Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Στέλνουν βοήθεια οι Ρώσοι για να σωθεί το Άγιον Όρος!

Βοήθεια από τη Ρωσία για να αντιμετωπισθεί η μεγάλη καταστροφική φωτιά που μαίνεται εδώ και 4 ημέρες στο Άγιο Όρος ζήτησαν οι μοναχοί και η ανταπόκριση της ρωσικής κυβέρνησης φαίνεται ότι ήταν θετική. Ο πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους, ιερομόναχος Μάξιμος Ιβηρίτης στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το μεσημέρι με το Μέγαρο Μαξίμου και τον...
πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, του ανέφερε το γεγονός και ζήτησε τη συνδρομή της ελληνικής κυβέρνησης ώστε να ξεπερασθούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια και να φθάσει η αεροπορική ρωσική βοήθεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς που από την πρώτη στιγμή έδωσε εντολή να κινητοποιηθεί κάθε διαθέσιμο μέσο για να αντιμετωπισθεί η πυρκαγιά και να σωθεί ο μέγας θησαυρός της Ορθοδοξίας στον Άθωνα, ανάφερε στον πρωτεπιστάτη του Άθωνα ότι η ελληνική κυβέρνηση θα άρει και τα γραφειοκρατικά εμπόδια για να φθάσει η βοήθεια των Ρώσων σε πυροσβεστικά αεροσκάφη.
Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι στις 19.30 απόψε (ώρα Ελλάδος) έχει προγραμματισθεί ευρεία σύσκεψη στο Άγιο Όρος για τον συντονισμό της επιχείρισης πυρόσβεσης.