Δημοσκόπηση Κάπα Research: Άλμα ΝΔ-Σαμαρά, πτώση ΣΥΡΙΖΑ-Τσίπρα, κατάρρευση Καμμένου!

Μεγάλη άνοδο της ΝΔ με ταυτόχρονη πτώση του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει νέα δημοσκόπηση που δείχνει τη διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ να πέφτει στο 1,1% από το 2,7% που έδινε η ίδια εταιρία πριν 1,5 μήνα. Πέρα από την εντυπωσιακή άνοδο της ΝΔ, αν αναλογιστούμε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για τα σκληρά μέτρα που πάρθηκαν, εξίσου εντυπωσιακή είναι η κατάρρευση των ΑΕροψεκασμένων μετά...
τα τελευταία γεγονότα που δείχνει ότι το μόρφωμα Καμμένου δύσκολα θα ανακάμψει ειδικά όταν όσοι έφυγαν κάνουν νέο αντιμνημονιακό κόμμα με σοβαρές προτάσεις...

Περισσότερο απαισιόδοξοι εμφανίζονται οι πολίτες για το νέο έτος, εκτιμώντας πως το 2013 θα είναι χειρότερο από το 2012, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση εν όψει του νέου έτους που διενεργήθηκε από την Κάπα Research για «Το Βήμα».
Στα βασικά συμπεράσματα που προκύπτουν από τη δημοσκόπηση είναι ακόμα ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη, να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή και να προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές.

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,6%, με πτώση 0,5% σε σχέση με τη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας στις 10 Νοεμβρίου και ακολουθούν η ΝΔ με αύξηση 1,1% στο 21,5%, η Χρυσή Αυγή με πτώση 0,6% στο 9,8%, το ΠΑΣΟΚ με πτώση 1,3% στο 6,2%, το ΚΚΕ με πτώση 0,5% στο 5,2%, η ΔΗΜΑΡ με μικρή άνοδο 0,4% στο 5% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που βλέπουν τα ποσοστά τους να καταρρέουν στο 3,8% χάνοντας 2,6%!

Καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι ο Αντώνης Σαμαράς αυξάνοντας εντυπωσιακά το ποσοστό του από 38,25% σε 46,1% και έπεται ο Αλέξης Τσίπρας με 31,4% από 33,4%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, το 21% (από το 46,1%) προέρχεται από ψηφοφόρους εκτός ΝΔ.



Χασαπόσκυλο είσαι πολύ...μικρός σε όλα!

Οι άνδρες που φοράνε παντελόνια δεν χτυπάνε ποτέ κάτω από τη ζώνη! Αλλά το γνωστό χασαπόσκυλο της...Βουκουρεστίου που άν και κυκλοφορεί με φίμοτρο λυσσομανάει ασταμάτητα και "δαγκώνει" με στοχευμένες αναρτήσεις όποιον ή όποιους τα βάζουν με το σύστημα, άρχισε να χρησιμοποιεί το νέο "κολπάκι" των αναρτήσεων κατόπιν e-mail... Κι επειδή είναι...μικρός σε όλα, αλλά το παίζει "νταής", χρησιμοποιεί διάφορα "ψευδώνυμα". Σύντομα, λοιπόν, αφού επιμένει στις αθλιότητες που εμπεριέχουν σαφέστατα στοιχεία εκβιασμού, απειλών και έκθεσης ζωών σε κίνδυνο (κακουργήματα) θα κληθεί να...λαλήσει. Για να μάθει το Πανελλήνιο, και να συνειδητοποιήσει ο ίδιος και ο δικοί του, οτι αυτό το είδος της εγκληματικής παραδημοσιογραφίας έχει ψοφήσει!

Χάκερ είχε αποσπάσει 2 εκατ. e-mail ...από ανυποψίαστους πολίτες

Συνελήφθη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ένας 47χρονος ο οποίος κατείχε παράνομα και διέθετε προς πώληση πάνω από 2.000.000 διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου - emails σε... ψηφιακά αρχεία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης κατείχε και διέθετε τα αρχεία αυτά χωρίς να έχει υποβάλλει την προβλεπόμενη γνωστοποίηση στην αρμόδια Αρχή, ως όφειλε.

Προηγήθηκε καταγγελία ιδιώτη σχετικά με αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην θυρίδα του, τα οποία προέτρεπαν στην αγορά υπηρεσίας μαζικής αποστολής διαφημιστικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, έναντι αμοιβής.

Στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, που πραγματοποιήθηκε μετά από σχετική εισαγγελική παραγγελία, διενεργήθηκε μεθοδική ψηφιακή έρευνα από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ταυτοποιήθηκε ο 47χρονος ως ο αποστολέας των επίμαχων μηνυμάτων.

Σε έρευνα που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη συμμετοχή ειδικών επιστημόνων της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, σε κατάστημα που διατηρεί ο δράστης στο κέντρο της Αθήνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε (5) εσωτερικοί σκληροί δίσκοι χωρητικότητας 250, 300, 1000 και 1500 GB αντίστοιχα.

Ο συλληφθείς με την εις βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

iefimerida.gr

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ: Άντε, σύντομα, να έλθει και η σειρά του χασαπόσκυλου της παραδημοσιογραφίας, που άν και κυκλοφορεί με...φίμοτρο, καταφέρνει να "δαγκώνει" αρκετούς με όποιο τρόπο μπορεί...Έτσι Ηρακλή Σφακιανάκη;


Στις φυλακές Γρεβενών ο δολοφόνος της Ξάνθης

Στις φυλακές Γρεβενών θα οδηγηθεί αύριο ο δολοφόνος της 32χρονης Ζωής και θα κρατείται σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, σε υποπτέρυγα με υπόδικους και κατάδικους για σεξουαλικά εγκλήματα...

Στην ίδια πτέρυγα με τον 27χρονο είχε μεταφερθεί πριν από λίγες μέρες ο Πακιστανός που κακοποίησε το καλοκαίρι την 15χρονη Μυρτώ στην Πάρο. Ο 27χρονος είχε βρεθεί στις ίδιες φυλακές και το 2011, καθώς είχε κριθεί προφυλακιστέος για απόπειρα βιασμού μιας νεαρής κοπέλας, ωστόσο, η κατηγορία αυτή κατέπεσε και είχε αφεθεί ελεύθερος!



Ένα...τσεκουράτο ερώτημα για τον Εισαγγελέα!!!

Ποιό είναι το μεγαλοστέλεχος εκείνο (δημοσιογράφος δηλώνει) σε εφημερίδα εθνικής κυκλοφορίας, που γράφει στα...@@πάρια του τον Νόμο και υπερηφανεύεται (!) ότι ΔΕΝ καταθέτει και ΔΕΝ πρόκειται να καταθέσει την καθιερωμένη (και υποχρεωτική) δήλωση για το "πόθεν έσχες" στον αρμόδιο αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου; Ας το ψάξουν. Και τότε θα το..χαρούμε όλοι μαζί. Θα είναι μια καλή αρχή για να ξεβρωμίσει ο Τόπος από την ανήθικη παρεούλα, που νομίζει ότι θα παραμείνει στο απυρόβλητο. Στη γιάφκα που θεωρεί ότι θα συνεχίσει να "εκτελεί" μέσα από στοχευμένα σχόλια και ρεπορτάζ, συμβόλαια εξόντωσης πολιτικών και δημοσιογράφων...Γιατί στην νέα Ελλάδα, η οποία θα ξαναγεννηθεί μέσα από την Κρίση, υπάρχουν και έντιμοι πολιτικοί και καθαροί δημοσιογράφοι. Εννοούμε όλους όσοι αρνούνται ασυμβίβαστα να πληρώσουν "διόδια" σε διάφορες...εργολαβίες!!!

Τα βρωμογούρουνα της διαπλοκής! (άνευ σχολίων...)



Σοκ στην Ευρώπη για τον "κηπουρό" που σήμερα ξορκίζεται από το ΠΑΣΟΚ!

Ο πολιτικός που διέσυρε όσο κανείς άλλος τα τελευταία χρόνια την Ελλάδα χαρακτηρίζοντάς την στα διεθνή μέσα ενημέρωσης «διεφθαρμένη χώρα», προκαλεί έναν ακόμα διασυρμό με τις αποκαλύψεις γύρω από το πρόσωπό του οι οποίες φιλοξενούνται στα πρωτοσέλιδα των μεγαλύτερων μέσων ενημέρωσης.
Τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για πολιτικό σεισμό στην Αθήνα αλλά και μεγάλη έκπληξη στις Βρυξέλλες καθώς ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου θεωρούνταν όπως αναφέρεται έντιμος πολιτικός από ορισμένους Ευρωπαίους συναδέλφους του. Ενδεικτικά, ορισμένα από τα πρωτοσέλιδα:

ΒΒC
To ΒΒC έχοντας φωτογραφία του στην σελίδα γράφει για τον κ. Παπακωνσταντίνου: «Έλληνας πρώην υπουργός αποπέμπεται για σκάνδαλο συγκάλυψης συγγενών του» και αναφέρει στο άρθρο του: «Το σοσιαλιστικό κόμμα του ΠΑΣΟΚ διέγραψε τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου με την κατηγορία ότι διέγραψε ο ίδιος ονόματα συγγενών του με καταθέσεις σε ελβετική τράπεζα από την λίστα Λαγκάρντ».
Στη συνέχεια του ρεπορτάζ αναφέρεται ότι η λίστα κρατείται για τη διερεύνηση ενδεχόμενης φοροδιαφυγής και είχε ληφθεί από την τράπεζα HSBC και είχε παραδοθεί στην τότε υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ.

Μάλιστα ο συντάκτης του ρεπορτάζ δείχνει να ειρωνεύεται τον πρώην υπουργό καθώς αναφέρθηκε σε δήλωσή που είχε κάνει λέγοντας πως «χειρίστηκα την κατάσταση με τον χειρότερο δυνατό τρόπο».

Επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι η λίστα πέρασε στο ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών από την κ. Λαγκάρτν, το 2010, όταν ο κ. Παπακωνσταντίνου ήταν υπουργός. Αλλά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν έλαβε κανένα μέτρο και αργότερα ισχυρίστηκε ότι την έχουν χάσει.


Bloomberg
Την απάντηση Παπακωνσταντίνου για την πολύκροτη υπόθεση με τη νέα λίστα Λαγκάρντ παραθέτει και το ξένο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, μέσω της οποίας ο πρώην υπουργός Οικονομικών αρνείται κάθε κατηγορία. Το πρακτορείο αναφέρει ότι όλα τα ελληνικά τηλεοπτικά μέσα ασχολούνται από το απόγευμα της Παρασκευής με την είδηση που πυροδότησε τις απρόσμενες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας, υπενθυμίζοντας ωστόσο και τη σύλληψη του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη τον Οκτώβριο, όταν ο ίδιος δημοσιοποίησε μέσα από το περιοδικό του «HotDoc» την περίφημη λίστα.


New York Times
«Ο πρώην Έλληνας υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε να εμπλέκεται στην παραποίηση της λεγόμενης λίστας Λαγκάρντ, όπου σύμφωνα με τους εισαγγελείς, είχαν αφαιρεθεί τρεις λογαριασμοί συγγενικών του προσώπων», αναφέρουν σε εκτενές ρεπορτάζ τους οι New York Times. Στη συνέχεια η εφημερίδα αναφέρει πως η λίστα του δόθηκε το 2010 από την τότε υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Κριστίν Λαγκάρντ, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή. «Η αποπομπή του από το σοσιαλιστικό κόμμα, το ΠΑΣΟΚ, ήρθε όταν αποκαλύφθηκε από τις ελληνικές αρχές, πως η λίστα ήταν παραποιημένη από αυτήν που έδωσε η Γαλλία», προστίθεται στο ρεπορτάζ, ενώ αναφέρεται πως ο κ. Παπακωνσταντίνου αρνείται κατηγορηματικά πως αλλοίωσε τη λίστα.Τέλος στο άρθρο αναφέρεται η σύλληψη του δημοσιογράφου, Κώστα Βαξεβάνη, η οποία προκάλεσε «πολιτική θύελλα».


Bild
Νέο σκάνδαλο στην Αθήνα! Διέγραψε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου συγγενείς του από τη φορο-λίστα; Με αυτό τον τίτλο η γερμανική εφημερίδα «Bild» κάνει εκτενέστατη αναφορά στο θέμα που έχει θορυβήσει όλη την Ευρώπη. Χαρακτηριστικά το δημοσίευμα σχολιάζει ότι ο 51χρονος πρώην υπουργός Οικονομικών βρίσκεται στο κέντρο ενός μεγάλου σκανδάλου στην Ελλάδα. Ο λόγος; Ο κ. Παπακωνσταντίνου φέρεται – όπως αναφέρει το ρεπορτάζ - να έχει διαγράψει τα τρία αρχεία των συγγενών του από τα 2.062 ονόματα της λίστας, ενώ ο ίδιος από την πλευρά του ισχυρίζεται ότι «εάν υπάρχουν λογαριασμοί στη λίστα που αφορούν σε πρόσωπα του ευρύτερου συγγενικού μου περιβάλλοντος, είναι κάτι το οποίο δεν εγνώριζα μέχρι σήμερα». Πρώτη συνέπεια; Διαγράφεται από το ΠΑΣΟΚ. Στη συνέχεια αναλύει την πολιτική δραστηριότητα του κ. Παπακωνσταντίνου μέχρι και τις αρχές του 2012.


Liberation
Το «σκάνδαλο» Παπακωνσταντίνου δεν έλειψε να σχολιαστεί και από τη γαλλική «Liberation» με τίτλο «Η λίστα Λαγκάρντ, ο Έλληνας υπουργός και οι ξαδέρφες». Ο αρχιτέκτονας του πρώτου σχεδίου λιτότητας - όπως χαρακτηρίζεται από την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας – που υπαγορεύεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ φέρεται να έχει διαγράψει συγγενικά του πρόσωπα από τη λίστα Λαγκάρντ. Το θέμα παραπέμφθηκε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στη Βουλή. Η ύπαρξη της λίστας ήρθε στο φως από τον Τύπο τον Οκτώβριο.

Στη φυλακή ο "κολλητός" του Καραχάλιου...

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον 15ο Τακτικό Ανακριτή, ο πρώην ειδικός σύμβουλος του ΕΟΤ ο οποίος κατηγορείται για την απόπειρα απάτης σε βάρος του Οργανισμού. Τον δρόμο της φυλακής έδειξαν ανακριτής και εισαγγελέας και σε...
δύο συγκατηγορούμενους του 39χρονου πρώην συμβούλου, μεταξύ αυτών και η γυναίκα κατηγορουμένη, ενώ οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι στην υπόθεση αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί για την υπόθεση αφορούν τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα απάτης, πλαστογραφίας και υπεξαίρεσης. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν γυναίκα εμπλεκόμενη στην υπόθεση προσκόμισε επιταγή του Οργανισμού στην Τράπεζα της Ελλάδος για ποσό 147 χιλιάδων ευρώ, που φαινόταν να αφορά οφειλή προς εταιρεία ξενοδοχειακών παροχών της Σύρου. Η επιταγή, σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, φαίνεται να είχε πλαστογραφημένη υπογραφή του πρώην Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού, Νίκου Καραχάλιου και για την είσπραξή της είχε εκδοθεί αντίστοιχο πλαστογραφημένο τιμολόγιο της εταιρείας, οι υπεύθυνοι της οποίας είναι κατηγορούμενοι στην υπόθεση.

real.gr


Ποιός είναι ο blogger εκβιαστής και αρχινταβαντζής;

Περηφανεύεται με...ανάρτησή του ότι το ξέρει "...το γ@@@μένο το αντικείμενο". Και προφανώς εννοεί τους εκβιασμούς σε βάρος πολλών, με κατασκευασμένα "δημοσιεύματα", στοχευμένες επιθέσεις, κτυπήματα κάτω από τη ζώνη κλπ. Ό,τι κάνουν τα γνωστά "χασαπόσκυλα" που καραδοκούν να τους πετάξει κάνα κομμάτι κρέας το "αφεντικό" τους. Μιλάμε για μεγάλο εκβιαστή. Για κορυφαίο αρχιλαμόγιο που την έχει δεί, τουλάχιστον, εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Αλλά θα του τα βγάλουμε τα βρώμικα σώβρακα στην απλώστρα για να μάθει ο κοσμάκης περί τίνος πρόκειται...

Νέα επίθεση Γρηγοράκου στην "παρέα του Γιώργου"...


Επανήλθε σήμερα ο Λ. Γρηγοράκος στις χθεσινές κατηγορίες για την παρέα του Παπανδρέου. Παρά την προσπάθεια της Ιπποκράτους να χαμηλώσουν οι τόνοι, εν τούτοις σήμερα το πρωί, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Mega, εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά συνεργατών του Γ. Παπανδρέου, κάνοντας...
λόγο για "ανθρώπους που ήρθαν από το πουθενά με στόχο να διαλύσουν την χώρα"! Από την σημερινή νέα επίθεση του Γρηγοράκου προκύπτει ότι το ΠΑΣΟΚ προσπάθησε να ρίξει τους τόνους αλλά δεν τράβηξε το αυτί του βουλευτή. Προφανώς τους βολεύει μια τέτοια επίθεση στους συνεργάτες του Παπανδρέου.


Την έχει...βάψει ο παλιός μας ο "Τσαρούλης"

Άσχετα από τι θα βγάλουν τελικά οι έρευνες για την περίφημη λίστα Λαγκάρντ, ένα είναι βέβαιο: Ο αλαζών (και άσχετος εκ του αποτελέσματος της ελληνικής Οικονομίας) "Τσαρούλης" των κυβερνήσεων του ΓΑΠ, την έχει-κατά το κοινώς λεγόμενο-βάψει! Ήδη όλοι του την πέφτουν και αφήνουν βαρύτατες αιχμές για ανάμειξή του μέσω συγγενικών προσώπων. Μάλιστα στο ΠΑΣΟΚ δεν θέλουν ούτε να τον ακούσουν για πήρε "όλο το κόμμα" στο λαιμό του...Άσε που το κόμμα Βενιζέλου, μαζί με τη ΔΗΜΑΡ και τη Νέα Δημοκρατία ετοιμάζονται να καταθέσουν πρόταση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής στη Βουλή...Έ ρε γέλια, ε ρε γλέντια..."Λεφτά υπάρχουν δεν μας έλεγε κι εκείνος" συνοδεύοντας στην αρλουμπολογία τον τελευταίο πολιτικό γόνο της δυναστείας Παπανδρέου, δηλαδή τον Γεώργιο Παπανδρέου τον Β΄; Άντε να δούμε που πήγαν τα λεφτά...

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

"Μπορντέλο" θέλει τα Πανεπιστήμια ο ΣΥΡΙΖΑ!

Φαντασθείτε τι έχει να γίνει έτσι και (θεός φυλάξοι) μας "κατσικωθούν" στο κεφάλι οι ΣΥΡΙΖΑίοι του Τσιπραλέξη...Επειδή έγινε έφοδος στην ΑΣΟΕΕ, στο κέντρο της Αθήνας, γνωστό στέκι διακινητών του παρεμπορίου και άλλων υλικών, κι επειδή βρέθηκε εκεί ό,τι βρέθηκε (μέχρι και ολόκληρος ραδιοφωνικός σταθμός, εκτός από τα προϊόντα "μαιμούδες", αντιασφυξιογόνες μάσκες, ρόπαλα κλπ), οι "φωταδιστές" της πλατείας Κουμουνδούρου μιλάνε για "παραβίαση" του ασύλου, για δημοκρατικά δικαιώματα και άλλα τέτοια φαιδρά.
Δηλαδή η Αστυνομία που ενήργησε με εντολή εισαγγελέα, έπρεπε να αφήσει τα διάφορα "τσογλάνια" της αριστερής κουκουλοφορίας που έχουν κάνει άντρο παρανομίας και διακίνησης τα Πανεπιστήμια, να συνεχίσει και η ΑΣΟΕΕ, να είναι-όπως το θέλει το κόμμα του Τσιπραλέξη-δηλαδή...μπουρδέλο! Γιατί αυτό θέλουν. Άλλος να @αμεί και άλλος να πληρώνει. Να κάνουν ό,τι κάνουν τα πάσης φύσεως παρλιακά, και εμείς οι φορολογούμενοι να πληρώνουμε τα ...σπασμένα. Και να καλύπτουμε τις συμμορίες του παρεμπορίου για να μη θιγούν τα...δημοκρατικά δικαιώματα!!!!

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Η σκληρή συνδικαλίστρια του ΚΚΕ που ξεφτιλίζει την ηγεσία του Περισσού!

«Αποχωρώ και παραιτούμαι και από την συνδικαλιστική παράταξη "Δημοσιογραφική Συνεργασία" στην ΕΣΗΕΑ και την ΠΟΕΣΥ και από το ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ και ΜΜΕ». Αυτό αναφέρει σε ένα λιτό σημείωμα της στο μπλογκ peiratikoreportaz, η Πόπη Χριστοδουλίδου.
Αφορμή για την παραίτηση της δημοσιογράφου αποτέλεσαν οι απολύσεις στον Ριζοσπάστη. «Δεν δικαιολογείται με τίποτα να απολύεις εργαζόμενους από τον "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ" και εσύ ο ίδιος να πηγαίνεις μετά για περιφρούρηση στα εργοστάσια ή στις επιχειρήσεις τύπου. γιατί το σκληρό αφεντικό απολύει εργαζόμενους!» αναφέρει χαρακτηριστικά η Πόπη Χριστοδουλίδου που καταλήγει:
«Σε όσους εκφράζουν την άποψη πως στα δύσκολα φαίνεται αν είμαστε δυνατοί και αντέχουμε, υπάρχει απάντηση. Ποιοι αντέξαμε κι αντέχουμε ακόμα, αποδεικνύεται στην..
πράξη. Και όχι στα λόγια!»


Κωνσταντινούπολη: Τα ελληνικά κάλαντα πλημμύρισαν τους δρόμους της Πόλης...

Τα ελληνικά κάλαντα και χαρούμενες παιδικές φωνές των μαθητών του Ζωγραφείου Λυκείου κατέκλυσαν και φέτος τους δρόμους της Πόλης, την παραμονή των Χριστουγέννων.
Είναι η τρίτη χρονιά που οι μαθητές του Ζωγραφείου, με...
επικεφαλής τον διευθυντή της σχολής Γιάννη Δεμιρτζόγλου, βγήκαν στη Μεγάλη Οδό του Πέρα, στην καρδιά της Πόλης και έψαλαν με πολύ κέφι τα κάλαντα και μοίρασαν γλυκά στους περαστικούς.
Οι μαθητές επισκέφθηκαν και τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο Φανάρι και το ελληνικό προξενείο για να καταλήξουν στο Νοσοκομείο και το Γηροκομείο του Βαλουκλή.

Η γιορτή που έστησε το Ζωγράφειο στους δρόμους της Πόλης είχε ευρεία κάλυψη από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων και το δορυφορικό κανάλι της κρατικής τηλεόρασης TRT-Turk. Στη σελίδα του μάλιστα στο Facebook η σχετική είδηση και φωτογραφία συνοδεύεται από σχόλια στα ελληνικά απόδημων Κωνσταντινουπολιτών...

in.gr

Πάτρα: Παππούς έξι εγγονιών ο υπερτυχερός του τζόκερ!

Oύτε κινητό του τηλέφωνο δεν είχαν στο πρακτορείο προ-πο όπου συμπλήρωσε το τυχερό δελτίο του τζόκερ με τα κέρδη του ενός εκατομμυρίου ευρώ ο υπερτυχερός πατρινός. Σύμφωνα όμως με το contraseolous.blogspot.gr εμφανίστηκε τελικά και πήρε τον πλούσιο χριστουγεννιάτικο μποναμά του.

Ο υπερτυχερός είναι 70 ετών πατέρας τριών παιδιών και παππούς έξι εγγονών, με καταγωγή από την Πάτρα.

Πηγή: dete.gr

Στηβ Λάλας: «Ο Σαμαράς δεν με πρόδωσε και είναι απ' τους λίγους που ενδιαφέρθηκαν για μένα!»

Το ημερολόγιο έδειχνε 25 Νοεμβρίου 2007. Ένας σύγχρονος ήρωας , ο Στηβ Λάλας, πατά το πόδι του στην Ελλάδα, μετά από μία περιπέτεια που κράτησε ουσιαστικά 30 χρόνια. Ήταν 1977, όταν ο τότε κατάσκοπος της υπηρεσίας επικοινωνιών του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ «στρατολογήθηκε» για την Ελλάδα, χωρίς να υπολογίζει ότι 16 χρόνια μετά θα βρισκόταν στην φυλακή.
Στην 16ετή αυτή μυστική δράση του, έδωσε στις ελληνικές αρχές περίπου 700 διαβαθμισμένα έγγραφα με πληροφορίες των ΗΠΑ για τις ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας, πολιτικές αναλύσεις, τηλεγραφήματα από και προς τις ΗΠΑ και διπλωματικές εκτιμήσεις για το ζήτημα της πΓΔΜ. Σήμερα όπως όλοι οι «μεγάλοι» ζει απλά, μακρυά από τα φώτα της δημοσιότητας, χωρίς να έχει μετανιώσει για τίποτα.

Η συζήτηση ξεκινά από το σήμερα και την οικονομική κρίση. «Η γυναίκα μου δουλεύει σαν καθηγήτρια. Έχουμε οικονομικές δυσκολίες. Προσπαθούμε να ζήσουμε, αλλά δεν είναι εύκολα τα πράγματα» μας λέει και το αναλύει ακόμα περισσότερο «Τα λεφτά βγαίνουν με ιδρώτα. Ο κόσμος από αυτή την κρίση πρέπει να πάρει μαθήματα. Για όλους είναι δύσκολα. Πρέπει όμως να πληρώνουμε τους φόρους. Να είμαστε σωστοί. Η Ελλάδα τώρα μας έχει ανάγκη»Για τους Γερμανούς πάντως δεν έχει να πει καλά λόγια.«Η Ελλάδα δεν είναι ούτε Πορτογαλία, ούτε Ισπανία. Η Ελλάδα έχασε τόσους ανθρώπους στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Πρέπει να κυνηγήσουμε αυτά που μας χρωστάνε. Οι Γερμανοί είναι πολύ σκληροί μαζί μας».

Η συζήτηση δεν αργεί να πάει στα εθνικά θέματα. Ο ίδιος από όταν ήρθε στην Ελλάδα, ζει στην Μακεδονία, στον νομό Καβάλας. «Τα Σκόπια λένε ψέματα. Πάνε να κλέψουνε μια ταυτότητα. Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική. Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας. Εμείς έπρεπε να ήμασταν πιο σκληροί. Ο Καραμανλής έκανε καλά με το βέτο» τονίζει ανεβάζοντας τον τόνο της φωνής του. Για τα γεωστρατηγικά παιχνίδια στην περιοχή μας λέει κάτι πολύ απλό: «Οι Έλληνες δεν πρέπει να διαιρούνται. Εκεί είναι το μυστικό. Πρέπει να δούμε την ιστορία και να μάθουμε από τα λάθη μας. Όσον αφορά τους ξένους, θέλουμε παντού φίλους. Χρειάζεται διπλωματία για να μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντα μας. Εξάλλου οι σχέσεις μεταξύ των χωρών αλλάζουν συνεχώς και εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι σε κάθε περίπτωση. Στην περιοχή μας έχουν όλοι συμφέροντα. Να το ξέρετε αυτό…» λέει με νόημα.

Πως κρίνει ο Στηβ Λάλας τους πολιτικούς σήμερα; «Μου αρέσουν οι πολιτικοί που αγαπούν την πατρίδα. Κάποιος (σ.σ.: δεν ανέφερε καν το όνομα του Πάγκαλου) είπε στα Ίμια ότι την σημαία την πήρε ο αέρας. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα».

Για τον Τσίπρα αρκείται να πει πως «Έπρεπε να μπει στην κυβέρνηση. Αφού τον ήθελε ο κόσμος και τον ψήφισε γιατί δεν μπήκε να βοηθήσει;» και φέρνει ένα απλό παράδειγμα «Είναι σαν ένα σπίτι. Βάζεις μισά-μισά λεφτά και το φτιάχνεις. Αλλιώς δεν θα φτιάξεις τίποτα. Αυτό που θέλω εγώ είναι ενότητα…»

Αποκάλυψη-βόμβα

«Με έγγραφα δικά μου για τα Σκόπια πήγε στην Ευρώπη το 1992 o Σαμαράς ως υπουργός Εξωτερικών. Εκμεταλλεύτηκε τα έγγραφα που είχα δώσει τότε στην ΕΥΠ με άψογο τρόπο. Ήταν πολύ σοβαρά αυτά που έλεγαν και έκανε σωστή δουλειά. Ήξερε για μένα και ήξερα για αυτόν. Εγώ τότε υπηρετούσα στην Αμερικάνικη πρεσβεία». Παράλληλα δίνει μια άλλη -εντελώς άγνωστη- διάσταση, ακόμα πιο αποκαλυπτική στα όσα έγιναν εκείνη την εποχή «Ο Σαμαράς είναι παλληκάρι. Με προστάτεψε και με κάλυψε το 1992. Δεν έδωσε το όνομα μου. Το τι έγινε στην κυβέρνηση τότε δεν το ξέρω. Αργότερα όταν ήμουν φυλακή, ενδιαφέρθηκε, με στήριξε όσο γινόταν καθώς δεν ήμουν Έλληνας πολίτης. Ο Σαμαράς έδειξε ενδιαφέρον για την οικογένεια μου, που ήταν πολύ σημαντικό για μένα»

4000 μέρες φυλακή

Έμεινε συνολικά στην φυλακή 13 χρόνια και 4 ημέρες. Λίγοι ενδιαφέρθηκαν για αυτόν, μας αποκαλύπτει, τα δύσκολα αυτά χρόνια. Μέσα στα ονόματα που μας ανέφερε ήταν αυτά του Μητσοτάκη, της Ντόρας Μπακογιάννη, του Π. Μολυβιάτη και του Γιώργου Καρατζαφέρη, ενώ λέει πως και η κυβέρνηση Καραμανλή ενδιαφέρθηκε με τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Αναστάση Παπαληγούρα, ενώ τονίζει πως και ο Δήμαρχος Χρυσούπολης Σ.Μηχαηλίδης και ο πρώην Νομάρχης Καβάλας Θ.Καλλιοντζής ενδιαφέρθηκαν για αυτόν. Αντίθετα λέει πως δεν τον κάλσε ποτέ ο Κάρολος Παπου΄λιας. «Δεν πιστεύω ότι με προδώσανε. Δεν θέλω να το πιστέψω. Απλά χειρίστηκαν το θέμα με βλακεία. Αν κάποιος πολιτικός το έκανε από κακία, θα το βρει από τον Θεό, όχι από μένα…» Παράλληλα σχολιάζει και την Χρυσή Αυγή: «με είχαν υποδεχτεί κάποια παιδιά όταν ήρθα από το αεροδρόμιο το 2007. Μου έδωσαν ένα στεφάνι και το εκτίμησα. Η Χρυσή Αυγή είναι πατριώτες.Σε κάτι περιπτώσεις σαν τον Άγιο Παντελεήμονα δεν μπορεί να μην αντιδρά κανείς».Ταυτόχρονα τονίζει πως τόσο η ΕΛ.ΑΣ όσο και ο Ελληνικός Στρατός, ενδιαφέρθηκαν ουκ ολίγες φορές για την προσφορά του στην πατρίδα...

"Δεν έχω μετανιώσει για τίποτα"

Μας λέει πως είχε προτάσεις από κόμματα για να πολιτευτεί , αλλά δεν το σκέφτηκε καν. «Προτάσεις είχα από 2-3 κόμματα αλλά εγώ δεν είμαι πολιτικός, είμαι στρατιώτης. Μπορώ να βοηθήσω την πατρίδα από άλλους κλάδους. Σε στρατιωτικά θέματα. Εξάλλου τώρα ζω με την οικογένεια μου. Έχω ένα παιδί που είναι άρρωστο που τώρα αρχίζει να με μαθαίνει»
Κάπου εκεί κλείνει η συζήτηση. Το τελευταίο που τονίζει είναι πως «Δεν έχω μετανιώσει για τίποτα. Το ίδιο θα ξανάκανα. Αν είσαι Έλληνας, αυτό πρέπει να κάνεις για την πατρίδα...»

Του Σταύρου Παπαντωνίου, εφημερίδα "Παραπολιτικά"


Και αυτοί τα "φάγανε": Πέντε δις την τελευταία 10ετία για τις "μαϊμού" συντάξεις

Γύρω στα 5 δις ευρώ κόστισαν οι ''μαιμού ''συντάξεις στους προϋπολογισμούς της τελευταίας δεκαετίας.
Το υπουργείο μελετά ένα σχέδιο, όπου κάθε...
δημογραφική μεταβολή και αλλαγή της οικογενειακής κατάστασης ενός πολίτη θα καταγράφεται και θα μεταφέρεται απευθείας στο υπουργείο Εργασίας, το οποίο με τη σειρά του θα ενημερώνει τους καταλόγους για την απονομή των συντάξεων.

Συναυλία της Βυζαντινής και της Αρχιεπισκοπικής Χορωδίας Νέων στο Carnegie Hall...

www.greeknewsonline.com
Νέα Υόρκη.
Μια βραδιά μουσικής πανδαισίας με ήχους των Χριστουγέννων χάρισαν στο πολυάριθμο κοινό τους η Βυζαντινή Χορωδία και η Χορωδία Νέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής στη δεύτερη κοινή τους εμφάνιση, την ...
προπερασμένη Κυριακή, στη σκηνή του Κάρνεγκι Χολ (Judy & Arthur Zankel Hall) στη Νέα Υόρκη.

Μέσα από τους εκκλησιαστικούς ύμνους που ερμήνευσαν, τα παραδοσιακά Κάλαντα και τα κλασσικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια, οι καλλίφωνοι ιεροψάλτες και οι μικροί χορωδοί με τις αγγελικές τους φωνές, μετέφεραν με τρόπο μοναδικό το χαρμόσυνο μήνυμα της Γέννησης του Χριστού.

Τα έσοδα της συναυλίας που είχε ως τίτλο «Δόξα εν Υψίστοις» θα ενισχύσουν τις εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του ερειπωμένου ναού των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στη Συγή της Προποντίδας, ανάμεσα στα Μουδανιά και την Τρίγλια, που μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο, μετά από σχεδόν έναν αιώνα, πέρασε και πάλι, χάρη στις ενέργειες του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, στη δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό βυζαντινό ναό στη Μητρόπολη Προύσας, που ανοικοδομήθηκε κατά τον 8ο αιώνα από τον αυτοκράτορα Κωνσταντίνο ΣΤ΄ προς τιμήν των αρχαγγέλων Γαβριήλ και Μιχαήλ, οι οποίοι έσωσαν, σύμφωνα με την παράδοση, τους κατοίκους των Μουδανιών από μια καταστροφική καταιγίδα.

Ήδη έχει ξεκινήσει μια σημαντική προσπάθεια από τον Μητροπολίτη Προύσης κ. Ελπιδοφόρο, στην επαρχία του οποίου βρίσκεται ο ιστορικός ναός, ώστε σύντομα να αποκατασταθεί και να επαναλειτουργήσει κανονικά.

«Με την παρουσία σας απόψε εδώ συμβάλλετε αποφασιστικά για την υλοποίηση του ιερού αυτού σκοπού», τόνισε στο καλωσόρισμά του ο Αρχιδιάκονος Παντελεήμων Παπαδόπουλος, διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και ευχαρίστησε όλους τους υποστηρικτές της προσπάθειας αυτής.

Ευγνωμοσύνη εξέφρασε προς τον Αρχιεπίσκοπο κ. Δημήτριο, όραμα του οποίου αποτέλεσε η δημιουργία τόσο της Νεανικής όσο και της Βυζαντινής Χορωδίας, αλλά και της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής, ενώ ιδιαίτερες ευχαριστίες εξέφρασε προς τον κ. Πανίκο Παπανικολάου, τον πρόεδρο και «ψυχή», όπως είπε, της Αρχιεπισκοπικής Χορωδίας Νέων, καθώς και προς το ζεύγος Δημητρίου και Γεωργίας Καλοειδή, μεγάλων ευεργετών και των δύο Χορωδιών και βασικών χορηγών της χριστουγεννιάτικης συναυλίας. Δεν παρέλειψε, τέλος, να υπογραμμίσει και την προσφορά του καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής Δρ.Γραμμένου Καράνου ο οποίος επιμελήθηκε των σημειώσεων του προγράμματος.

«Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος έχει τη μεγάλη επιθυμία να επαναλειτουργήσει ο παλαιός ναός της Προύσας. Η αποψινή μας συναυλία είναι αφιερωμένη σ’ αυτό το σκοπό. Εμείς, η Βυζαντινή και η Παιδική Χορωδία, δωρίζουμε όλα τα έσοδα της αποψινής συναυλίας γι’ αυτήν την προσπάθεια του Παναγιωτάτου», είπε ο μικρός Μανώλης Λαμπράκης, χαιρετίζοντας, εκ μέρους και των δύο χορωδιών, τους παρισταμένους. Μιλώντας σε άπταιστα ελληνικά, αλλά και στα αγγλικά, τόνισε ότι «η βυζαντινή μουσική συνδυάζει την Τέχνη, την Ελληνική Γλώσσα, την αγαλλίαση της ψυχής και την ανάταση του πνεύματος» και εξέφρασε τις ευχές του για τα Χριστούγεννα που πλησιάζουν και τη νέα χρονιά.

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας, τα μέλη της Βυζαντινής Χορωδίας, λειτουργοί οι πιο πολλοί του ιερού αναλογίου, και ανάμεσά τους αρκετοί σπουδαστές της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού στη Βοστώνη, απέδωσαν υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτη και μουσικοδιδασκάλου, κ.Δημητρίου Κεχαγιά, ύμνους των Χριστουγέννων, γεμίζοντας με αγαλλίαση τις καρδιές των ακροατών.

Στη συνέχεια, τα παιδιά της Χορωδίας Νέων, υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Μαρίας Κολέβα, έφεραν το χαρμόσυνο μήνυμα της Θείας Γέννησης μέσα από παραδοσιακά Κάλαντα και αγαπημένα χριστουγεννιάτικα ακούσματα. Ξεκίνησαν δε το πρόγραμμά τους με την μπαλάντα «Προσευχή των Παιδιών» που έγραψε ο Kurt Bestor για τα παιδιά της Γιουγκοσλαβίας, την οποία αφιέρωσαν στους μαθητές –θύματα του μακελειού στο Sandy Hook Elementary School στο Νιουτάουν του Κοννέκτικατ.

Τα θερμά χειροκροτήματα του κοινού έλαβαν και οι σολίστ Φλώρα Κύρου, Γεωργία Λίναρη, Ελευθερία Παπαδοπούλου, Μάγκυ Παπαγιάννη και Ντίβνα Σκεπάνοβιτς που εντυπωσίασαν με τις φωνητικές τους δυνατότητες.

Τη Χορωδία συνόδευσε ο πιανίστας Κωνσταντίνος Βαλλιανάτος.

Για την ωραιότατη μουσική εικόνα που παρουσίασαν τόσο η Αρχιεπισκοπική Χορωδία Νέων – που συμπληρώνει φέτος 11 χρόνια λειτουργίας- όσο και η Βυζαντινή Χορωδία που ξεκίνησε στο πλαίσιο της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής πριν από περίπου τρία χρόνια, συνεχάρη τα τα μέλη και τους συντελεστές των δύο χορωδιών ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος.

Οι Επίσκοποι Ζήλων κ. Σεβαστιανός και Μελόης κ. Φιλόθεος, οι διπλωματικές αρχές Ελλάδος και Κύπρου στη Νέα Υόρκη, ο αντιπρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου, κ. Μάικλ Τζαχάρης και η σύζυγός του Μαίρη, ιερείς, Αρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στελέχη της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής, που ήταν από τους βασικούς χορηγούς της εκδήλωσης και λάτρεις της βυζαντινής μουσικής ήταν μεταξύ των παρισταμένων...
- Φωτογραφίες: Δημήτρης Πανάγος

Ολγα Κεφαλογιάννη καρφώνει Καραχάλιο για την πρόσληψη του απατεώνα συμβούλου

Άσχημα τα πράγματα για τον Καραχάλιο μετά την ξεκάθαρη αναφορά του ονομάτός του στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η Ο. Κεφαλογιάννη, εμπλέκοντάς...
τον ευθέως για αξιόποινες πράξεις του συνεργάτη και συμβούλου του. Θα μπορούσε να είχε αποφύγει το όνομα του Καραχάλιου. Το ανέφερε όμως αφενός για να τον καρφώσει για όλα τα αίσχη που έκανε κατά την περίοδο που ήταν Γενικός Γραμματέας και αφετέρου για να καταδείξει ότι δεν τον επέλεξε η ίδια, αλλά ο Καραχάλιος προσέλαβε τον ειδικό σύμβουλό του που αποδείχθηκε όχι απλά απατεώνας, αλλά κανονικός μαφιόζος με τον τρόπο που πήγε να υπεξαιρέσει χρήματα από τον ΕΟΤ...


Αισιόδοξη για την Ευρωζώνη το 2013 η Λαγκάρντ

Την αισιοδοξία της ότι το 2013 θα υπάρχουν θετικές οικονομικές εξελίξεις στην Ευρωζώνη, εκφράζει η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξή της στην γερμανική εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit. «Προϋπόθεση για την "στροφή" είναι να εφαρμόσει η Ευρώπη τα κατάλληλα πολιτικά μέτρα. Οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους», επισημαίνει η κα Λαγκάρντ, ωστόσο προειδοποιεί για τις αρνητικές συνέπειες που θα είχαν ενδεχόμενα φιλόδοξα μέτρα λιτότητας στη Γερμανία.
«Η γερμανική κυβέρνηση μπορεί να ακολουθήσει βραδύτερους ρυθμούς σε σχέση με άλλες χώρες στην εκτέλεση του σταθεροποιητικού της προγράμματος», δηλώνει και διευκρινίζει ότι με τον τρόπο αυτόν θα αντιμετωπισθούν τα αντιαναπτυξιακά φαινόμενα που προκύπτουν από τα μέτρα λιτότητας στις χώρες της κρίσης. Δείχνει πάντως, κατανόηση για τις θέσεις της γερμανικής κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι στο βάθος είναι μια έξυπνη αφετηρία το να πει κανείς «σε βοηθάω, εάν κι εσύ κάνεις αυτό που σου αναλογεί». Παροχή έναντι αντιπαροχής. Αυτό έχει νόημα», επισημαίνει και υπερασπίζεται "με έμφαση", όπως λέει, το πρόγραμμα της ΕΚΤ για αγορά κρατικών ομολόγων. «Οι συμβουλές μας είναι το αποτέλεσμα μιας εμπειρίας δεκάδων χρόνων, με κρίσεις σε όλο τον κόσμο. Σε αυτό τον θεσμό, έχει μαζευτεί πολλή γνώση», τονίζει η κα Λαγκάρντ.
Η κα Λαγκάρντ μιλά ακόμη και για τη διαμάχη της με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών σχετικά με το ελληνικό«κούρεμα», αναφέροντας πως αυτό το θέμα δεν επηρέασε την προσωπική της σχέση με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Είναι ένας φίλος. Δεν συμφωνούμε επί της ουσίας σε όλα τα σημεία, αλλά τον σέβομαι πολύ», δηλώνει και υπογραμμίζει ότι ακόμη και στις υψηλές θέσεις είναι δυνατό να υπάρχουν φιλίες. «Όταν κάθεσαι μαζί στις Βρυξέλλες είτε οπουδήποτε αλλού, σε αυτές τις χρονοβόρες συζητήσεις για την κρίση, τότε γνωρίζεις τους ανθρώπους παρά πολύ καλά. Μπορείς πολύ γρήγορα να πεις ποιον συμπαθείς και ποιον όχι», αναφέρει χαρακτηριστικά, η επικεφαλής του ΔΝΤ.

Άσκηση του ρωσικού στόλου στο Αιγαίο παραμονές Πρωτοχρονιάς

Στην μεγαλύτερη άσκηση που έγινε ποτέ στην περιοχή, αναμένεται να προχωρήσει σύμφωνα με το RIA Novosti ο Ρωσικός Στόλος στο Αιγαίο τις παραμονές της πρωτοχρονιάς.

Τα ρωσικά πολεμικά πλοία κατευθύνονται προς την Συρία και δεν αποκλείεται πέρα από την ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο να επιλέγουν σαν πεδίο άσκησης το Αιγαίο για να στείλουν και εκείνοι τα δικά τους μηνύματα στους άμεσα ...«ενδιαφερόμενους» σε Δύση και Ανατολή.

newsbomb.gr


Αλλαγή από αύριο στο σκηνικό του καιρού

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από αύριο Πέμπτη, αφού η καλοκαιρία των Χριστουγέννων θα συνεχιστεί και σήμερα, με ηλιοφάνεια και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, αλλά ο υδράργυρος θα υποχωρήσει από αύριο, με αποτέλεσμα...
τις επόμενες ημέρες, και ιδιαίτερα το Σαββατοκύριακο, να έχουμε συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει για την Τετάρτη γενικά αίθριο καιρό, αλλά βαθμιαία από τα δυτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι - νοτιοδυτικοί, βαθμιαία μέχρι 6 μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ η θερμοκρασία παραμένει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Στην Αττική, ο καιρός θα είναι αρχικά γενικά αίθριος, ενώ βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και βαθμιαία νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη, θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις και η ορατότητα θα είναι περιορισμένη τη νύχτα και το πρωί. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς. Την Πέμπτη, στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βορειοδυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές θα αναπτυχθούν νεφώσεις που στη Θράκη, το ανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι - νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Σε πτώση η θερμοκρασία. Την Παρασκευή, στα δυτικά, το ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη θα υπάρχουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χωρά λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Στα δυτικά οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί - νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, στρεφόμενοι τη νύχτα σε νοτίους - νοτιοανατολικούς με την ιδία ένταση. Στα ανατολικά οι άνεμοι θα είναι δυτικοί - νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι το βραδύ στο βόρειο Αιγαίο σε βορειοανατολικούς τοπικά μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα έχει αξιόλογη μεταβολή. Το Σάββατο, θα επικρατήσουν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια. Προβλέπονται χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι ανατολικοί - νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά, οι άνεμοι αρχικά θα είναι από νότιες διευθύνεις 4 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει κυρίως στα ανατολικά. Την Κυριακή και τη Δευτέρα, στα ανατολικά και νότια θα επικρατήσουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα νότια. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Προβλέπονται χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις θα πνέουν 5 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά και νότια πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τη Δευτέρα. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση...


Τώρα "φταίνε" οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του ΠΑΣΟΚ

''Υποκινούμενους για να δημιουργηθούν εντυπώσεις'' χαρακτηρίζουν από το ΠΑΣΟΚ τους εργαζόμενους στα γραφεία του κινήματος, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι δεν έχουν πάρει το δώρο των Χριστουγέννων...

Αυτό αναφέρουν πηγές προσκείμενες στον Ευάγγελο Βενιζέλο, τονίζοντας μάλιστα ότι οι εργαζόμενοι έλαβαν 750 ευρώ στους λογαριασμούς τους και όπως ενημερώθηκαν από τον Νίκο Σαλαγιάννη, θα λάβουν και άλλα 250 έως το τέλος του χρόνου.

Τι λέτε βρε παιδιά...Με τόσααα λεφτά οι εργαζόμενοι σας έγιναν...πλούσιοι. Δεν θα έχουν οι άνθρωποι που να τα...βάλουν. Έχουν άδικο που κατηγορούν την πράσινη κομματική ηγεσία ότι "λεφτά υπήρχαν", αλλά πήγαν σε...βίλες και χλιδή;


Ο «Ριζοσπάστης» απολύει δημοσιογράφους και ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ περί άλλων τυρβάζει!

O ΣΥΡΙΖΑίος πρόεδρος των Ελλήνων δημοσιογράφων, ο σύντροφος Γιώργος Σαββίδης, βλέπει την ανατροπή του καπιταλισμού και τη σοσιαλιστική προτροπή της Ελλάδος, κάτι σαν τα χριστουγεννιάτικα παραμύθια, τα οποία, επάνω σε κάποιο έλκυθρο, θα έλθουν να χτυπήσουν την πόρτα ημών των καταπιεσμένων. Και μέσω ειρηνικών ανατροπών, εννοείται με όχημα το κόμμα «του», το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και τον Αρχηγό Τσίπρα, «να δούμε κάποτε να κλείνει ο κύκλος του καπιταλισμού…»(τα τρία αποσιωπητικά δικά του).

Ο συνάδελφος και σύντροφος Γιώργος Σαββίδης, διεκδικεί πολλούς λόγους, προκειμένου να υποστηρίζει και να διεκδικεί, ως πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών, αυτόν τον ευγενή και απελευθερωτικό στόχο, όπως έχει αποδείξει και η μέχρι σήμερον πορεία των εκπεσόντων καθεστώτων του ανύπαρκτου υπαρκτού σοσιαλισμού:

Εργάσθηκε, επί σειρά ετών, εις την Αριστερή «ΑΥΓΗ», από όπου μεταπήδησε εις την αντιδραστική «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», ως υψηλόβαθμο στέλεχος. Συνεπώς από την αίγλη των αριστερών ιδεών, μεταπήδησε εις τον καπιταλιστικό παράδεισο και τα δεινά που αυτός συσσωρεύει εις τους λαούς. Συνεπώς έχει ιδίαν αντίληψιν της ταξικής πάλης, άρα και ότι «ολοένα και περισσότεροι συναντιόμαστε στους μεγάλους σχεδιασμούς των αναγκαίων και αναπόφευκτων ειρηνικών ανατροπών».
Το οφείλει, ως συνδικαλιστής ηγέτης, μετωπικής οργάνωσης εργαζομένων του πνεύματος, όπως οι δημοσιογράφοι, των οποίων τυγχάνει, ελέω συγκυριακών μειοψηφιών, πρόεδρος του δευτεροβάθμιου Σωματείου, να καθοδηγήσει το δικό τους αγώνα, «παρά την κίτρινη και φαιά προπαγάνδα των κάθε είδους βολεμένων προθυμογράφων, με στημένο χορό παραπληροφόρησης, δημοσκοπήσεων και σαχλών σχολιασμών». Ποιοί είναι οι προθυμογράφοι; Μα ποιοί άλλοι από τους δημοσιογράφους-συναδέλφους του, οι οποίοι δεν είναι αρεστοί εις το Σαββίδη και το κόμμα του-υπέρτατο εντολέα, τους οποίους επιδιώκει να στιγματίσει, με ύπουλο τρόπο και κτυπήματα κάτω από τη μέση!
Είναι γεγονός, πάντως, ότι ο Σαββίδης θα πρέπει να ζήσει υπεραιωνόβιο βίο, ώστε να δει, έστω και κατ’ ελάχιστον, να γίνεται πράξη, ότι «συνεχώς στις μέρες μας επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις του Κάρολου Μαρξ, γιά το τέλος του καπιταλισμού»(…).

Επειδή, μέρες που είναι, δεν χρειάζονται και πολλά λόγια, επιθυμώ να πω εις τον πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ τα εξής, συντόμως και απλώς:

-ΠΡΩΤΟΝ, ως πρώτος Έλλην δημοσιογράφος, υπό τη θεσμική του ιδιότητα, οφείλει να γνωρίζει ότι τα κύρια ξένα ονόματα δεν μεταφράζονται εις την καθ’ ημάς γλώσσα, όπως προϋποθέτει επαρκής γνώση της, πράγμα προδήλως απαραίτητο γιά πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ, ο οποίος πρέπει να διδάσκει και γλώσσα εις τους δημοσιογράφους-συναδέλφους του. Εξ αυτού προκύπτει ότι το μικρό όνομα Καρλ, δεν μεταφράζεται σε «Κάρολος», γιά να μην πω ότι ένα μικρό λάθος, με την απάλειψη του πρώτου «όμικρον», θα μπορούσε να οδηγήσει σε…Κάρλος Μαρξ. Αυτό λέγεται σεβασμός προς το συν-θεμελιωτή της μαρξιστικής ιδεολογίας;

-ΔΕΥΤΕΡΟΝ, ότι δεν του προσφέρει τίποτε ο φαιδρός διαχωρισμός δημοσιογράφων-προθυμογράφων, τον οποίον αρέσκεται να επαναλαμβάνει συχνάκις. Ουδείς τον έχει εξουσιοδοτήσει προς τούτο και κατά συνέπεια ουδόλως νομιμοποιείται («απονομιμοποιείται» κατά τη διατύπωση πολλών αγράμματων ΣΥΡΙΖΑίων) να τον διατυπώνει, ει μη μόνον έάν το πράττει κατ’ εντολήν, λειτουργών ως «κομματικό πλυντήριο» ανεπιθυμήτων της «κυβέρνησης της Αριστεράς» εις τα ΜΜΕ.

-ΤΡΙΤΟΝ, εάν ήθελε να συνδυάσει την επικαιρότητα του σοσιαλισμού με το χριστουγεννιάτικο πνεύμα των ημερών, όφειλε, εκ λόγων στοιχειώδους αυτοσεβασμού και γνώσεως της πραγματικότητος εις το χώρο των ΜΜΕ, να σταθεί κυρίως εις το γεγονός ότι η «καπιταλιστική κρίση» παρουσιάζεται ως σωσσίβιο γιά μαζικές απολύσεις εις το «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ», όργανο της ΚΕ του ΚΚΕ, περίπου 40 δημοσιογράφοι, με εύκολες αιτιολογίες της μορφής ότι οι συνάδελφοι «δεν ήσαν επαρκείς» ή «δεν ήσαν απαραίτητοι» και από τις οποίες οι πρώτες τρεις ήσαν ήδη το δώρο της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας, κομμουνιστικών, κατά τα λοιπά, οραμάτων. Οι τρεις συνάδελφοι, σημειωθείτω, εργάζοντο εις το «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ», ακόμη και πάνω από 20 έτη (π.χ. Δημ. Μηλάκας- διπλωματικό ρεπορτάζ) και μόλις τώρα υπέπεσαν σε αυτά τα κριτήρια…Αν η σιωπή του Σαββίδη (βεβαίως και του ετέρου επίλεκτου ΣΥΡΙΖΑίου, του προέδρου της ΕΣΗΕΑ Δημ. Τρίμη) συνεχισθεί, τότε είναι βέβαιο ότι ποιούνται την νήσσαν, ως αντάλλαγμα της ψήφου που τους παρέχουν οι εκπρόσωποι των προσκείμενων εις το ΚΚΕ παρατάξεων, προκειμένου να διατηρήσουν τις συνδικαλιστικές τους καρέκλες. Δεν ντρέπονται; Πώς θα κοιτάξουν οι Σαββίδης και Τρίμης τους συναδέλφους τους;

Το «πόνημα Σαββίδη» είναι ένα προκλητικό άρθρο. Αναλογίζεται κανείς με πόση ευκολία έγραψε όσα περιλαμβάνονται σε αυτό και πώς η λογοκρισία της «ΑΥΓΗΣ» συναίνεσε εις τη δημοσίευσή του, τελικώς σε μία μαύρη σελίδα με την υπογραφή του προέδρου της ΠΟΕΣΥ.

ΣΕΡΑΦΕΙΜ. Χ. ΜΗΧΙΩΤΗΣ
Δημοσιογράφος-Τακτικό μέλος ΕΣΗΕΑ

Ευρεία διϋπουργική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου

Ευρεία διυπουργική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή και των γενικών γραμματέων των εμπλεκόμενων υπουργείων, συγκαλεί την Πέμπτη ο πρωθυπουργός, με σκοπό να τεθούν οι κυβερνητικές προτεραιότητες ενόψει του Eurogroup του Ιανουαρίου αλλά και της επικείμενης συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ.

Ο Αντώνης Σαμαράς -επιδιώκοντας να αποτραπεί η εμφάνιση κάθε σημαδιού «χαλάρωσης» εξαιτίας της ενδεχόμενης διάθεσης ραστώνης που προκαλούν οι γιορτές, δεδομένου ότι υφίστανται εξαιρετικά πιεστικά χρονοδιαγράμματα- με την αυριανή διευρευμένη διυπουργική σύσκεψη επιχειρεί να δώσει το στίγμα των επόμενων κινήσεων, το οποίο προσδιορίζεται από το πρόγραμμα δράσεων και προαπαιτούμενων που οφείλει να υλοποιήσει η κυβέρνηση στο αν μη τι άλλο πυκνό πρώτο τρίμηνο του 2012, χρονικό διάστημα αναμενόμενης διαδοχικής εκταμίευσης των τριών εναπομεινασών δόσεων.

Η ανάγκη αποφυγής νέων μέτρων αλλά και η αναπτυξιακή εκκίνηση, που θα σημάνει και τη σταδιακή υποχώρηση της ανεργίας, αποτελούν τους δύο βασικούς άξονες προτεραιότητας.

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση έχει χρονικό περιθώριο έως τα μέσα Ιανουαρίου για να λήξει τις εκκρεμότητες που αφορούν στην εκταμίευση της επόμενης δόσης, ύψους 9,2 δισ. ευρώ. Από αυτά, τα 7,2 δισ. είναι δρομολογημένα για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, ενώ τα υπόλοιπα 2 δισ. ευρώ για τις ανάγκες του προϋπολογισμού.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ψήφιση του φορολογικού, η ρύθμιση για τις αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ και η αποκατάσταση της ρευστότητας στην αγορά, δια της γοργής και αποτελεσματικής εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου και των επιστροφών φόρου, συνιστούν το τρίπτυχο των άμεσων ενεργειών του κυβερνητικού σχήματος.

Ασφαλώς, παράλληλα με τα ανωτέρω, η πάταξη της φοροδιαφυγής, διαδικασία για την οποία είναι ενεργοποιημένη και η Task Force του Χόρστ Ράιχενμπαχ, θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ βασική επιλογή της κυβέρνησης.

Πάντως, σε ό,τι αφορά την εκταμίευση των 2,8 δισ. ευρώ του Φεβρουαρίου, προϋπόθεση θεωρείται η θέσπιση «οροφής» στις δαπάνες κάθε κυβερνητικού υπο-τομέα, ενώ για τα επόμενα 2,8 δισ. ευρώ του Μαρτίου, η κυβέρνηση οφείλει να έχει ολοκληρώσει το σχεδιασμό για το προσωπικό των υπουργείων, να έχει καθορίσει τις πλεονάζουσες θέσεις, αλλά και να ορίσει τριμηνιαίους στόχους υποχρεωτικών εξόδων δημοσίων υπαλλήλων έως το τέλος του 2014.

ΠΗΓΗ: Newpost.gr

Εξηγήσεις για τις "λαμογιές" του φίλου στον ΕΟΤ καλείται να δώσει ο Καραχάλιος

Απαντήσεις στις αρμόδιες αρχές για το σκάνδαλο υπεξαίρεσης που ξέσπασε στον ΕΟΤ καλείται να δώσει ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Νίκος Καραχάλιος.

Ο κ. Καραχάλιος ο οποίος ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή για το θέμα, υποστηρίζει ότι...
η υπογραφή του έχει πλαστογραφηθεί, κάτι το οποίο επιβεβαιώνουν και πηγές της Αστυνομίας, ενώ με δηλώσεις του το πρωί στον “Real Fm” εμφανίστηκε έτοιμος να δώσει στη δημοσιότητά και τους τραπεζικούς λογαριασμούς του, αν χρειαστεί.

Όλως τυχαίως ο Νίκος Καραχάλιος αντικαταστάθηκε στο αξίωμα του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ από τον Πάνο Λειβαδά, μόλις μια μέρα πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο με τον κολλητό του σύμβουλο που εισέπραττε λεφτά του οργανισμού για δήθεν χρέη του προς ξενοδόχους ή επιχειρήσεις μαϊμού. Μέχρι τότε απολάμβανε της πλήρους εμπιστοσύνης της Όλγας στης οποίας το γραφείο ήταν πρώτο βιολί από την ώρα που η Όλγα αποφάσισε να κατέβει στην Α' Αθήνας...

Πληροφορίες για τους φόρους και στα κινητά

Μέσω των κινητών τηλεφώνων θα μπορούν να πληροφορηθούν οι ιδιοκτήτες ΙΧ τον κωδικό πληρωμής για τα νέα τέλη κυκλοφορίας. Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) του Υπουργείου Οικονομικών ανακοίνωσε...
τη σταδιακή διάθεση των υπηρεσιών της μέσω κινητών συσκευών (smartphones και tablets) ξεκινώντας από την «Ανάκτηση κωδικού πληρωμής για τα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων έτους 2013».

Η υπηρεσία προσφέρει τη δυνατότητα για εύχρηστη και ορθή ενημέρωση για το ύψος και τον κωδικό πληρωμής των τελών κυκλοφορίας, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εξόφλησή τους μέσω όλων των διαθέσιμων τραπεζικών και μη καναλιών.

Στην εφαρμογή για έξυπνες συσκευές αρκεί η εισαγωγή του ΑΦΜ, του αριθμού κυκλοφορίας και του τύπου του οχήματος ενός φυσικού προσώπου για να εμφανισθεί η σχετική πληροφόρηση.

Η εφαρμογή της Γ.Γ.Π.Σ. είναι διαθέσιμη για συσκευές με λειτουργικό σύστημα Android. Σύντομα θα είναι διαθέσιμη και για συσκευές με εναλλακτικό λειτουργικό σύστημα (iOS, WindowsPhone, BlackBerry κ.α.) και θα μπορούν να την αναζητήσουν οι φορολογούμενοι ως «GSIS».

Στην Αθήνα ο Φρανσουά Ολάντ το Φεβρουάριο

Στην Αθήνα αναμένεται να βρεθεί ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ μεταξύ 18 με 20 Φεβρουαρίου, πραγματοποιώντας επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή που επικαλείται πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Φρανσουά Ολάντ θα ανταποδώσει την επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς στο Παρίσι.

Στο "δόκανο" πέντε ομογενείς για ληστείες πεζών στη Θεσσαλονίκη

Στο δόκανο της αστυνομίας έπεσαν πέντε νεαροί ομογενείς χθες το πρωί οι οποίοι λήστεψαν με τη χρήση σωματικής βίας δύο άνδρες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Μετά τη ληστεία τα θύματα ενημέρωσαν τηλεφωνικά το Κέντρο της Άμεσης Δράσης, με αποτέλεσμα οι δράστες να εντοπιστούν και να συλληφθούν. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ εξετάζεται τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παράνομες πράξεις.

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Το "Ράδιο Αρβύλα"-καφρίλα του ΑΝΤΕΝΝΑ!

Μιλάμε για πολύ μ@@άκες! Και αυτοί που κάνουν τους καραγκιόζηδες με τα κρυόκωλα σχόλια και εκείνος που τους έβαλε να κάνουν τις ντουντούκες του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή ο πολλαπλώς ευεργετηθείς ΑΠΟ ΟΛΕΣ τις κυβερνήσεις Κυριακού! Οι απίστευτοι αυτοί τύποι, με τον μανδύα της σάτιρας-αντί να ασχοληθούν με τη μάνα τους και τον πατέρα τους και όλο τους το σόϊ-έκαναν αστειάκια με την πίστη εκατομμυρίων Ελλήνων κοροϊδεύοντας τη Θεία Γέννηση, τη Φάτνη, την Παναγιά και το Χριστό...Και δεν περιορίσθηκαν εκεί. Μαζί με μιά δασκάλα του 5ου δημοτικού σχολείου Χολαργού, μαγνητοσκόπησαν κάποια "κάλαντα-παρωδία" μετατρέποντας την τάξη σε "στούντιο" και τους ανήλικους μαθητές σε κομπάρσους!...Ο δε κορυφαίος της εκπομπής, ονόματι Κανάκης, συνεχάρη και την εκπαιδευτικό που παραβίασε κάθε κανόνα δεοντολογίας και εκπαιδευτικής ηθικής. Αλλά η εκπομπή της καφρίλας δεν τελείωσε εκεί. Ή μάλλον τελείωσε, όταν έκαναν...αστείο με τον τίτλο του χριστουγεννιάτικου παραμυθιού "Το κοριτσάκι με τα σπίρτα", του Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν.

Για να δούμε τι θα κάνει το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο και τι θα κάνει και ο κ. Υπουργός της Παιδείας για τα ανήλικα αγόρια και κορίτσια που χρησιμοποιήθηκαν από το "ράδιο καφρίλα" του Κυριακού!!!

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΜΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ...

ΑΠΟ ΤΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΙΤΟΥ
Επί 3 ημέρες επισημαίνουμε στο Fimotro ότι στα χέρια της Δικαιοσύνης βρίσκονται στοιχεία που επιβεβαιώνουν την συμμετοχή της υπεύθυνης επικοινωνίας στον Όμιλο Κυριακίδη, Α. Σιδηροκαστρίτου που βρέθηκαν στο σπίτι του Λ. Λαυρεντιάδη. Πρόκειται...
για διαφημίσεις και χρηματοδοτήσεις σε ΜΜΕ και δημοσιογράφους. Εάν συμπεριληφθούν συμπληρωματικά στη δικογραφία θα βγουν στη δημοσιότητα μόλις την παραλάβουν οι δικηγόροι. Θα κλάψουν μανούλες...



"Ξηλώνονται" 165 στελέχη δημόσιων οικονομικών υπηρεσιών

Σε αθρόες αλλαγές και μετακινήσεις στους επικεφαλής των εφοριών και των ελεγκτικών μηχανισμών προχωρά η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Συνολικά, "ξηλώνονται" 165 στελέχη οικονομικών υπηρεσιών (διευθυντές, υποδιευθυντές και τμηματάρχες), εφοριών και ελεγκτικών κέντρων ΣΔΟΕ.

Από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών λέγεται ότι τα συγκεκριμένα στελέχη είχαν υπογράψει συμβόλαια αποδοτικότητας και δεν πέτυχαν τους στόχους που είχαν τεθεί για τα έσοδα, ενώ επιπρόσθετα δεν διενήργησαν και τους απαραίτητους ελέγχους.

Μάλιστα, παράγοντες του υπουργείου έλεγαν πως εστάλησαν ψευδή στοιχεία για την αξιολόγηση των στελεχών κι έκαναν λόγο για διαδικασίες παράνομες και παράτυπες.

Η απόφαση για τις μετακινήσεις φέρεται ως ειλημμένη, αφού έχει ενημερωθεί το γραφείο του πρωθυπουργού και διαμηνύεται ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί ενδεχομένως και πριν από τις γιορτές.

Κάποια από τα υπό απομάκρυνση στελέχη απειλούν ότι θα προχωρήσουν ακόμη και σε μηνύσεις, υποστηρίζοντας ότι δεν έγινε ποτέ κανονικά η διαδικασία αξιολόγησης βάσει των στοιχείων που αφορούν στα έσοδα.

Η απόφαση, που έρχεται λίγες μόλις ώρες μετά τη συζήτηση περί καλύτερου συντονισμού στο Μαξίμου, προκαλεί και ενδοκυβερνητικές αναταράξεις, αφού έχει προκαλέσει ήδη την έντονη αντίδραση της Ιπποκράτους, που κάνει λόγο για επικείμενενες αθρόες κομματικές τοποθετήσεις.

Ο Φίλιππος Σαχινίδης είχε το μεσημέρι επικοινωνία με τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη, στον οποίο δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει αντίρρηση για μετακινήσεις ανθρώπων που δεν έπιασαν τους στόχους, ζήτησε όμως αυτές να γίνουν με κριτήρια αξιολόγησης όχι με κριτήρια που ίσχυαν σε παλαιότερες εποχές.

"Θεωρούμε αυτονόητο ότι οι επιλογές των προσώπων όφειλαν να γίνουν με βάση το νέο θεσμικό πλαίσιο που θεσπίζει κριτήρια και αξιολογεί τις επιδόσεις των στελεχών σε σχέση και με τους στόχους που τους έχουν τεθεί. Κάθε άλλη διαδικασία επιλογής συνιστά οπισθοδρόμηση σε πρακτικές και αντιλήψεις που είναι καταδικασμένες στη συνείδηση των πολιτών και ευθύνονται για την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα" σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο κ. Σαχινίδης.

Και προσθέτει: "Το ΠΑΣΟΚ είχε εγκαίρως επισημάνει ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε συζητήσεις που θα αφορούν επιλογές προσώπων και ότι επιθυμούσε οι τοποθετήσεις να γίνουν βάσει αξιολογήσεων. Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε".

Στο μεταξύ, το ΥΠΟΙΚ έστειλε σήμερα 140.000 ειδοποιητήρια για τον ΦΑΠ του 2010. Πρόκειτα συνολικά για μια επιβάρυνση ύψους 340 εκατ. ευρώ και θα πρέπει να πληρωθεί σε 3 δόσεις. Στις αρχές του επόμενου έτους αναμένονται τα... ραβασάκια και για τον ΦΑΠ του 2011.

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Η Στάη στο γυαλί σαν τη...Μεγάλη Παρασκευή!

Η κυρία που βλέπει ότι πλησιάζει η λήξη της σύμβασής της με την ΕΡΤ, εμφανίζεται όλο και περισσότερο ταραγμένη. Όλο και περισσότερο απογοητευμένη. Με αυτό το μώβ λιλά σακκάκι, εμφανίσθηκε απόψε στο κεντρικό δελτίο. Κάτι σαν λιτανεία, κάτι σαν...Μεγάλη Παρασκευή!

Μερικές απορίες για το ταξίδι Τσίπρα σε Βραζιλία και Αργεντινή

Ακούσαμε χτες τον Αλέξη Τσίπρα να λέει από την Βραζιλία μετά την συνάντηση του με τον Λούλα ντα Σίλβα, ότι η Ελλάδα απέκτησε έναν νέο σύμμαχο. Μάλιστα τις επόμενες ημέρες ο Τσίπρας είναι προσκεκλημένος και της Γερουσίας της Αργεντινής και προφανώς θα επιδιώξει και εκεί μια νέα ...συμμαχία.

Σίγουρα η Ελλάδα θέλει παντού φίλους. Σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Αλλα στην παρούσα φάση η επίσκεψη αυτή του Τσίπρα δεν βοηθά σε ΤΙΠΟΤΑ την προσπάθεια της Ελλάδας, παρά μόνο επικοινωνιακά στο ακροατήριο που απευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε να κάνουμε δηλαδή με μία ανεύθυνη επικοινωνιακή κίνηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης , αφού την ώρα που η Ελλάδα πάει να (ξανα)σταθεί με τα χίλια ζόρια όρθια στην Ευρώπη και παλεύει να ξαναχτίσει τις συμμαχίες της και την εικόνα της, ο Αλέξης αναζητά φίλους σε χώρες που ουδέποτε είχαν κάποια διπλωματική ή στρατηγική σύνδεση με την Ελλάδα, καθώς είτε μας αρέσει είτε όχι ανήκουν σε άλλο "κόσμο"...

Εκτός αν πιστεύει κάποιος πως ο Τσίπρας θα έρθει από την Λατινική Αμερική με οικονομικές προτάσεις για επενδύσεις και αναπτυξιακές προπτικές...

Έρχεται μίνι ανασχηματισμός;

Οι περιορισμένες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα φαίνεται ότι συζήτησαν χθες το βράδυ οι κυβερνητικοί εταίροι. Παρά την δήλωση Κουβέλη ότι τέτοιο ζήτημα δεν ετέθη ωστόσο πληροφορίες του parapolitika.gr αναφέρουν πως έγινε εκτεταμένη κουβέντα για τα υπουργείο Περιβάλλοντος, Υγείας και Δικαιοσύνης, όπου θα υπάρξουν αλλαγές και σε υπουργούς και σε υφυπουργούς.

Επιπλέον, ετέθη ζήτημα για το πρόσωπο που θα συντονίζει τα επιτελεία των κυβερνητικών εταίρων.

parapolitika.gr

Ξεσηκωμός εναντίον της ΣΥΡΙΖΟκρατούμενης ΕΣΗΕΑ για τις στάσεις εργασίας στην ΕΡΤ!

Τι δουλειά μπορεί να έχει ο Τρίμης, ο Ράμμος, ο Τσαλαπάτης και σία, με τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα και τους εργαζομένους στην ΕΡΤ? ΚΑΜΙΑ. Κι όμως, χωρίς να τους καλέσουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στη Ραδιοφωνία και στην Τηλεόραση, συγκάλεσαν "γενική συνέλευση" στο Ραδιομέγαρο και με την...πλειοψηφία 30 δημοσιογράφων (σε συνολο 852) αποφάσισαν να κηρύξουν για ακόμη μία ημέρα στάση εργασίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 12 τα μεσάνυκτα. Και η κινητοποίηση δεν κηρύχθηκε για την ΕΡΤ. Κηρύχθηκε, όμως στην ΕΡΤ, αλλά για τους εργαζομένους άλλων Μέσων Ενημέρωσης!!!
Πρόκειται για στοχευμένη ενέργεια, προκειμένου να μη βγεί και πάλι στον αέρα η νέα εκπομπή με τους Γιάννη Δάρα, Ανθή Σαλαγκούδη και Ηλία Μαμαλάκη, αλλά και να ανακοπεί κάθε καινούργια προσπάθεια για την αναγέννηση της Ραδιοφωνίας και της Τηλεόρασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εκπρόσωπος των δημοσιογράφων στο Ραδιόφωνο κυρία Βασιλεία Ζερβού αποχώρησε με βαριές καταγγελίες από την συνέλευση. Το κλίμα στο κρατικό Ραδιόφωνο είναι βαρύ. Και η κυρία Ζερβού ετοιμάζεται να συγκαλέσει αύριο έκτακτη συνέλευση των δημοσιογράφων της Ραδιοφωνίας, οι οποίοι δεν θέλουν να κλείσουν τα ραδιόφωνα για να εξυπηρετηθούν τα κομματικά παιχνιδάκια του ΣΥΡΙΖΑ και της παρέας.

Για ό,τι νεώτερο θα σας ενημερώσουμε αμέσως...

30 αγριοκομματόσκυλα αποφάσισαν να κλείσουν την ΕΡΤ!

Μιλάμε για μπόχα και σταχανοβίτικες μεθόδους! Για τακτικές του Φιντέλ της Κούβας και για λογικές Ανατολικής Γερμανίας. Πριν από λίγο σε μιά επεισοδιακή συνεδρίαση, το ΣΥΡΙΖΟκρατούμενο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, αποφάσισε σε συνέλευση στην οποία μετείχαν....50 δημοσιογράφοι (από τους συνολικά 852 που υπηρετούν στην ΕΡΤ), να συνεχισθεί ο παραλογισμός των συνεχόμενων στάσεων εργασίας, με συγκεκριμένη στόχευση και άθλιες πρακτικές. Στάσεις εργασίας στο πιό σοβαρό και αποδοτικό τηλεοπτικό κομμάτι, από τις 6 το απόγευμα έως τις 12 τα μεσάνυκτα! Η στόχευση συγκεκριμένη. Να μη βγεί στον αέρα η νέα εκπομπή με τους Γιάννη Δάρα, Ανθή Σαλαγκούδη και Ηλία Μαμαλάκη, τα δελτία ειδήσεων και οι ενημερωτικές εκπομπές. Στόχος, επίσης, να ακυρωθεί το νέο πρόγραμμα του Ραδιοφώνου και η ανανέωση σε περιεχόμενο εκπομπών και δελτίων...
Η "στημένη" απεργιακή κατάσταση, αποκαλύφθηκε μετά και την έντονη αντίδραση πολλών δημοσιογράφων και κυρίως της εκπροσώπου των δημοσιογράφων της Ραδιοφωνίας Βασιλείας Ζερβού, που ύψωσε τους τόνους απέναντι στην ομάδα των αρχισυνδικαλιστών Τρίμη, Ράμμου, Τσλαπάτη και σία.
Ντροπής πράγματα για τα οποία θα πρέπει να αναμένουμε εξελίξεις....

ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ: Κανονικά το τέλος ακινήτων με το λογαριασμό της ΔΕΗ!

Σύμφωνα με τον Άρειο Πάγο, έγινε δεκτή η αίτηση αναστολής που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικώνως προς την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, βάσει της οποίας η ΔΕΗ δεν μπορούσε να εισπράττει το «χαράτσι» μαζί με...
τους λογαριασμούς της. Υπενθυμίζεται ότι η πρωτόδικη απόφαση ήτανάμεσα εκτελεστή.

Πλέον, η Επιχείρηση έχει δικαίωμα να χρεώνει το τέλος δομημένων επιφανειών μαζί με τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, τους οποίους εκδίδει για την κατανάλωση.

Αυτό θα συμβαίνει απρόσκοπτα έως και τις 22 Μαρίου, οπότε αναμένεται να συζητηθεί στον Άρειο Πάγο η αίτηση αναίρεσης αυτή τη φορά της επίμαχης απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Ρε Γιωργάκη, δεν φταίνε οι λαθραίοι, δεν φταίς εσύ, δεν φταίνε τα αδέρφια σου, δεν φταίει ο πατέρας σου, δεν φταίει η μάνα σου, δεν φταίει το ΠΑΣΟΚ... ε, τότε ποιος φταίει;



Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Τα αληταριά κρατούσαν όμηρο τον αντιπρύτανη επί 4 ώρες

Ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου, Χρήστος Κωνσταντάτος περιέγραψε το πρωτοφανές περιστατικό από φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

«Με κρατούσαν όμηρο και με εκβίαζαν να υπογράψω ένα λευκό χαρτί όπου θα έλεγα ότι αποσύρω τον νέο κανονισμό για τις φοιτητικές εστίες», ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο κ. Κωνσταντάτος, προσθέτοντας ότι «οι βρισιές που άκουσα για τέσσερις ώρες κάνουν βιβλίο».

Ο Αντιπρύτανης τόνισε ότι ξέρει τους φοιτητές αλλά δεν γνωρίζει τα ονόματά τους, υπογραμμίζοντας ότι «εκπροσωπούν υποτίθεται το σώμα των φοιτητών της εστίας Καλαμαριάς".

Η φωτογραφία είναι από το enikos.gr

Tι σηματοδοτεί η αναβάθμιση της Ελλάδας από την Standard & Poor's

Κατά 6 βαθμίδες αναβάθμισε την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s, έπειτα από την ολοκλήρωση της επαναγοράς ομολόγων. Η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στη βαθμίδα B- ενώ πρωτύτερα βρισκόταν σε «Επιλεκτική Χρεοκοπία». Πρόκειται για μια από τις εντυπωσιακότερες αναβαθμίσεις που έχουν γίνει από ξένο οίκο αξιολόγησης και αντικατοπτρίζει την αλλαγή που υπάρχει στο εξωτερικό για την Ελλάδα. Και είναι θετική έκπληξη γιατί όλοι περίμεναν αναβάθμιση τεσσάρων βαθμίδων. Μάλιστα, το σκεπτικό του οίκου κάνει λόγο και για περαιτέρω αναβάθμιση στο μέλλον.

Πλέον οι αναλυτές δε βλέπουν σε καμιά περίπτωση χρεοκοπία της Ελλάδας, γεγονός που σημαίνει ότι έχασαν πολλά όσοι πόνταραν σ’ αυτό. Και ήταν πολλοί εκείνοι-στο εσωτερικό και στο εξωτερικό-που έκαναν ό,τι είναι δυνατό για να υπονομεύσουν κάθε θετική εξέλιξη για την Πατρίδα, προκειμένου να αποκομίσουν πολιτικά ή οικονομικά οφέλη. Δηλαδή, το λεγόμενο "λόμπυ της δραχμής", υπέστη,μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην ΕΕ και την έγκριση της σούπερ δόσης για την Ελλάδα, συντριπτική ήττα. Ήττα που μεγενθύνεται και γίνεται "Βατερλώ" για τους υπηρέτες της καταστροφής και πολέμιους της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.